بهروز شایق بروجنی دوم شهریورماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در ساختار جدید دانشگاه علمی کاربردی، مراکز وابسته به دولت از قبیل مراکز بهزیستی، استانداری، فنی و حرفهای و غیره تعطیل شدهاند، اظهار کرد: این تفکیک به دلیل ارایه آموزشهای مشخص در چارچوب وزارت علوم انجام شد و واگذاری دقیق و شفاف این دانشگاه به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه هشت مرکز فعال با ۲۱۰۰ دانشجو در استان مشغول فعالیت هستند، افزود: در کنار غیرفعال کردن مراکز وابسته به دولت و روند نزولی متقاضی تحصیل، تعداد مراکز از ۱۶ مرکز به هشت مرکز تقلیل یافت و کیفیسازی مراکز آموزشی علمی کاربردی در اولویت قرار گرفته است.
وی با اشاره به شیوع کرونا از سه ترم گذشته تاکنون، تصریح کرد: در پی شیوع این ویروس منحوس و تعطیلی آموزشهای حضوری بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا، مسئله آموزش در دانشگاههای علمی کاربردی بیش از سایر مراکز دانشگاهی تحت تاثیر قرار گرفت، زیرا دو سوم واحدهای آموزشی در این دانشگاه باید در مراکز صنعتی و کارگاهها و بهشیوه حضوری آموزش داده شوند.
شایق بیان کرد: از ۲۱۰۰ دانشجوی مشغول به تحصیل در مراکز علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری، ۱۱۰۰ دانشجو در مقطع کاردانی و ۱۰۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی در ۳۷ کد رشته کاردانی فنی و حرفهای و ۳۱ کد رشته کارشناسی فنی و حرفهای مشغول به تحصیل هستند.
۷ شهریور؛ مهلت پایانی ثبتنام در رشتههای جدید علمی کاربردی
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه دانشگاه در ۱۸ رشته جدید از مهرماه امسال اقدام به پذیرش دانشجو میکند، ادامه داد: از این تعداد، ۱۳ رشته در دیگر استانها نیز ارایه میشد، اما پنج رشته جدید از جمله کاردانی حرفهای تربیت مربی مهدکودک، پرورش زنبور عسل، تربیت مربی نمایش کودک، کارشناسی حرفهای عکاسی خبری و کارشناسی عملیات روانی برای اولین بار در کشور و در استان راهاندازی شده است، در حال حاضر ثبتنام از علاقمندان برای این رشتهها در حال انجام و تا ۷ شهریور ماه تمدید شده است.
وی گفت: این دانشگاه دارای ۴۵۰ مدرس فعال است که بعضا در دیگر مراکز دانشگاهی چهارمحال و بختیاری نیز مشغول بهکار هستند، از این تعداد، ۳۱ مدرس خبره با این دانشگاه همکاری دارند و منظور افرادی است که سطح تحصیلات بالایی ندارند اما در یک رشته خاص مانند صنایع دستی، هنر و غیره کاربلد و ماهر هستند و تجربیات خود را در اختیار دانشجویان قرار میدهند.
شایق با اشره به اینکه اینکه امسال فراخوان جذب مدرس منتشر شده است، تصریح کرد: متقاضیان تدریس در رشتههای مورد نیاز دانشگاه میتوانند حداکثر تا ۱۵ شهریور ماه با مراجعه به سایت jam.uast.ac.ir نسبت به ثبتنام و طی مراحل گزینش و مصاحبه اقدام کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحالوبختیاری در تشریح فعالیتهای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان در حوزه پژوهشی، بیان کرد: اگرچه این دانشگاه رسالتی در حوزه پژوهشی ندارد، اما اعتقاد به کار در حوزه کارآفرینی سبب ایجاد مراکز نوآوری شده است که در این راستا مجوز دو مرکز نوآوری طراحی پوشاک و اپلیکیشن گردشگری جهاد دانشگاهی استان اخذ شده است که با توجه به عملکرد و بازدهی، میتوان این مراکز را گسترش داد.
شایق ادامه داد: در حوزه جذب ایده تا کنون چهار استارتآپ برگزار شده که شامل تبلیغات نوین در بازاریابی و فروش محصولات باغی گردو و بادام، حوزه شیلات، کسب و کارهای کوچک و متوسط و صنعت چوب میباشد. همچنین بیش از ۲۰ وبینار در سطح مراکز علمی کاربردی استان و ۱۲ وبینار در مرکز جامع برگزار شده، کسب عنوان کارآفرین برتر کشور توسط دانشجوی فارغالتحصیل این دانشگاه از دیگر افتخارات حوزه پژوهشی است.
وی در خصوص اقدامات حوزه فرهنگی و دانشجویی، توضیح داد: توزیع کارت ارزاق دانشجویی، اعطای وام در چهار نیمسال تحصیلی، فعالیتهای ورزشی، فعالیتهای قرآنی، جشنواره حرکت، مناظرات دانشجویی و غیره از جمله اقدامات این حوزه است.
واکسیناسیون صد در صدی مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری
شایق بیان کرد: برای هر ۴۵۰ مدرس همکار با این دانشگاه و نیز تمامی کارمندان این مجموعه معرفینامه واکسیناسیون صادر شده است و مقرر شده است که واکسیناسیون دانشجویان نیز تا بهمنماه انجام شود که در این صورت میتوان خوشبین بود که آموزشهای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان از بهمنماه بهصورت حضوری خواهد بود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان در خصوص افزایش شهریهها، تصریح کرد: افزایش شهریه پایینتر از میزان تورم سالیانه یعنی ۵۹.۲ درصد است و امسال بر اساس اعلام کشوری، بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش شهریه اعمال میشود و افزایش بیش از این میزان، قانونی نیست.
شایق با ذکر اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری در ایجاد رشتههای جدید حرفی برای گفتن در سطح کشور دارد، افزود: استان در تصویب دو رشته در حوزه نساجی دارای ابتکار عمل در کشور است، همچنین استان ما بهعنوان منتخب بازنگری و تدوین دورههای رشته روغن خوراکی در کشور شناخته میشود.
انتهای پیام
نظرات