حجتالاسلام و المسلمین باقر مختاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه همواره دو گروه اهل افراط و تفریط در جامعه وجود دارد، اظهار کرد: عدهای قائل به تعطیل شدن کامل مراسمات عزاداری هستند و عدهای این تفکر اشتباه را در اذهان گسترش میدهند که ویروس کرونا در مراسمات عزاداری امام حسین (ع) وارد نمیشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای جریان ویروس کرونا بخش اعظمی از برنامهها تحت تاثیر قرار گرفت، افزود: برخلاف برخی از انتقادها نسبت به مراسمات عزاداری، مباحث دینی تحت تاثیر کمی قرار گرفت، بهطوری که با درایت هوشمندانه و به بیان مسئولان وزارت بهداشت، عزاداری ایام محرم در سال گذشته با درصد بالایی از ایمنی و رعایت آییننامههای بهداشتی برگزار شد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد یادآور شد: درایت رهبر معظم انقلاب در رابطه با برگزاری مراسم در هیاتهای مذهبی بینظیر بود، از طرفی به ضرورت برگزاری مراسم پرداخته و از سویی دیگر گروههای برگزارکننده مراسم را به رعایت پروتکلها تشویق کردند.
مختاری در خصوص عزاداری مسئولانه، اظهار کرد: ویژگی اساسی فقه شیعه، قابلیت انعطافپذیری و نحوه مواجه با علم روز است.
وی با تاکید بر اینکه همواره باید مسیر اعتدال رعایت شود، بیان کرد: جلسات با نیت خالص و با رعایت دستورات و موازین بهداشتی برگزار شود، درست است که دستهجات عزاداری شرایط حضور در خیابانها را ندارند، اما میتوان شور حسینی را در فضای مجازی و از طریق رسانه ملی گسترش داد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه برگزاری مراسم عزاداری مستحب موکد است، ادامه داد: اگر این عمل مستحب موجب ارتکاب حرام شود و یا جان مسلمانی در خطر قرار بگیرد، وظیفه تغییر پیدا میکند و در اجتماعاتی که احتمال انتقال ویروس وجود داشته و احتمال ضرر زیاد است نباید شرکت کرد.
مختاری عنوان کرد: بهعنوان مثال اگر روزه خوف ضرر برای شخصی داشته باشد، این وظیفه از شخص برداشته میشود.
وی بیان کرد: در شرایط کرونایی میتوان سیاهپوشی منازل، محل کار و خانه را انجام داد، درست است که طبخ نذری گسترده نمیتواند انجام بگیرد، اما میتوان کمکهای مومنانه و با نیت عزاداری امام حسین (ع) انجام داد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه ابعاد مختلف قیام امام حسین (ع) باید برای مردم تبیین شود، افزود: ابعاد عقلانی و احساسی باید در کنار هم دیده شود، آسیب جدی مراسمات عزاداری این است که افراد جنبه عقلانی را کنار گذاشته و جنبه احساسی را مدنظر قرار میدهند، به همین دلیل ممکن است در برخی از هیاتها، مراسمات عزاداری چند ساعت طول بکشد و این مسائل زیادهروی است.
مختاری در پایان با بیان اینکه عزاداری برای امام حسین (ع) باید به دیندار شدن افراد کمک کند، اضافه کرد: اگر رابطه با ائمه صرفا جنبه احساسی پیدا کند، این ارتباط قابلیت کمرنگ شدن و از بین رفتن را دارد، در صورتی که اگر عزاداری به شکل منطقی صورت بگیرد، تاثیر خود را بر جای میگذارد.
انتهای پیام
نظرات