مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا در خصوص تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: مواد غذایی بر اساس محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در شش گروه اصلی قرار دارند؛ انتخاب انواع غذاها از گروههای مختلف و انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای برطرف کردن نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزهدار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام ضروری است.
وی افزود: در استفاده از گروههای غذایی در برنامه غذایی روزانه در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه، باید دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود. تعادل به معنی استفاده از مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی در شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانهها.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: مواد غذایی بر اساس محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در این شش گروه اصلی قرار دارند؛ مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و در صورت دسترسی نداشتن به برخی مواد غذایی، میتوان از جایگزین آنها استفاده کرد.
وی با اشاره به محتوای گروههای غذایی گفت: نخست گروه نان و غلات است که توصیه میشود ترجیحا از نان و غلات سبوسدار استفاده شود. این گروه شامل نانها از جمله سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نانهای محلی، برنج، انواع ماکارونی، رشتهها، غلات صبحانه و فرآوردههای آنها است.
صاحبدل افزود: گروه سبزیها، گروه دیگر است؛ مواد غذایی این گروه شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، شلغم، کدو حلوایی، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، کدو سبز، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و دیگر سبزیها و صیفیجات است.
وی گفت: گروه بعدی گروه میوهها است؛ این گروه شامل انواع مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین و گریپ فروت، انواع توت، طالبی، خربزه، هندوانه، خرمالو، شلیل، هلو، زردآلو، انگور، سیب، انبه، گلابی و انار و دیگر میوهها و انواع آب میوه طبیعی، کمپوت میوهها و میوههای خشک (خشکبار) است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در گروه بعدی که گروه شیر و لبنیات است، شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ قرار دارند.
وی افزود: گروه گوشت و تخم مرغ نیز گروه بعدی است؛ این گروه شامل گوشت، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک و تخم مرغ است.
صاحبدل گفت: گروه حبوبات و مغز دانهها نیز شامل انواع حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش، سویا و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی و بادام هندی است که به صورت ترکیب با غلات، منبع خوبی از پروتئینها است.
انتهای پیام
نظرات