• سه‌شنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400012413289
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

در قالب یک پژوهش بررسی شد؛

رابطه سرمایه فرهنگی با هوش فرهنگی دانش آموزان چیست؟

رابطه سرمایه فرهنگی با هوش فرهنگی دانش آموزان چیست؟

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش نشان می دهد که با در نظر گرفتن رابطه مثبت بین سرمایه تجسم یافته با هوش فرهنگی و ابعاد آن و با توجه به قابل آموزش بودن این سازه روان شناختی، می توان جهت ارتقاء سرمایه تجسم یافته در مدارس راهکارهایی اتخاذ کرد.

یک دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته امور فرهنگی گرایش برنامه ریزی فرهنگی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مهمترین وظیفه نظام آموزش و پرورش کشور، آماده کردن دانش آموزان برای پذیرفتن و درک تحولات علمی و فرهنگی دنیای آینده است، اظهار کرد: آموزش و پرورش در کنار خانواده و رسانه های ارتباط جمعی می توانند نقش مهمی در تولید، بازتولید و انتقال دانش و فرهنگ به نسل های آینده داشته باشند.

مژگان بصراوی افزود: دارایی های گوناگون فرد به ویژه دارایی های فرهنگی، در پیشرفت وی به مراتب نقش مهمتری از چگونگی عملکرد دیگر عوامل بازی می کند و سرمایه فرهنگی از عوامل مهم تحقق توسعه فرهنگی است و توسعه فرهنگی نیز یکی از شرایط بنیادین تحقق توسعه همه جانبه جامعه است.

وی، سرمایه فرهنگی را یکی از متغیرهای فرهنگی مهم و اثرگذار بر توسعه جامعه برشمرد و گفت: سرمایه فرهنگی به شیوه های فرهنگی خاصی که در روند آموزش های رسمی و خانوادگی در افراد تثبیت شده، اشاره دارد و نیز ظرفیت شناخت افراد در کاربرد لوازم فرهنگی را در بر می گیرد.

این دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته امور فرهنگی، اضافه کرد: در این پژوهش با هدف تعیین رابطه سرمایه فرهنگی با هوش فرهنگی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم ناحیه ۴ شهر اصفهان، تمام دانش آموزان دختر این ناحیه بررسی و تعداد ۲۰۰ نفر از دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم ناحیه ۴ شهر اصفهان، به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند.

وی در توضیح هوش فرهنگی گفت: هوش فرهنگی عبارت اسـت از توانـایی رشد از طریق یادگیری پیوسته و درک مطلوب تنوعات فرهنگی، ارزش ها، تعقل گرایی و درک انسان ها در بستر فرهنـگ و تفاوت هـای رفتاری آن ها و این قابلیت را به افراد می دهد که الگوهای رفتاری مخاطبان خود را درک کنند و در نتیجه موانع ارتباطی بین فردی را کاهش داده و قدرت مدیریت بین فرهنگی خود را افزایش دهند.

این دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته امور فرهنگی افزود: هوش فرهنگی دارای چهار بعد هوش فرهنگی فراشناختی، هوش فرهنگی شناختی، هوش فرهنگی انگیزشی و هوش فرهنگی رفتاری است.

بصراوی با بیان اینکه فرضیه اصلی در این پژوهش ابعاد سرمایه فرهنگی(سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی عینیت یافته و سرمایه فرهنگی نهادی) قابلیت پیش بینی هوش فرهنگی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم ناحیه ۴ شهر اصفهان در نظر گرفته شد، خاطرنشان کرد: از بین ابعاد سرمایه فرهنگی(سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی عینیت یافته و سرمایه فرهنگی نهادی)، دو مولفه سرمایه تجسم یافته و سرمایه عینیت یافته قابلیت پیش بینی هوش فرهنگی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم ناحیه ۴ شهر اصفهان را دارند و سرمایه فرهنگی نهادی از معادله رگرسیون حذف شدند.

وی تاکید کرد: در نهایت نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که سرمایه فرهنگی تجسم یافته و سرمایه فرهنگی عینیت یافته حائز وزن معناداری در پیش بینی هوش فرهنگی دانش آموزان دختر در این پژوهش هستند. همچنین میزان بالای سرمایه فرهنگی تجسم یافته می تواند باعث افزایش هوش فرهنگی و ابعاد آن در دانش آموزان دختر انتخاب شده در این پژوهش شود.

این دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته امور فرهنگی ادامه داد: میزان بالای سرمایه فرهنگی نهادی می تواند باعث افزایش هوش فرهنگی و ابعاد آن در دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شود. ضمن اینکه تحصیلات پدران دانش آموزان دختر دوره متوسطه در رابطه بین سرمایه فرهنگی و هوش فرهنگی حائز اهمیت است.

بصراوی با بیان اینکه با در نظر گرفتن رابطه مثبت بین سرمایه عینیت یافته با هوش فرهنگی و ابعاد آن در دانش آموزان دختر به مسئولان امر پیشنهاد می شود، با توجه به عدم قابلیت آموزش این نوع از سرمایه فرهنگی، اقداماتی به منظور شناسایی دانش آموزان با سرمایه عینیت یافته بالا انجام شود تا با ارائه تقویت مثبت، بتوان در جهت ارزش دهی و تشویق این گروه از دانش آموزان گامی موثر برداشت و با توجه به رشد تکنولوژی و اطلاعات و لزوم ارتباطات مناسب بین المللی و نقش سرمایه فرهنگی در هوش فرهنگی و همچنین اهمیت هوش فرهنگی در شکل گیری ارتباطات موثر بین فرهنگی، لازم است کلاس هایی در جهت ارتقا این دو سازه در مدارس تشکیل شود.

وی افزود: با توجه به رابطه مثبت بین سرمایه نهادی با هوش فرهنگی و ابعاد آن در دانش آموزان دختر، لازم است مسئولان در مورد سرمایه فرهنگی نهادی شده و نقش آن در موقعیت اقتصادی و اجتماعی، اطلاعاتی در اختیار دانش آموزان و خانواده های آنان قرار دهند تا با ارتقاء سطح آگاهی دانش آموزان در مورد اهمیت این نوع سرمایه فرهنگی، مسیر خود را در زندگی مشخص کنند. همچنین تهیه بروشورها و فراخوان شرکت در کارگاه های آموزشی جهت ارتقاء سرمایه فرهنگی برای دانش آموزان به مسئولان امر پیشنهاد می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha