علی نژاد در گفت وگو با ایسنا افزود: مدیریت اضطراب و استرس خود موجب انرژی مثبت و تقویت سیستم ایمنی فرد می شود و موجب کاهش مشکلات روحی در دوران کرونا می شود.
وی تصریح کرد: باید افراد در این دوران اضطراب خود را مدیریت واز قرار گرفتن در موقعیت های اضطراب زا واسترس زا دوری کنند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه مشکلات روحی و افسردگی از مشکلات رایج دوران کرونا هستند، تصریح کرد: وجود مقداری ترس و اضطراب دراین دوران طبیعی است اما وسواس و اضطراب بیش از نرمال موجب پدید آمدن مشکلات روحی و روانی در خانواده ها خواهد شد که آثار بلند مدتی دارد.
این روانشناس با تاکید به اینکه اغلب مردم به این باور رسیده اند که کرونا قاتل نامریی است که غفلت ازآن موجب مرگ می شود، اظهار کرد: همین ترس و اخبار گوناگون از کرونا خود به وجود آورنده بسیاری از مشکلات روحی و روانی در خانواده ها شده است.
علی نژاد درخصوص عوارض و تبعات دوران کرونا در بین خانواده ها نیز یاد آور شد: خشونت و پرخاشگری بین اعضای خانواده، استفاده بیش از حد از بازی های رایانه ای و فضای مجازی، افسردگی، مشکلات وتنش بین زوج ها، افت مهارت های ارتباطی دربین کودکان و نوجوانان ، وسواس و نا امیدی از جمله این تبعات است.
وی رسانه ها را یک وسیله مهم و تاثیر گذار دانست و گفت: رسانه ها با تبیین درست مشکلات، نقش مهمی در ارائه مشاوره و آگاهی بخشی به خانواده هادارند.
این مدرس دانشگاه دوری کردن از فضای مجازی، صرف عمده وقت خود با خانواده و انجام بازی های گروهی و سرگرمی، آشپزی، کتاب خوانی، دامن نزدن زباد به اخبار را ازجمله راهکار هایی خانواده ها برای سپری کردن دوران کرونا دانست.
علی نژاد ادامه داد: به هر حال این یک بیماری و مشکل جهانی است و خانواده ها جز رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی کار دیگری نمی توانند انجام دهند بنابراین با رعایت بهداشت سعی کنیم از افکار و اخباری که موجب اضطراب و استرس می شوند از خود و خانواده دور کرده و روح و روان خود را در معرض آسیب قرار ندهیم.
انتهای پیام
نظرات