• شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404072616670
  • خبرنگار : 71664

کاهش مصرف لبنیات در کشور/ فقدان نانوایی نان کامل در پایتخت

کاهش مصرف لبنیات در کشور/ فقدان نانوایی نان کامل در پایتخت

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه مصرف لبنیات در میان مردم کاهش یافته است، اظهار کرد: هنگامی که کالاهایی مانند روغن و شکر در کوپن‌ها لحاط می‌شود، مصرف این مواد افزایش می‌یابد. بهتر است که کالاهایی مانند لبنیات، جایگزین روغن و شکر شود.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن امامی‌رضوی در همایش «روز جهانی غذا» که امروز (۲۶ مهر ماه) در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران برگزار شد، درباره ضرورت توجه به امنیت غذایی، اظهار کرد: وضعیت امنیت غذایی و سلامت غذایی مردم به توجه جدی نیاز دارد اما چارچوب اجرایی در این راستا، هماهنگ و یکپارچه نیست. 

وی با بیان اینکه «سند دانش‌بنیان امنیت غذایی» در سال ۱۴۰۲ تدوین شد، توضیح داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به تدوین این سند اقدام کرد. همچنین شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز نسبت به تصویب سند دانش‌بنیان امنیت غذایی اقدام کرد و اقدامات اجرایی برای اجرای این سند انجام شد.  سند دانش‌بنیان امنیت غذایی، شامل ۲۲۱ اقدام در حوزه‌های امنیت و ایمنی غذایی می‌شود. به طور قطع، اجرای موفق این سند به همکاری تمام دستگاه‌های مسئول و مشارکت مردم نیاز دارد. شش کمیسیون در دبیرخانه شورای عالی سلامت به منظور پیشبرد سند دانش‌بنیان امنیت غذایی تشکیل شده اما برگزاری جلسات و هماهنگی بین دستگاه‌ها با زحمت فراوان انجام می‌شود.  

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه توسعه تولید و مصرف نان کامل و سالم از اقدامات سند دانش‌بنیان امنیت غذایی محسوب می‌شود، گفت: نان کامل، ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس استفاده شده در این نان برای سلامت مردم بسیار مفید است. اگرچه نان کامل از ارزش غذایی بالایی برخوردار است اما با این حال در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستیم. نان بربری، بیشترین سبوس‌گیری و همچنین نان‌های لواش و تافتون نیز سبوس‌گیری کمتری دارند. سنگک در میان نان‌ها، سبوس بیشتری دارد. 

امامی‌رضوی درباره تعداد کارخانه‌های تولیدکننده آرد کامل گفت: حدود ۸۰ کارخانه، آرد کامل تولید می‌کنند. آمار وراقام بیانگر این است که ۶۰۰ نانوایی نیز نان کامل تولید می‌کنند اما در کلان‌شهرهای کشور مانند شهر تهران که حدود ۹ میلیون نفر جمعیت دارد، حتی یک نانوایی نان کامل وجود ندارد. مخالفت برخی اتحادیه‌ها، مانع گسترش تولید نان کامل هستند. این موضوع در کانون توجه قرار گرفته و جلسات متعددی در راستای حل این مشکل برگزار کرده‌ایم اما هماهنگی بین‌بخشی هنوز بسیار ضعیف است. 

وی گفت: خواهان حذف مواردی مانند شکر و روغن در اقلام کالابرگ‌ها بودم و این موضوع را در جلسه کمیسیون اقتصادی وزارت کار مطرح کردم. متاسفانه، بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مصرف شکر و روغن در کشور زیاد است و کاهش مصرف این مواد غذایی می‌تواند به سلامت مردم کمک کند. هنگامی که کالاهایی مانند روغن و شکر در کوپن‌ها لحاط می‌شود، مصرف این مواد افزایش می‌یابد. بهتر است که کالاهایی مانند لبنیات، جایگزین روغن و شکر شود.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درباره سرانه مصرف لبنیات در کشور گفت: متاسفانه، مصرف لبنیات به دلیل گرانی به شدت کاهش یافته است. کاهش مصرف لبنیات نه تنها می‌تواند هزینه‌های زیادی به همراه داشته باشد، بلکه می‌تواند در سطح کلان نیز موثر باشد. مردم می‌بایست در ارتباط با ضرورت تغذیه آگاه شوند تا غذاهای سالم و مفید مصرف کنند؛ نه غذاهایی که به سلامت آنها آسیب می‌زند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha