• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400022719282
  • خبرنگار : 50184

/آسیب شناسی عملکرد شورای شهر کرمانشاه/

یک استاد دانشگاه: تحول در شورای شهر با حضور دانشگاهیان محقق می‌شود

یک استاد دانشگاه: تحول در شورای شهر با حضور دانشگاهیان محقق می‌شود

ایسنا/کرمانشاه عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: اگر دانشگاهیان یک قدم پیش بگذارند و وارد شورا شوند، می‌توانند به اندازه 30 تا 40 درصد اوضاع را بهبود ببخشند.

قامت پرویزی در نشست مجازی آسیب شناسی عملکرد شورای شهر کرمانشاه که امروز(27 اردیبهشت) به همت معاونت اجتماعی و فرهنگی دانشگاه رازی برگزار شد، به بیان تاریخچه ای از شکل گیری نهادهای پارلمانی در جوامع غربی و ایران پرداخت و اظهارکرد: حدود 2600 تا 2700 سال قبل در آتن یونان پارلمانی با جایگاهی قدرتمند وجود داشت و در دوره های بعد این پارلمان به مرور قوی‌تر شد، تا جایی که در دوره قرون وسطی و رنسانس، احترام به قانون در این کشور نهادینه شده بود.

وی تصریح کرد: اما در کشور ما، با سابقه حدود سه هزار سال مدنیت و شهرنشینی، از دوره مادها تا دوره اسلامی و حتی در دوره سلسه های اخیر هم همواره یک نفر در راس بوده و فرمان می داده و چیزی به نام مشورت وجود نداشته است.

عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: زمانی در ایران مسئله پارلمان مورد توجه قرار گرفت که شاهان ما به اروپا رفتند و تحولات موجود در آن کشورها و نقش پارلمان ها در این تحولات ها را دیدند و بعد به ایران آمدند و مجلس را شکل دادند، البته مجلسی که آن زمان تشکیل شد، افراد راه یافته هم توسط حکومت مشخص می شدند، اما بعدها کمی شرایط فرق کرد و مجلس هایی قدرتمندی شکل گرفت.

وی در ادامه با تاکید براینکه در هر دوره انتخابات در دهه های گذشته دست های قدرت تلاش کردند تا در آن نفوذ داشته باشند، گفت: بنابراین با این شرایط و اعمال نفوذ قدرت نباید انتظار یک پارلمان یا شورای باکیفیت را داشته باشیم.

این عضو پیشین شورای شهر کرمانشاه در ادامه به بررسی وضعیت شورای شهر کرمانشاه و چرایی نارکارآمدی آن پرداخت و گفت: پول، رابطه های غیر دمکراتیک، وعده ها و کار کردن برای گروه های خاص در انتخابات شوراهای شهر کرمانشاه دخیل است.

وی با تاکید براینکه طی سالهای گذشته بخشی از شورای شهر کرمانشاه هم به شکل موروثی درآمده، عنوان کرد: در این بخش حتی اگر زمانی یکی از اعضای شورای شهر به هر دلیلی از سمت خود کنار برود، یکی دیگر از اعضای خانواده اش جایگزین او می شود.

پرویزی متذکر شد: عدم حضور اقشار آگاه مانند فرهنگیان و دانشگاهیان در شورای شهر کرمانشاه باعث شده تا بخشی از این شورا به شکل موروثی تبدیل شود. البته برخی خلاء های قانونی دیگر هم وجود دارد که نیاز است هم یک بازنگری در قانون این نهاد انجام گیرد و هم اینکه نگاه مردم را  در مورد شوراها اصلاح کنیم.

وی تاکید کرد: برای تغییر نوع نگاه مردم، باید دانش و بینش اجتماعی آنها را افزایش دهیم که این امر بر عهده فرهنگیان، دانشگاهیان، جامعه شناسان، اقتصاددانان و ... است.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی با تاکید بر اینکه حضور دانشگاهیان باید در عرصه انتخابات شوراها پررنگ‌تر شود، عنوان کرد: اگر دانشگاهیان یک قدم پیش بگذارند و وارد شورا شوند، می توانند به اندازه 30 تا 40 درصد اوضاع آن را بهبود ببخشند.

پرویزی در ادامه با بیان اینکه شورای کنونی بیشتر شورای شهرداری است تا شورای شهر، اظهار کرد: حضور شورای شهر در حوزه‌های زیست محیطی، بهداشت، مدیریت شهری و ... در کرمانشاه بسیار کمرنگ است و بجای اینکه با ادارات مختلف نشست‌هایی را برای رفع مشکلات شهر داشته باشند، بیشتر به سمت شهرداری تمرکز دارند، چراکه نفوذ و قدرت در شهرداری است.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha