• دوشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98062511872
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

نمایشگاه نینوا در گفت‌وگو با ۲ هنرمند

فرامرز عامل بردبار گفت: نمایشگاه گروهی عکس «نی‌نوا»، مجموعه‌ای از عکس‌های مستند، هدفمند و خلاقانه با موضوع عزاداری محرم است.

این عکاس پیشکسوت در گفت‌وگو با ایسنا، درباره موضوع نمایشگاه «نی‌‎نوا» و استقبال از آن اظهار کرد: عکس‌های نمایشگاه «نی‌نوا» به مناسبت ماه محرم بوده و موضوع آن در رابطه با عکس‌های مستند یا عکس‌هایی است که خود عکاسان با موضوع عزاداری و محرم انتخاب کرده‌اند.

وی ادامه داد: به این عکس‌ها اکثرا با نگاه مستند نگریسته شده و در بعضی هم نگاه خلاقانه وجود دارد؛ به این معنا که خود عکاس با نگاهی خلاقانه به این موضوع پرداخته است و در مجموع تمامی این نمایشگاه در رابطه با مناسبت ماه محرم و عزاداری ماه محرم برگزار شده است.

عامل بردبار درباره هدفش از برگزاری نمایشگاه «نی‌نوا» بیان کرد: این نمایشگاه به نوعی ادای دِین است و البته هر کسی به هر طریقی که فکر می‌کند می‌تواند در این ماه قدمی بردارد. ما به سهم خودمان عکاس هستیم و قصد داشتیم که با عکس‌هایمان قدمی در  این ماه برداریم و ادای دینی صورت بگیرد. دوستی می‌گفت این کار نوعی نذر است؛ نذری که ما می‌خواهیم با عکس نسبت به امام حسین(ع) و یارانشان در این ماه ادا کنیم.

این عکاس پیشکسوت در مورد تفاوت این نمایشگاه‌ با نمایشگاه‌های پیشین خود عنوان کرد: این نمایشگاه تفاوت کوچکی با دیگر نمایشگاه‌هایم دارد و در این نمایشگاه مقداری سعی کردیم تفکری به عکس‌هایمان بدهیم.

وی گفت: گفته می‌شود اگر عزاداری‌هایمان با تفکر باشد، می‌تواند بهتر باشد و اگر در عزاداری ما اندیشه وجود داشته باشد، کمک‌کننده است، پس برای ما به عنوان عکاس اهمیت دارد که این اتفاق را به وجود بیاوریم و هر عکس ما به نوعی هدفمند و پشت آن یک فکر باشد تا بیننده و مخاطب ما را از لحاظ فکری درگیر خودش کند و به هر صورت اندیشه‌ای در عکس‌ها وجود داشته باشد.

عامل بردبار پیرامون استقبال از نمایشگاه گروهی عکس «نی‌نوا» ضمن بیان این که عکاسان، هنرمندان و مردم علاقه‌مند از نمایشگاه بازدید و استقبال کردند، افزود: در مراسم افتتاحیه نمایشگاه شرکت کردم و خوشبختانه مراسم افتتاحیه با استقبال بسیار خوبی روبه رو شد و حجم بازدیدکننده‌ها خیلی بالا بود؛ البته روز گذشته هم که از دوستان جویا شدم، گویا استقبال خوب بوده ولی این استقبال قطعا به مراسم افتتاحیه نمی‌رسد. 

این عکاس پیشکسوت اظهار کرد: به عنوان توصیه باید بگویم تلاشی که دوستان عکاس و بنده حقیر در این نمایشگاه داشتیم، به این جهت بوده که مقداری فکرمان را در عزاداری مسیر دهیم و مخاطبمان را به عنوان یک فرد متفکر در نظر بگیریم؛ به این معنا که بتوانیم با عکس‌هایمان جدای از این که بحث هنر عکاسی و نمایشگاه مطرح است، خدمتی در مسیر اندیشه مردم کرده باشیم و همین قدر هم که بتوانیم از طریق عکس به عموم مردم و حتی هنرمندان و عکاسان، حرفی که کمتر گفته شده را بازگو کنیم، می‌توانیم موفق باشیم و هدف اصلی ما در نمایشگاه همین است.


