• چهارشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400052014476
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

فرصتی برای نشان دادن شعور حسینی

فرصتی برای نشان دادن شعور حسینی

ایسنا/خراسان جنوبی ماه محرم متفاوت امسال در میان اضطراب نهفته در دل بیمارستان‌های شهر از راه رسید؛ اضطرابی که تو را وامی‌دارد از هر کاری که جانی را به خطر اندازد.

فضای شهر، عطر محرم به خود گرفته؛ حال و هوای محرمی شهر را می‌توان از دیوارپوش‌های سیاه و پرچم‌های برافراخته بر سر درب مغازه‌ها و خانه‌ها فهمید. اما امسال چه سکوت همراه با ماتمی مضاعف بر ماتم حسین(ع) بر شهر سایه انداخته؛ ماتمی که از غم از دست دادن عزیزانمان بر دل‌هایمان سایه افکنده و گویی هر لحظه به ذهنمان یادآوری می‌کند که کرونا هنوز هست.

به گزارش ایسنا، ماتمی که در دل داریم هر لحظه ما را فرامی‌خواند تا برای هر امام حسین(ع) عزاداری کنیم آن هم به شیوه‌ای که جان انسانی را به خطر نیندازد. جانی که عزیزترین است در نزد خداوند رحمان و بنده محبوبش امام حسین(ع).

علی، یکی از افرادی است که هرساله در خیابان سجادشهر موکب برپا می‌کرد، اما امسال باید عکس دو نفر از همسایگان خود را که هر ساله با او در موکب بودند و امسال در اثر کرونا جان باخته‌اند، بر سر در موکب بزند ئو چه عجیب است این موکب ماتم سرا.

می‌گوید دیگر دل و دماغی برای موکب زدن ندارم و اگر هم بزنم آن صفای چای دادن به عزاداران را از دست داده‌ام. می‌گوید: موکب را برپا می‌کنم، اما سعی می‌کنم به کسی از نظر سلامتی و جانش آسیبی نرسد چراکه من خود داغدیده کرونایم.

 آن طرف تر موکب‌هایی برپا شده‌اند، اما خبر از چای کربلایی نیست و شهر در سکوت غمباری فرورفته،؛ اما در محله‌های دیگر این طور نیست و انگار مردم باور نکرده‌اند کرونا را. در یکی از مناطق شمال شهر، در فضای یکی از مساجد قدیمی مردم گوش تا گوش نشسته‌اند و عزاداری می‌کنند و پخش چای نیز از واجبات این مراسمات است.

با پرس و جویی که کردم انگار مردم این منطقه‌ها به کرونا توجهی ندارند؛ آن‌ها باید مراسمات خود را بگیرند حال این وسط به سلامتی کسی لطمه بخورد یا نخورد. نمی‌دانم چه باید گفت اما می‌دانم که این حجم از بی تفاوتی به جان انسان‌ها در مکتب حسین(ع) که هیچ؛ در هیچ کجای جهان و در هیچ مکتبی یافت نمی‌شود و چه غریب است این نوع رفتار پس از پر پر شدن هزاران تن در ایران.

هیات‌ها مصوبات ستاد کرونا را رعایت کنند

محمد دهقانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با آرزوی برگزاری مراسمات عزاداری همراه با سلامتی برای مردم داریم، اظهار کرد: در روزهای اخیر با روند صعودی شدید ناشی از بیماری کرونا همراه هستیم.

وی با بیان اینکه نگران از افزایش موارد بستری کرونایی هستیم، افزود: ادامه این روند ما را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد؛ بنابراین از همه هیئات مذهبی، مساجد و افرادی که در برگزاری مراسمات اهتمام می‌ورزند می‌خواهیم تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه برگزارکنندگان ترجیحا مراسمات را در فضای باز با رعایت فاصله مناسب برگزار کنند، اظهار کرد: حتی الامکان از برگزاری مراسم در فضای بسته پرهیز شود و درصورت اجبار به برگزاری مراسم در این فضاها، باید آن فضا حداقل 6 متر ارتفاع داشته باشد و با یک چهارم ظرفیت، مراسم برگزار شود.

دهقانی با بیان اینکه لازم است در هنگام ورود و خروج از تجمع پرهیز شود، تصریح کرد: مایع ضدعفونی کننده به اندازه کلافی وجود داشته باشد و از طرفی پخش نذورات ممنوع است؛ بلکه باید به صورت جیره خشک و ترجبیا در فضایی خارج از مراسم توزیع شود.

وی با بیان اینکه تمام سعی ما این است که مردم استان کمتر آلوده به ویروس شوند، بیان کرد:  براساس مصوبات ستاد کرونا برگزاری روضه‌های خانگی در فضاهای کوچک و بدون تهویه مناسب که منظور وسایل سرمایشی مانند کولر نیست، ممنوع است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه در تمام هیأت‌های بزرگ و مجالس فضای باز تقاضامندیم افراد دارای بیماری زمینه‌ای و یا دارای علائم اولیه بیماری حضور پیدا نکنند، گفت: برپایی ایستگاه‌های فرهنگی به صورت موکب در سطح شهر بلامانع است و برپایی ایستگاه‌های صلواتی با تاکید بر توزیع غیرمتمرکز اقلام و نذورات بسته‌بندی شده نیز مانعی ندارد و مسئولان ایستگاه‌ها باید از تجمع و تشکیل صف جلوگیری کنند.

سلامت مردم در اولویت است 

حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی نیز در ستاد مدیریت کرونا گفت: به همه هیئت‌های مذهبی، مداحان، هیئت امنای مساجد، حسینیه‌ها و سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان مدیر و ناظر تاکید می‌کنیم سلامت مردم به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قرار است عزاداری امسال هم با شرایط خاص محدودیت‌های کرونایی برگزار شود، گفت: برگزاری مراسم در فضای بسته با یک چهارم ظرفیت و در فضای باز با یک سوم ظرفیت امکان پذیر است.

ملانوری یادآور شد: فاصله گذاری اجتماعی و استفاده مستمر عزاداران از ماسک، توزیع اقلام بهداشتی در ایستگاه‌های صلواتی، استفاده از طبل و سنج به شرط شخصی بودن یا ضدعفونی کردن هنگام جابجایی، سینه زنی و زنجیرزنی بدون جابجایی و برگزاری مراسم حداکثر در دو ساعت از دیگر شرایط برگزاری مراسم عزاداری است.

مگر هر سال از شور و شعور حسینی دم نمی‌زنیم؟ سوال اینجاست حال که فرصتش پیش آمده تا ثابت کنیم عقلا نیز در کنار شرع پیرو امام حسین(ع) هستیم، چقدر به حفظ جان همنوعانمان فکر می‌کنیم؟. همه ما دلمان برای عزاداری کردن در میان جمع، باز کردن بغض‌های فروخورده یک ساله، تعزیه و سینه زنی دسته جمعی تنگ شده است اما باید دید جامعه اکنون چه رفتاری دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha