ابوالفضل قربانی در گفتوگو با ایسنا، درباره اینکه چرا در هر دوره انتخاباتی رعایت اخلاق در بین کاندیداهای انتخاباتی نسبت به دوره قبل کمتر میشود، اظهار کرد: شیوهای که در انتخابات پیش گرفتهایم صد درصد غربی است و همان طور که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیدیم، بیاخلاقیهای انتخاباتی نمود بسیاری داشت، به طوری که دو کاندیدای انتخاباتی با بدترین الفاظ یکدیگر را خطاب کردند.
وی افزود: ما هم در صحنههای انتخاباتی به این دلیل که از شیوههای غربی استفاده میکنیم و این تصور را داریم که آنها راه درست را میروند، به همین بلا مبتلا شدهایم و متأسفانه کاندیداها در هر دوره نسبت به دوره قبل کمتر اخلاق انتخاباتی را رعایت میکنند. بنابراین باید یک تجدیدنظر جدی در این شیوه انتخاباتی و چگونگی تبلیغات کاندیداها انجام دهیم.
دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در استان اصفهان گفت: ابتدای انقلاب مشاهده میکردیم که افراد به سختی قبول میکردند وارد صحنه انتخابات شوند و وقتی هم وارد این صحنه میشدند در تبلیغات خود حتی اعلام میکردند که فرد دیگری که در انتخابات کاندیدا شده، نسبت به ما ارجح و افضلتر است. این شیوه کاملاً اسلامی است، چون در حالی که فرد کاملاً احساس مسئولیت کرده و وارد صحنه انتخابات شده است، اما به دلایلی که فکر میکند برخی ویژگیهای رقیب انتخاباتی از خودش بهتر است آن کاندیدا را هم به جامعه معرفی میکند.
تغییر قانون انتخابات در شیوههای تبلیغاتی ضروری است
قربانی تصریح کرد: بنابراین باید قانون انتخابات در شیوههای تبلیغاتی کاندیداها و حتی رویههای برگزاری عوض شود و حتی میتوانیم به دنیا شیوه جدیدی از انتخابات را در صورتی که به شیوه اسلامی برگردیم ارائه کنیم. در غیر این صورت مجبور به تقلید از دیگر کشورها میشویم.
وی درباره نحوه برگزاری مناظره تلویزیونی میان کاندیداها، گفت: این نوع از مناظره میتواند برگزار شود، اما باید توجه کنیم که مناظره حدودی دارد و وقتی از حدود اخلاقی پای خود را فراتر میگذارد و به مرحلهای میرسد که کاندیداها مطالب خلاف واقع علیه یکدیگر مطرح میکنند به طوری که حتی امنیت ملی را به مخاطره میاندازند، باید مراقبت بیشتری در این باره شود.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: اینکه کاندیداها تصور میکنند چون کاندیدا شدهاند پس میتوانند به هر شکلی رفتار کنند و هر حرفی را به زبان بیاورند به هیچ وجه درست نیست و این موارد میتواند در شیوههای تبلیغاتی کاندیداها در قانون انتخابات لحاظ و تذکرات لازم در این باره داده شود.
مناظرههای انتخاباتی باید منتج به جدال احسن شود
قربانی با بیان اینکه مناظره به معنای پرخاشگری به یکدیگر نیست، گفت: معنای مناظره در اسلام جدال احسن است تا بتوان به یک نتیجه منطقی رسید. آنچه که تا کنون در مناظرههای انتخاباتی دورههای قبل دیدهایم جدال احسن نبوده است. جدال احسن در مناظره به این معنا است که یک گفتگوی منطقی و به دور از انگ زدن به یکدیگر را میان کاندیداها شاهد باشیم.
دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در استان اصفهان، خاطرنشان کرد: مناظره تلویزیونی باید بین کاندیداها و با داوری نخبگان برگزار شود. برخی کاندیداها تنها ادعایی را مطرح میکنند و با همین ادعا ممکن است آرایی را به نفع خود یا ضرر رقیبشان تغییر دهند که درستی این ادعاها باید توسط نخبگان مورد ارزیابی قرار بگیرد.
انتهای پیام
نظرات