به گزارش ایسنا بنا بر اعلام اینفینیتی گلکسی، عرضه و تقاضا ستون های مهم در بازار هستند که نوسانات آن ها از شرایط سیاسی و اقتصادی دنیا وام می گیرد. سال 2020 بیشترین سردرگمی ها را برای مبادله کنندگان قیر در جهان به همراه داشت. خاورمیانه به عنوان منطقه ای غنی از منابع نفتی و تولید بالای قیر در کشورهایی مانند ایران و سنگاپور از اهمیت بالایی برخوردار است که تعیین کننده قیمت در آسیا محسوب می شود. در ابتدای 2020 هر تن قیر در ایران با قیمت 270 دلار و 540 دلار در سنگاپور به فروش می رسید.
منازعات سیاسی و اقتصادی غرب با ایران و تحرکات پیش آمده از سوی امریکا و ایران در عراق نقش تعیین کننده ای در بازار به همراه داشت اما بروز پدیده ای به نام کووید 19 به عنوان تهدید جدید و نگران کننده ای به سرعت در تمام جهان در حال گسترش بود که افکار را از شروع جنگ جهانی دیگر به سمت بحرانی به نام کرونا معطوف کرد.
افزایش میزان مرگ و میر در ماه فوریه 2020 دولت ها را مجبور به وضع قوانین سنگینی در جهت قرنطینه سراسری کرد و دنیا برای چندین هفته تعطیل شد. قیمت نفت که محرک اصلی در تعیین قیمت قیر است سقوط شدیدی داشت و به دنبال آن تعطیلی صنایع، پروژه های ساخت و ساز منجر به کاهش شدید تقاضای خرید قیر شد که ستون عرضه محصول را به شدت متزلزل نمود.
بر اساس گزارش اینفینیتی گلکسی (Infinity Galaxy) ، ماه آوریل 2020 شاهد کاهش شدید 20 درصدی قیمت برنت به حدود 33 دلار بود که به دنبال آن قیمت قیر نیز سقوط چشمگیری داشت. توقف پروژه های راه سازی در کشورهای اصلی متقاضی قیر در جهان یعنی هند و چین و قرنطینه بیشتر کشورها به منزله کاهش تقاضای قیر بود. سنگاپور با کمترین قیمت قیر با بهای 175 دلار در هر تن مواجه شد.
انتهای پیام/