• شنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98092316916
  • خبرنگار : 71631

بازگشت آثار باستانی، توسط یک مجموعه‌دار

بازگشت آثار باستانی، توسط یک مجموعه‌دار

یک مجموعه‌دار بریتانیایی مجموعه‌ای از کلاه‌خودهای باستانی را پس از آنکه متوجه شد این آثار به صورت غیرقانونی از اسپانیا خارج شده‌اند، به کشور مبداء بازگرداند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، این کلاه‌خودهای باستانی به صورت قانونی توسط «کریستین لوت» که یک مجموعه‌دار بریتانیایی است خریداری شده‌اند اما زمانی که «لوت» متوجه شد این آثار در دهه ۸۰ به صورت غیرقانونی از محوطه باستان‌شناسی واقع در شمال اسپانیا خارج شده‌اند، ‌آن‌ها را بازگرداند.

این کلاه‌خودها در فاصله زمانی بین ۴۰۰ تا ۲۰۰ پیش از میلاد ساخته شده‌اند. «لوت» پس از آن که درباره تاریخچه این آثار  از طریق رسانه‌های اسپانیا مطلع شد،‌ در یک اقدام داوطلبانه و با همکاری سفیر اسپانیا و یونسکو این آثار را بازگرداند.

«لوت»‌، هفت کلاه‌خود را در سال ۲۰۰۸ در حراجی واقع در مونیخ و یک کلاه‌خود دیگر را در سال ۲۰۰۹ از یک دلال واقع در لندن خریداری کرد و در مجموع برای این هشت کلاه‌خود ۲۵۰ هزار پوند پرداخت کرد.

«لوت» در مصاحبه‌ای با «‌آرت نت نیوز» بیان کرد: «شخصا فکر می‌کنم، زمانی که تاریخچه یک اثر همچون این مجموعه کلاه‌خودهای باستانی همچون روز روشن است و من متوجه شده‌ام که این آثار از کشور مبداء خود غارت شده‌اند، دلیلی وجود ندارد که یک مجموعه‌دار بخواهد این آثار را در مجموعه خود نگهداری کند.»

اسپانیا از بازگرداندن این مجموعه کلاه‌خودهای باستانی به عنوان مهم‌ترین پروژه استرداد میراث فرهنگی ربوده شده این کشور از سال ۲۰۱۲ تاکنون یاد کرده است.

پیش‌تر در سال ۲۰۱۲،‌ ایالات متحده مجموعه‌ای از سکه‌های باستانی به وزن ۱۵ تن و ارزش تقریبی ۵۰۰ میلیون دلار را که از یک کشتی اسپانیایی غارت‌شده بود، به اسپانیا بازگرداند. این کشتی اسپانیایی در جریان یک نبرد و توسط یک کشتی بریتانیایی در نزدیکی پرتغال در سال ۱۸۰۴ غرق شده بود.

وزرات فرهنگ اسپانیا اخیرا اعلام کرده، بقایای ۶۸۱ کشتی‌ که در فاصله سال‌های  ۱۴۹۲ تا ۱۸۹۸ غرق‌شده‌اند در نزدیکی سواحل جنوبی اقیانوس اطلس وجود دارد.

تاکنون موقعیت دقیق کمتر ازیک چهارم این مجموعه کشتی‌های غرق‌شده مشخص شده است و انتظار می‌رود مجموعه آثاری از جمله سلاح در آنها وجود داشته باشد.
«لوت»‌ می‌گوید جرم فرهنگی که در این بین رخ داده است با بازگرداندن این آثار غارت‌شده به کشور اصلی‌شان رفع شده است، اما او حالا می‌خواهد پولی که برای خریداری این آثار پرداخت کرده سات را پس‌بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha