• دوشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400031007185
  • خبرنگار : 71049

یک کارشناس مسایل استراتژیک:

یکی از مهم‌ترین بایسته‌ها در سیاست خارجی دولت جدید تنش‌زدایی با همسایگان است

یکی از مهم‌ترین بایسته‌ها در سیاست خارجی دولت جدید تنش‌زدایی با همسایگان است

یک کارشناس مسایل استراتژیک گفت: موضوع هسته‌ای و تنش‌زدایی با کشورهای منطقه تصمیم نظام هستند و دولت و رییس‌جمهور آینده ایران این مسیر را دنبال خواهند کرد.

سیدرضا میرطاهر، کارشناس مسایل استراتژیک و بین الملل در گفت‌وگو با ایسنا درباره اولویت های سیاست خارجی ایران در دولت آینده اظهار کرد: شرایط جدیدی در عرصه داخلی و خارجی ایران با انتخابات ریاست جمهوری آینده فراهم می شود و باید رویکردهای نوینی اتخاذ شود. با توجه به اوضاع و شرایط منطقه ای و بین المللی یکی از مهم ترین بایسته ها در سیاست خارجی بحث تنش‌زدایی با همسایگان به ویژه در حوزه خلیج فارس است که البته زمینه‌سازی‌هایی از چند ماه قبل شده برای مذاکره و رایزنی میان ایران و عربستان شکل گرفته که در نوع خود تحول مهمی محسوب می شود.

وی ادامه داد: به نظر اوضاع منطقه و تغییر شرایط از ابتدای ۲۰۲۱، مقامات سعودی را به این جا رسانده که با توجه به تغییرات سیاسی در آمریکا و تحولات منطقه سیاست های قبلی به ویژه با ایران در ایجاد ائتلاف با اسراییل و دیگر شرکا را مورد بازبینی قرار دهند و احتمالا یکی از دلایل مذاکرات ایران و عربستان همین مساله است لذا ضروری است درباره بحران هایی که در سطح منطقه است به ویژه جنگ یمن تعامل شود و زمینه های پایان دادن به این درگیری های طولانی ایجاد شود.

این کارشناس مسایل استراتژیک با اشاره به ادعای آمریکا برای بازگشت به برجام گفت: با توجه به اعلام شرایط ایران یعنی لغو تحریم و راستی آزمایی آنها، پروسه بازگشت به برجام از سوی آمریکا و اجرای توافق مشکل است اما به نظر این مساله در جریان است و شاید قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران شاهد توافقی میان ایران و آمریکا در چارچوب گروه ۱+۴ باشیم. ایران باید در چارچوب سیاست خارجی خود در سطح منطقه به بازگشایی و ایجاد روابط جدید مخصوصا با همسایگان بپردازد و لزوم تشریک مساعی در سطح بین المللی با کشورهای تاثیرگذار مثل چین و روسیه و هماهنگی بیشتر با جنش عدم تعهد در راستای پیشبرد اهداف سیاست خارجی اش به ویژه تلاش برای کاهش تحریم ها و کاهش فشار غرب اقدام کند.

میرطاهر گفت: مساله پرونده هسته ای ایران، مساله‌ای است که در سطح کلی نظام مورد تصمیم است، نه در سطح دولت‌ها، لذا می‌توان پیش بینی کرد که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در قالب کمیسیون های مشترک برجام مسیری است که در دولت آینده و توسط رییس جمهور آینده باید پیگیری شود. علاوه بر این، مسایل دیگر مخصوصا تصمیم کلی برای تنش زدایی در منطقه هم در سطح نظام اتخاذ شده و هر رییس‌جمهوری که روی کار آید این مسیر را دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: اگر سطح کار دولت را در سیاست خارجی به وزارت خارجه تقلیل دهیم، اساسا وزیر خارجه و وزارت خارجه عهده‌دار اجرای سیاست‌ها هستند و با توجه به روندهای چند ماه گذشته به نظر ایران قصد دارد در چارچوب هدف رفع تحریم‌های فلج‌کننده و تنش‌زدایی در روابط با منطقه، مسیر کنونی را دنبال کند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل تصریح کرد: البته روند سومی هم هست انعقاد توافق‌های دراز مدت و همکاری نزدیک تر با قدرت های رقیب آمریکا یعنی روسیه و چین که از سوی نظام به نظر دنبال می‌شود و دولت های آینده باید اجرا کننده این سیاست‌ها از جانب نظام باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha