• سه‌شنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400032518368
  • خبرنگار : 50240

/گزارش/

کشاورزی حفاظتی بحث اصلی دولت باشد

کشاورزی حفاظتی بحث اصلی دولت باشد

ایسنا/همدان مکانیزه شدن کشاورزی یا استفاده از وسایل مکانیکی صرفاً با هدف انجام کار بهتر، بیشتر و با هدف افزایش درآمد انجام می‌گیرد و اگر به افزایش درآمد کشاورز نینجامد، مکانیزاسیون نیست.

به علت سطح وسیع زیرکشت ارقام مختلف کشاورزی، مکانیزاسیون در ایران و به تبع آن استان همدان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و استفاده از توان و دانش بالا در زمینه مکانیزه شدن کشاورزی ضروری به نظر می‌رسد.

کارشناس و مسئول مکانیزاسیون شهرستان همدان در حاشیه بازدید خبرنگاران از شرکت «ماشین زراعت همدان» گفت: استان همدان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی شامل انواع ادوات است و امیدواریم در بحث نیرو محرکه نیز بتوانیم صاحب نظر شویم.

محمود بهبهانی با اشاره به اینکه همدان جزء پنج استان اول کشور در صنعت کشاورزی است، ادامه داد: همچنان نیاز به توجه مسئولان، مدیران و مدیران عاملان بانک‌ها در این زمینه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کشاورزی از محدود حوزه‌هایی است که با وجود تحریم و کرونا نه تنها نیروهایش تعدیل نشد بلکه تشویق هم شدند، اضافه کرد: مجموعه واحدهای تولیدی برای ۲۵۰ نیروی فعال اشتغالزایی کرده است.

بهبهانی با اشاره به اینکه ۸ یا ۹ برند تولیدی در استان همدان وجود دارد و علاوه بر تأمین استان در این حوزه به سایر استان‌ها و برخی از کشورها نیز صادر می‌شود، افزود: دنباله‌بندها و ادوات و نیرو محرکه در شهرستان همدان دارای یک‌ کمیته فنی است و درخواست‌هایی که در این زمینه داده می‌شود در کمیته فنی مطرح و سنجیده و امتیازبندی می‌شود و خروجی به بانک‌های کشاورزی و سپس تولیدکننده‌ها می‌رسد.

مسئول مکانیزاسیون شهرستان همدان تصریح کرد: کلیه رانندگان حرفه‌ای و شرکت‌های خدمات مکانیزاسیون دارای سهمیه برای انجام فعالیت‌های کشاورزی هستند و ظرفیت‌ تولید این شرکت‌ها و شرکت‌های اقماری که زیرمجموعه آنها هستند، ۱۰ هزار دستگاه در سال بوده و ظرفیت واقعی آنها دو سوم این رقم در سال است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان همدان نیز در حاشیه این بازدید بیان کرد: اگر دو اتفاق را تاکنون در زمینه کشاورزی جا انداخته باشیم، بحث مکانیزاسیون و بذر است.

احمد قدیمی با اشاره به اینکه ضمن توجه به دستگاه‌ها و ‌مکانیزاسیون، بر روی کیفیت محصولات هم کار شده است، گفت: به عنوان مثال کشاورزی حفاظتی، خاک‌ورزی حفاظتی و تغییر و تحولات این چنینی در این حیطه اتفاق افتاده است.

وی مطرح کرد: در مجموع حدود ۱۲۴ هزار هکتار سطح زیرکشت محصولات کشاورزی داریم که ۵۸ هزار هکتار از آن زیرکشت محصولات دیم و ۲۵ هزار از اراضی آیش است و باید به سمت تغییر آیش به سمت تناوب برویم چراکه هر چقدر در این زمینه کار کنیم اشتغال‌ ایجاد می‌شود و در راستای توانمندسازی شهرستان است.

قدیمی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی روز، کشاورزان را مجاب می‌کند تغییراتی اتفاق بیفتد و باید توجه داشت واحدهایی که در این شرایط روی پا هستند کار بزرگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: هر چقدر فاصله کشاورز یا تولیدکننده با بخش صنعت کم شود و تکنولوژی و دانش روز به واحدهای تولیدی برود، موفق‌تر هستیم.

وی با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون شهرستان همدان حدود دو است که از میانگین استان بالاتر است، گفت: در سطح شهرستان همدان ۷۵۰۰ هکتار از اراضی را گزینش کرده ایم که زیرپوشش کشاورزی حفاظتی رفته و در قالب یک طرح پنج ساله در دست اقدام است که امیدواریم به ۵۰ هزار هکتار برسد و برای اراضی آبی هم انجام شود.

مدیرعامل شرکت ماشین زراعت همدان هم در حاشیه بازدید اظهار کرد: هدف از مکانیزاسیون کاهش هزینه‌های کشاورز و افزایش درآمد آن است و اگر به این مسئله توجه شود مکانیزاسیون درستی انجام داده‌ایم.

حسن چهل‌امیران با اشاره به اینکه کشت باید اصولی باشد و با فواصل مناسب در خاک قرار گیرد و بذرکار می‌تواند این کار را انجام دهد، یادآور شد: در حال حاضر از نظر تولید گندم و جو نزدیک به خودکفایی رسیده‌ایم در حالیکه در سال‌های گذشته هشت میلیون تن واردات گندم داشتیم.

وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مسائلی که در مکانیزاسیون مطرح است این است که اگر بهترین نهاده‌ها هم تأمین باشد اما ماشین مناسب انتخاب نکنیم، نهاده‌ها هدر می‌رود و جواب نمی‌دهد.

چهل‌امیران خاطرنشان کرد: در بحث خودکفایی گندم در ۲۰ سال اخیر به جایی رسیدیم که این واحد سالانه ۱۳۰۰ بذرکار تولید می‌کند و به جزء این واحد ۱۷ واحد دیگر هم تولیدات دارند.

وی با اشاره به اینکه مشکل کم آبی، کشور را به بحران کشانده است، گفت: اگر به این مشکل توجه نشود در آینده کشاورزی نخواهیم داشت و باید به سمت کشاورزی حفاظتی و مراقبت از آب و خاک برویم.

مدیرعامل شرکت ماشین زراعت همدان با تأکید بر اینکه کشاورزی حفاظتی باید بحث اصلی دولت باشد، افزود: در این قضیه به کمک نیاز است و در دیگر نقاط دنیا این نوع کشاورزی انجام می‌شود و موفق بوده است.

چهل‌امیران با بیان اینکه کشور ما هم باید به سمت کشاورزی حفاظتی برود، تصریح کرد: نخستین نفع این نوع کشاورزی این است که ۸۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف سوخت صورت می‌گیرد، علاوه بر این صرفه‌جویی در دوره آبیاری نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی در کشورهایی مثل امریکا، آرژانتین، استرالیا و ‌برزیل انجام می‌شود، اضافه کرد: کشور ما در این قضیه ۵۰ سال از دنیا عقب‌تر است و به تلاش زیادی برای این کار نیاز داریم. واحدهای ماشین‌های کشاورزی در کشور آمادگی دارند که کشاورزی حفاظتی صورت بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha