به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی صبح روز شنبه در جریان سفر به استان خوزستان، آغاز عملیات احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی (کارون) در دارخوین از توابع شهرستان شادگان در استان خوزستان را اعلام کرد.
معاون رئیسجمهور در حاشیه آغاز عملیات احداث نیروگاه کارون با اشاره به ساخت این نیروگاه در راستای اجرای سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی، اظهار کرد: احداث نیروگاه «کارون» و توسعه نیروگاههای اتمی یکی از اهداف سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی تا افق ۱۴۲۰ است.
وی افزود: قرارداد ساخت نیروگاه اتمی کارون (شهدای دارخوین) قبل از انقلاب با یک شرکت فرانسوی منعقد شده بود که با پیروزی انقلاب تعهدات انجام نگرفت؛ بعد از آن هم کشورهای گوناگون به خاطر تحریمها با جمهوری اسلامی همکاری نکردند و این پروژه سالیان سال بود که متوقف شده بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در همین راستا با رویکرد جدیدی که در سازمان وجود دارد، نگاهمان به همه ظرفیتهای داخلی است. با آغاز این پروژه به دنبال قابلیتسازی در ظرفیتهای ملی هستیم تا قابلیت صنعت کشور را هم به تراز هستهای ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: ظرفیت بلندمدت پیشبینی شده برای این سایت حدود ۲۰۰۰ مگاوات است. در گام نخست یک نیروگاه مقیاس متوسط در نظر گرفته شد که طراحی آن انجام شد که وارد مرحله اجرا نشده بود اما با همگامسازی نقشهها و براساس فناوریهای روز، احداث این نیروگاه در دستور کار قرار گرفت.
اسلامی تصریح کرد: در همین زمینه یک نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی با برآورد یک و نیم تا دو میلیارد دلار در این سایت ایجاد خواهد شد که زمانبندی اتمام آن حدود ۷ سال پیشبینی شده است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این گام نخست در این پروژه در چهارچوب همین زمانبندی انجام گیرد، گفت: نکته حائز اهمیت این است که ساخت این نیروگاهها جدا از نشان دادن بلوغ علمی و فناوری متخصصان داخلی کشور، پرورش کادر و نیروی متخصص مربوط به خودش را نیز به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که موضوع ساخت این دست نیروگاهها، یک هموار کننده مسیر خواهد بود، اشاره کرد: برای ساخت نیروگاههای مقیاس متوسط در نقاط مختلف کشور برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: در حال حاضر و در گام نخست مطالعات محیطی و فعالیتهای ساخت این نیروگاه در دارخوین آغاز شده است. در این راستا اجرای طرحهای مقدماتی که پیشنیاز سایت و آوردن تاسیسات زیربنایی است، انجام و تصمیم گرفته شد در کنار ساخت نیروگاه ۳۰۰مگاواتی یک نیروگاه ۲۵ مگاواتی نیز در ۲ فاز اجرا و آب شرب مورد نیاز از طریق همین سیستم فراهم شود. به این طریق پشتیبانی از کارگاههای ساخت و تولید انجام خواهد شد و از سال نخست، پیشبینی برای آموزش نیروی انسانی را آغاز خواهیم کرد بهطوری که با طی کردن دورههای علمی و کارورزی که در نیروگاههای فعال برای آنها در نظر گرفته میشود، با احداث نیروگاه بلافاصله فعالیت خودشان را آغاز میکنند.
انتهای پیام
نظرات