تاپ سه تجسمی و موسیقی
-
تغییرات نقاشیهای هنرمند مرموز
تحقیقات جدید «موزه ملی آمستردام» نشان داد که چگونه «یوهانس ورمیر»، نقاش نامدار هلندی شاهکاری به نام «خیابان کوچک» را خلق کرد.
-
در نشست «دیوارنگارهها و هویت شهری در تهران» مطرح شد
دیوارها با ما حرف میزنند!/ برایشان شناسنامه بگیرید
نشست «دیوارنگارهها و هویت شهری در تهران» با حضور جمعی از استادان دانشگاه، هنرمندان و پژوهشگران، به بررسی نقش دیوارنگارهها در بازنمایی هویت ملی، فرهنگی و اجتماعی پایتخت پرداخت. حاضران در این نشست با تأکید بر جایگاه دیوارنگارهها بهعنوان حافظه بصری شهر، بر ضرورت بازنگری در ضوابط و تدوین شناسنامه تحلیلی برای این آثار شهری تأکید کردند.
-
کتاب «سفال شهر سوخته» منتشر شد
شناخت هنر سفالگری یکی از تمدنهای کهن ایران
کتاب «سفال شهر سوخته» نوشته سیدمنصور سیدسجادی ـ سرپرست کاوشهای این محوطه باستانی ـ با همکاری حسین مرادی ـ باستانشناس شهر سوخته ـ و طراحی ساره امینی منتشر شد.
-
ادوات تعزیه در برج آزادی
نمایشگاه «در سوگ سرو» شامل مجموعه شخصی علی رضاپور از ادوات تعزیه در برج آزادی برپا شد.
-
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد مطرح کرد
به امید سر برآوردن نگرشی واقعبینانه از میانه نگاههای محدودگرایانه
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار متنی از توانمندیهای موسیقی برای ایجاد همدلی، همگرایی و اتحاد در رویدادها و بزنگاه های تاریخی مهمی کشورمان سخن گفت.
-
تجسمی، موسیقی و نمایش به ترتیب بیشترین هنرمند بیمهشده را دارند
معاون صندوق اعتباری هنر از معرفی ۸۲۶ نفر از فعالان فرهنگی، هنری و قرآنی در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ به سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: با هدف ارتقای امنیت شغلی جامعه فرهنگ و هنر کشور، بیمه تأمین اجتماعی در صدر خدمات حمایتی صندوق اعتباری هنر قرار دارد و بهعنوان یکی از برنامههای محوری دنبال میشود.
-
ساخت کلیپ برای «علاج» محسن چاوشی با لباهنگهای مردم
برنامه «نسیم آوا»ی شبکه نسیم با پویش لباهنگ «یک صدا ایران» با دعوت از مردم سراسر کشور برای اجرای لباهنگ آهنگ «علاج»، فرصتی را برای همصدایی و همبستگی فرهنگی در قالب ویدیوهای لباهنگ فراهم کرده است.
-
آثار بزرگان خوشنویسی کشور روی دیوار رفت
نمایشگاه خوشنویسی و نقاشیخط جمعی از اساتید پیشکسوت کشور، با عنوان «بیانتهاتر از عشق» روز گذشته افتتاح شد.
-
تازههای بازار موسیقی کدام آلبومها هستند؟
«هوار هور»، «بیدادان»، «طرز شیدا»، «بانو»، «موسیقی هرایی مازندران»، «پویش»، «کرانه»، «تو»، «گذرگاه آفتاب» و «گل چهر» تازهترین آلبومهای موسیقی منتشرشده در بازار ایران هستند.
-
یک غفلت تاریخی، سنت فراموششده و عشق یک مرد
مرور اخبار فرهنگ و هنر ایسنا در هفتهای که گذشت
از این مدیر چه انتظاری میتوانیم داشته باشیم؟، هتلها در ایران دو نرخی میشوند؟، انتظار برای بِرندهای جدید محرمی و مداحان پُرتکرار آنتن، مردی که یک عشق داشت، شهری که آرزو میکند زمان بایستد...، برای طراحی لباس ایرانی فقط دنبال بتهجقه نباشیم، از «کودتای نقاب» چه میدانید؟ و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
-
«جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران» در خانه هنرمندان
نمایشگاه آثار سومین دوره جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
-
کارگردان مستندی درباره جواد علیزاده
این مستند در شرایط جنگی دیده نشد
کارگردان «داوج پارادیزو» با بیان اینکه شرایط جنگ باعث شد مستندش درباره جواد علیزاده آنطور که باید دیده نشود، گفت: «وقتی آتش جنگ شعلهور میشود، اولین قربانیانش هنر و فرهنگ هستند».
-
۱۲ نمایشگاه هنری که میتوانید آخر هفته از آنها بازدید کنید
آخر هفته جاری میتوانید از ۱۰ نمایشگاه هنرهای تجسمی از جمله «دیدن، با/بی زمان»، «آشیان»، «انسان گریزان»، «سکوت سایهها»، «شوق بامداد»، «گردش زیر آسمان نارنجی»، «پروژههای جامعه هنری دیهیم صفرچهار۴»، «ویدئو به مثابه تجربه/تجربه چهارم»، «بیزمان»، «تکیهگاه»، «قلعه حیوانات» و «تنانگی» بازدید کنید.
-
تاثیر «ونگوگ» بر «ماتیس»
هنرمندی که با چشمان «ونگوگ» میدید
موزهی ونگوگ بهتازگی نخستین اثر از ماتیس را به مجموعهاش افزوده است؛ اثری که تأثیر عظیم «ونگوگ» بر هنر مدرن را نشان میدهد.
-
«مقدمهای بر هنر گچبری» منتشر شد
کتاب «مقدمهای بر هنر گچبری (آشنایی با شیوههای اجرا سبکها و طرحهای گوناگون)» تألیف مرتضی مطیفیفرد با معرفی سبکها، شیوههای اجرا و طرحهای گوناگون در گچبری ایرانی منتشر شد.
-
فراخوان «دومین جشنواره عکس تهران» منتشر شد
دومین جشنواره عکس تهران همزمان با چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران برگزار میشود.
-
نصب ۲۰ تیغه علم با خوشنویسی دعای ندبه در تهران
به مناسبت ایام محرم، ۲۰ تیغه علم با خوشنویسی بخشی از دعای ندبه و با الهام از مفاهیم عاشورا و مهدویت توسط مجتبی صادقی، هنرمند خوشنویس، در سطح شهر تهران نصب شد.
-
نامزدهای شورای کتاب کودک برای جایزه «لیندگرن»
شورای کتاب کودک «آرمان آرین» را در بخش نویسندگان و «هدا حدادی» را در بخش تصویرگران به عنوان نامزدهای جایزهی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ معرفی کرد.
-
نابغهای که قرنها بعد از مرگ شناخته شد
گوستاو مالر، آهنگسازی که در شش سالگی با پیانویی در اتاق زیرشیروانی مادربزرگش آشنا شد، مسیر خارقالعادهای را از بوهم تا صحنههای جهانی موسیقی پیمود. آثار او، اگرچه در زمان حیاتش با مقاومتهایی مواجه شد، امروز در صدر فهرست شاهکارهای موسیقی کلاسیک جای دارد.
-
نمایشگاه «امیلی سارجنت» در موزه متروپولیتن
هنرِ خواهر زیر سایه شهرتِ برادر
آبرنگهای «امیلی سارجنت» که مدتها از نظر پنهان مانده بودند، برای نخستینبار در موزه متروپولیتن به نمایش درمیآیند.