آشنا کردن نسل جوان با فرهنگ عاشورایی هدف نمایشگاه «نی‌نوا» است

یک استاد نقاشی خط گفت: هدف من از برگزاری نمایشگاه «نی‌نوا» آشنا کردن نسل جدید و جوان با فرهنگ عاشورایی است. 

محسن توسلی در گفت‌وگو با ایسنا درباره برگزاری نمایشگاه تابلو و چیدمان‌های عاشورایی با عنوان «نی‌نوا» و استقبال از این آثار اظهار کرد: این نمایشگاه به مناسبت ایام محرم است. تعداد کارها ۷۲ تاست و تکنیک کلی کارها نیز نقاشی خط است‌، ولی سعی شده طرز ارائه کار و چیدمان کارها با دیگر نمایشگاه‌هایی که مخاطبین می‌بینند و آشنا هستند، متفاوت باشد. 

وی ادامه داد: این نمایشگاه از این جهت با نمایشگاه‌های دیگر متفاوت است که ما تعدادی از کارها را به نشانه یا نماد کشته‌شدگان یا شهدای گودال قتلگاه روی زمین چیدیم، از مدیوم‌های مختلفی مانند عکس استفاده کردیم؛ هم‌چنین یک‌سری تابلوهایی که بر سر نی رفته به نشانه سرهایی که بر نیزه رفتند و کاروانی که به سمت شام در حرکت بود، وجود دارند. 

توسلی خاطرنشان کرد: در تعداد دیگری از کارها از پرچم‌ها و قسمت‌هایی از علم و کتل استفاده شده که به شکل هنری بازآفرینی شده تا مخاطبی که در عاشورا و تاسوعا به سمت حرم، مساجد و تکایا می‌رود با ارائه‌ای هنری‌تر آن‌ها را مشاهده کند و زمانی که دوباره این علم و کتل را در خیابان می‌بیند با دقت و تازگی بیشتری آن را نگاه می‌کند و متوجه می‌شود که هر کدام از این‌ها به چه معنا و مفهومی به کار رفته‌اند.

وی افزود: اینکه نسل جدید و نسل جوان را با فرهنگ عاشورایی بیشتر آشنا کنم و این‌که نشان دهم این پرچم‌ها، علم‌ها و کتل‌ها و این نمادها نشانه چیست، هدف من بوده است و برای مخاطب در نمایشگاه هم نوشته شده و توضیح داده می‌شود؛ اما چون کم کم این کار در حال منسوخ شدن است و فقط به عاشورا و تاسوعا محدود شده و اگر بعضی تلاش‌ها نباشد، همین مقدار هم از بین می‎‌رود، من درصدد احیای این سنت‌ها بودم و آشنا کردن جوانان با عاشورا هدف من بوده است.

این استاد نقاشی خط عنوان کرد: نمایشگاه «نی‌نوا» تا ۲۸ شهریور ماه ادامه دارد؛ اما استقبال آنطور که مدنظر ما بوده، صورت نگرفته ولی در عین حال بد هم نبوده چون ما در نمایشگاه موسیقی، افکت‌هایی مانند شمع و ... داشتیم و افرادی که از نمایشگاه بازدید کردند، برایشان جالب بود و همه تحت تاثیر قرار گرفته بودند. 

توسلی بیان کرد: دوست داشتم که مسوولان معاونت فرهنگی و هنری‌ شهرداری از نمایشگاه بازدید می‌کردند و برای ارائه و نمایش آثار در سطح شهر برنامه‌ریزی می‌کردند؛ چون از این طریق خیلی با مخاطب عام ارتباط گسترده‌ای برقرار می‌شود. اگر این امر برای ۴۸‌ام، اربعین یا سال‌های آینده به وقوع بپیوندد، می‌تواند با مردم ارتباط خوبی برقرار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha