محمد عباسی در گفت و گو با باشگاه دانشجویان ایسنا عنوان کرد: در شرایط کنونی که کشورمان همانند سایر کشورها با پاندمی کرونا روبرو است و اکثر فعالیت های دانشجویی به صورت مجازی برگزار می شود کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی ایران هم از این قافله مستثنا نبود و برنامه های متنوع و زیادی را برای ترویج فعالیت های مذهبی و فرهنگی در بستر فضای مجازی انجام داد که خوشبختانه با بازخورد خوبی از سمت دانشجویان روبرو شدیم.
وی تاکید کرد: شرایط حال حاضر ما را ترغیب کرد که فعالیت های بیشتری را در فضای مجازی انجام دهیم و از ابزار نوین ارتباطی فضای مجازی در ترویج معارف دینی و فعالیت های فرهنگی استفاده کنیم.
برنامه ریزی دقیق و سعی و تلاش لازمه تحقق اهداف کانونها
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال الزامات تحقق اهداف کانونهای دانشجویی و موانع تحقق آن گفت: اهداف کانونهای دانشجویی با شعار دادن عملی نمی شود و دانشجویان با برنامه ریزی دقیق و سعی و تلاش باید این اهداف عالی را در فضای دانشگاه ها پیاده کنند تا در آینده بتوانیم این اهداف را در جامعه گسترش بدهیم و موجب رشد و پیشرفت کشور در این زمینهها شویم.
وی اشاره کرد: فعالیت ها و اهداف کانون های دانشجویی باید به گونه ای باشد که سبب تقویت ارزش های فرهنگی، اجتماعی و اسلامی ـ ایرانی در دانشگاه ها باشد.
کانون های فرهنگی شاخص ترین نمادهای مشارکت دانشجویی
عباسی با اشاره به نقش کلیدی کانون ها در دانشگاه تصریح کرد: کانون های فرهنگی و مذهبی یکی از شاخص ترین نمادهای مشارکت دانشجویی در تحقق امر توسعه فرهنگی و مذهبی در سطح دانشگاه بوده و نقش غیرقابل انکاری در ترویج فعالیتهای فرهنگی دارد.
دبیر کانون قرآن و عترت و دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، عدم شناسایی نیروهای مستعد برای پذیرش مسئولیت های فرهنگی، نقص در بعضی از شیوه نامه های اجرایی مرتبط با کانون های دانشجویی و عدم تخصیص بودجه مناسب برای برگزاری فعالیت های فرهنگی در دانشگاهها را از موانعی دانست که باعث عدم تحقق اهداف کانون های های فرهنگی و مذهبی در دانشگاهها می شود.
فضای دانشگاه ها؛ فضای مدرک گرایی است
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاه تهران درباره نقش کانون ها در ایجاد تحرک و تفکر میان دانشجویان گفت: همانگونه که مستحضرید متاسفانه فضای دانشگاه ها فضای مدرک گرایی است و به همین دلیل این فضا نمی تواند باعث تفکر و تحرک و انگیزه در بین دانشجویان شود. از این رو کانون های فرهنگی و مذهبی می توانند نقش محوری و مهمی در بالندگی و رشد دانشگاه و جامعه ایفا کند .
نشاط و افزایش اعتماد به نفس و ارتقای رشد فکری
عباسی اظهار کرد: قطعا وجود این کانون ها در محیط دانشگاه نقش مهمی را در ترویج مسئولیت های اجتماعی و ایجاد تحرک و تفکر در بین دانشجویان دارند و می توانند باعث نشاط و افزایش اعتماد به نفس و ارتقای رشد فکری خود و جامعه شود.
ترویج مسئولیتهای اجتماعی، مشارکت دسته جمعی، ایجاد انگیزه و پویایی در جامعه
وی درباره تاثیر فعالیت کانونهای دانشجویی در کمک به بهبود وضعیت فرهنگی کشور عنوان کرد: در جامعه کنونی ما موقعیت فرهنگ روز به روز حساس تر و در عین حال با اهمیت تر از گذشته می باشد. زندگی روزمره ما بیش از پیش زیر نفوذ فرهنگ و جلوه های گوناگون قرار گرفته است، از این رو بدون شک کانون های فرهنگی و مذهبی می توانند نقش بسزایی را در ترویج مسئولیت های اجتماعی، مشارکت دسته جمعی در امور مهم فرهنگی کشور و ایجاد انگیزه و پویایی در جامعه ایفا کنند.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان علاوه بر کسب علم و دانش و پژوهش باید زمینه را برای توسعه و پیشرفت بخشهای فرهنگی و اجتماعی فراهم کنند و موجب ارتقای رشد و تعالی کشور در این زمینه ها شوند.
انتهای پیام
نظرات