احمد خداوردی پیش از ظهر امروز (۲۱ اردیبهشتماه) در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، با اشاره به سند آمایش سرزمینی، اظهار کرد: در دهه ۹۰ شورای آمایش سرزمینی تشکیل شد و پس از آن شوراهای مربوطه و اسناد تدوین شد که اسناد آمایش استانها در ۳۱ عنوان به تصویب این شورا رسیده است.
وی افزود: مطالعه آمایش سرزمینی جنبههای مختلف زندگی و فعالیتهای انسانی را مطالعه کرده و عدم تعادلهای موجود بین عناصر تشکیلدهنده فضای جغرافیایی را شناسایی کرده و امکان تحقق توسعه فضایی همهجانبه و پایدار را فراهم میکند.
این مسئول ادامه داد: این برنامه میتواند دربرگیرنده مجموعه اهداف، راهبردها، سیاستها و برنامههای اجرایی که توسط بخش دولتی، خصوصی و تعاونی در ابعاد مختلف طبیعی، انسانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی مطابق با جهتگیریهای کلان ملی انجام میگیرد، باشد.
خداوردی با بیان اینکه چارچوب این مطالعات فضای مطلوبی را برای ۱۴۲۴ برای سند ملی و ۱۴۱۴ برای اسناد استانی ترسیم کرده است، تصریح کرد: این فضا شامل قلمروهای قابل توسعه در کشور، الگوی مطلوب استقرار فعالیتها، الگوی مطلوب استقرار زیرساختها و الگوی مطلوب استقرار جمعیت را تعریف و توصیف میکند.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان با تاکید بر ایجاد گفتمان، پیادهسازی سند و جانمایی مفاد آمایش در سند، یادآور شد: تقسیم کاری باید در استانها راهاندازی شود و اسنادآمایش استانی در صورت نیاز باید بازنگری و اسناد ملی مطابقت داده شود و پس از آن به مرحله تصویب شورای آمایش کشوری برسد.
وی عنوان کرد: بودجه عمومی چه در سطح استان و چه در سطح ملی، طبق اسناد آمایش تدوین میشود و الزام کمیسیون ماده ۲۳ چه در سطح استان و چه در سطح ملی برای شروع پروژه جدید، باید مصوبه آمایش سرزمینی را به همراه داشته باشد. همه این موارد در ابلاغیه سازمان برنامه و بودجه کشور به استانها و برای استان زنجان نیز دستگاههای کلیدی عنوان شده و انتظار میرود همه دستگاههای ملی و استانی مکلف به رعایت مفاد این سند هستند.
این مسئول با اشاره به استفاده مدیران از اطلاعات آمایش سرزمینی، خاطرنشان کرد: با استفاده از اطلاعات مطالعه آمایش مدیران دستگاهها میتوانند بهترین تصمیمها را بگیرند و سیاستهای مناسبی را برای آینده داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات