• پنجشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404080100269
  • منبع : اداره کل هواشناسی استان تهران

واکنش هواشناسی تهران به بارورسازی ابرها

واکنش هواشناسی تهران به بارورسازی ابرها

رییس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات هوای تهران تصریح کرد: انجام عملیات بارورسازی ابر در بسیاری موارد منجر به عقیم‌سازی ابر، کاهش بارش و یا از بین رفتن کل بارش می‌شود. تنها در ۱۰ درصد پهنه جغرافیایی کشور (استان‌های همجوار کرانه‌های شمالی)، شرایط بارورسازی ابرها می تواند منجر به افزایش بارش شود.

به گزارش ایسنا به نقل از کانال اداره کل هواشناسی استان تهران، جعفر برزگر گفت: ماده مورد استفاده برای بارورسازی ابرها (یدور نقره) سمی و آلوده کننده خاک است اما در صورت تاثیر قابل ملاحظه مثبت بر میزان بارش، امکان نادیده گرفتن این موضوع به نفع منابع آب کشور وجود دارد.

وی افزود: اما مسأله اینجاست که از این ماده به عنوان هسته‌های تراکم بارش و فعال‌سازی فرایند بارش، کمک گرفته می شود و به دلیل اقلیم ایران، موقعیت جغرافیایی و شرایط جوی، در ۹۰ درصد پهنه جغرافیایی کشور هسته های تراکم به مقدار قابل ملاحظه وجود دارد و نیاز به تزریق و پمپاژ چنین ماده‌ای وجود ندارد و در بسیاری موارد انجام عملیات بارورسازی ابر، منجر به عقیم سازی ابر، کاهش بارش و یا از بین رفتن کل بارش می‌شود. تنها در ۱۰ درصد پهنه جغرافیایی کشور (استان‌های همجوار کرانه‌های شمالی)، شرایط بارورسازی ابرها می تواند منجر به افزایش بارش شود. 

برزگر خاطرنشان کرد: این عملیات در اغلب موارد کاهش بارش از مقدار مورد انتظار پیش‌بینی شده را موجب می‌شود  بنابراین انجام این عملیات در تمام استانهایی که دچار کمبود بارش و خشکسالی هستند، بارش آنها را کمتر می‌کند و وضع آن‌ها را وخیم تر خواهد ساخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha