• دوشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404080502522
  • خبرنگار : 71516

حماس: تغییرات ریاست تشکیلات خودگردان در نظام سیاسی، بدون توافق ملی است

حماس: تغییرات ریاست تشکیلات خودگردان در نظام سیاسی، بدون توافق ملی است

سخنگوی حماس تأکید کرد تغییرات یکجانبه ریاست تشکیلات خودگردان در نظام سیاسی نقض قانون اساسی و بدون توافق ملی است.

به گزارش ایسنا، «حازم قاسم» سخنگوی حماس گفت: تغییرات یکجانبه رهبری تشکیلات خودگردان در نظام سیاسی که نقض قانون اساسی و بدون توافق ملی است و تلاش‌های آن برای بهره‌برداری از این تغییرات به نفع طرف‌های خاص، نظام سیاسی را عمیقا مخدوش کرده و امکان اصلاح آن را پیچیده کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب» وی افزود: حماس به تلاش‌های خود برای اصلاح نظام سیاسی در چارچوب اجماع ملی و ایجاد توافق ملی و وحدت واقعی فلسطینی ادامه خواهد داد؛ امری که ما را قادر می‌سازد با چالش‌های بی‌سابقه در تاریخ آرمان فلسطین مقابله کنیم.

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین یک‌شنبه اعلامیه‌ای صادر کرد که به موجب آن، در صورت خلأ در پست ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و در غیاب شورای قانون‌گذاری، معاون رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و معاون رئیس تشکیلات، وظایف رئیس تشکیلات را به طور موقت برعهده می‌گیرد.

بر اساس این اعلامیه، دوره سرپرستی موقت بیش از ۹۰ روز نخواهد بود و در این مدت باید انتخابات آزاد و مستقیم بر اساس قانون انتخابات فلسطین برگزار شود. در صورت بروز شرایطی که مانع برگزاری انتخابات در موعد مقرر شود، شورای مرکزی فلسطین مجاز است فقط برای یک‌ بار و مدت محدودی تمدید کند.

عباس در متن اعلامیه خود تأکید کرده است: «با باور به حساسیت این مرحله از تاریخ وطن و مسأله فلسطین و در راستای ایفای مسئولیت تاریخی و قانونی خود در پاسداری از نظام سیاسی فلسطین و حفظ تمامیت سرزمین و امنیت آن، این اعلامیه صادر می‌شود تا استمرار نهادهای قانون اساسی و صیانت از آزادی، عدالت اجتماعی و اصول دموکراسی تضمین گردد.»

وی همچنین افزود که این اقدام در راستای منافع عالی ملی برای حفظ ثبات بوده و «تأکیدی است بر اصل تفکیک قوا و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت از طریق انتخابات آزاد و سالم».

طبق اعلام منابع رسمی، «حسین الشیخ» که هم‌اکنون معاون رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش و معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است، در صورت خلأ پست ریاست، وظایف رئیس تشکیلات را عهده‌دار خواهد شد.

طبق اعلامیه قانون اساسی جدید، اعلامیه قانون اساسی شماره (۱) سال ۲۰۲۴ که تصریح می‌کرد رئیس شورای ملی فلسطین در صورت خالی بودن این سمت، وظایف رئیس تشکیلات خودگردان را بر عهده خواهد گرفت، لغو می‌شود.

«روحی فتوح» از هفت فوریه ۲۰۲۲ به عنوان رئیس شورای ملی فلسطین خدمت کرده است. فتوح به عنوان رئیس شورای قانونگذاری از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶، پس از مرگ «یاسر عرفات»، رئیس فقید فلسطین در سال ۲۰۰۴، به مدت ۶۰ روز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست تشکیلات که محمود عباس در اوایل سال ۲۰۰۵ در آن پیروز شد، به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خدمت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha