به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، یک هفته پس از آنکه درک شووین، افسر اخراجی مینیاپولیس بابت قتل جورج فلوید گناهکار شناخته شد، اپیدمی بیوقفه کشتارهای پلیس آمریکا علیه زنان و مردان سیاهپوست در سراسر این کشور توجهات بینالمللی را به خود جلب کرده است.
کارشناسان حقوق بشری از ۱۱ کشور در یک گزارش تکاندهنده ۱۸۸ صفحهای، آمریکا را مسوول سابقهای طولانی از نقضهای قوانین بینالمللی دانست که در بعضی موارد در سطح جنایت علیه بشریت است.
آنها به آنچه "قتلهای پلیس" و همچنین "محرومیت شدید از آزادی جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی" نامیدند، به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاهپوستان که چنین جرایمی در میان آنها رخ داده است، اشاره کردند. این کارشناسان همچنین از دادستان دادگاه جرایم بینالمللی در لاهه (آی.سی.سی) خواستند تا تحقیقاتی فوری به منظور پیگرد انجام دهد.
هینا جیلانی، یکب از ۱۲ کمیسیونری که این تحقیقات را مدیریت کرد، به گاردین گفت: این یافته از جنایت علیه بشریت ساده به دست نیامده است. ما تمام حقایق را بررسی کردیم و به نتیجه رسیدیم که مواردی در آمریکا هست که مستلزم تحقیقات فوری آی.سی.سی است.
در میان دیگر یافتهها، این کمیسیون آمریکا را به موارد زیر متهم کرد:
- نقض تعهدات بینالمللی حقوق بشری خود، هم از نظر قوانین حاکم بر پلیس و هم از نظر عملکرد مأموران اجرای قانون، از جمله متوقف کردن خودروها برای هدف قرار دادن سیاهپوستان و تفتیش و جستجو براساس نژاد؛
- انفعال در برابر یک "الگوی نگرانکننده ملی از استفاده نامتناسب از نیروی مرگبار، نه تنها با سلاح گرم بلکه با شوکر" علیه سیاهپوستان؛
- اجرای "فرهنگ مصونیت از مجازات" که در آن افسران پلیس به ندرت پاسخگو میشوند و اقدامات قتل آنها به سادگی کنار گذاشته میشود.
این کمیسیونرها همچنین این اتهام را وارد کردند که سیاهپوستان آمریکایی عموما هدف شکنجه به دست پلیس قرار میگیرند. آنها تاکید دارند که استفاده از تاکتیکهای گرفتن گلو و سایر رفتارهای خشونتبار حین بازداشت مصداق شکنجه است و همینطور براساس قوانین بینالملل، جنایت علیه بشریت به شمار میرود.
جیلانی که رئیس "سازمان جهانی علیه شکنجه" است، گفت که محکومیت قاتل جورج فلوید سیاهپوست، مهر اثباتی بر دیدگاههای این کمیسیون شد. او گفت: این برای ما روشن کرد که استفاده از قوه قهریه حین بازداشت یک فرد نه تنها غیر انسانی است بلکه علنا مصداق شکنجه است و موجب فوت فرد میشود.
هیاتی از کمیسیونرها از آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب برای بررسی خشونت پلیس آمریکا و نژادپرستی ساختاری که زیربنای آن است، گردهم آمدند. جلسات استماع مجازی اوایل امسال برگزار شد و خانواده قربانیان برخی از کشتارهای اخیر به دست پلیس آمریکا شهادت دادند.
در میان ۴۴ فرد سیاهپوستی که به دست پلیس آمریکا کشته یا دچار معلولیت شدند و پروندههایشان در کانون رسیدگی این کمیسیون قرار گرفت، میتوان به قتل جورج فلوید، قتل شون بل که سال ۲۰۰۶ در روز عروسیاس با ۵۰ شلیک پلیس کشته شد و قتل اریک گارنر اشاره کرد که سال ۲۰۱۴ گرفتار تاکتیک خفگی شد و فریاد میزند "نمیتوانم نفس بکشم".
همچنین پرونده قتل تامیر رایس، پسر بچه ۱۲ سالهای که سال ۲۰۱۴ یک تفنگ اسباب بازی در دست داشت و در محل بازی کودکان هدف شلیک پلیس قرار گرفت، مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه پرونده قتل مایکل براون پسر ۱۸ ساله غیر مسلحی که مرگش جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" را به راه انداخت، فردی گری که سال ۲۰۱۵ حین بازداشت در ون پلیس مرد و قتل برونا تیلر که در مارس ۲۰۲۰ در زمانی که در منزلش در حال استراحت بود و گرفتار حمله ناگهانی پلیس شد، بررسی شد.
در همین حال روز دوشنبه وزارت دادگستری آمریکا از آغاز یک تحقیق حقوق مدنی درباره رفتارهای پلیس در لوئیویل ایالت کنتاکی خبر داد.
جیلانی همچنین به گاردین گفت که به عنوان یک بومی پاکستان که در بسیاری از تحقیقات سازمان ملل متحد برای تحقیق در مورد نقض حقوق بشر شرکت کرده است، با گزارشهای وحشیانه شدید از سوی نیروهای انتظامی آشناست. "
اما او افزود: با این حال من شهادتهایی را که در ایالات متحده شنیدیم بسیار ناراحتکننده یافتم. من غافلگیر شدم که این کشور که ادعا میکند یک قهرمان جهانی حقوق بشر است، خودش از قوانین بینالمللی پیروی نمیکند. مشخص شد که این دیگر گزارشی از آسیبهای فردی نیست، بلکه روایتی است که به کل یک بخش از جمعیت ایالات متحده وارد شده است.
گزارش این کمیسیون تأثیر انسانی تبعیض سیستمی علیه آفریقایی آمریکاییها را کاملاً بیان میکند. در این گزارش آمده است: ایالات متحده دو سیستم قانون را اجرا میکند؛ یکی برای سفیدپوستان و دیگری برای آفریقایی تبارها.
این گزارش ارقام تکاندهندهای ارائه میدهد؛ سیاهپوستان غیرمسلح تقریباً چهار برابر سفیدپوستان به دست پلیس آمریکا کشته میشوند. از سال ۲۰۰۵ حدود ۱۵ هزار تن به دست ماموران انتظامی کشته شدهاند، یا به عبارتی هر ساله حدود ۱۰۰۰ تن جان دادهاند. در همان دوره فقط ۱۰۴ افسر پلیس به قتل یا قتل در رابطه با حوادث متهم شدهاند و از این تعداد فقط ۳۵ تن در رابطه با هر جرمی محکوم شدهاند.
انتهای پیام
نظرات