عبدالرسول همتی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان اینکه پرونده ١٠ نفر از کادر درمان فارس که به دلیل ابتلا به کرونا جان باختهاند، با هدف اطلاق عنوان شهید سلامت برای آنان، در دست بررسی است، گفت: البته ممکن است افراد دیگری از کادر بهداشت و درمان فوت کرده باشند اما دلیل فوت آنها مرتبط با کارشان در زمان شیوع کرونا نباشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: پرونده شهدای سلامت فارس باید به تایید کمیتهای زیر نظر معاونت اول رئیس جمهور و نهایتا بنیاد شهید و وزارت بهداشت برسد.
ابتلای ۳۰ درصد از کادر درمان به کرونا در پیک پنجم
او با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ١٥ درصد از جمعیت استان فارس درگیر بیماری کرونا شدهاند، افزود: اگر این مقیاس را در کادر و بهداشت و درمان محاسبه کنیم، این عدد به ٣٥ تا ٤٠ درصد میرسد و در واقع کادر درمان دو تا سه برابر بیشتر از مردم معمولی در معرض خطر ابتلا به کرونا بودهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در پیک پنجم نیز علیرغم واکسینه شدن کادر بهداشت و درمان، شاهد ابتلای حدود ۳۰ درصد از مدافعان سلامت فارس به این بیماری بودیم.
همتی تصریح کرد: قدرت سرایت پیک پنجم بیشتر از دیگر پیکها بود و به همین دلیل بیش از سایر پیکها اقشار و گروههای مختلف مردم منجمله خانواده اعضای کادر درمان را درگیر کرد و موجب درگیری کادر درمان نیز شد.
او با بیان اینکه هم قله و هم دامنه پیک پنجم از پیک چهارم بالاتر بود و هماینک هم یک چسبندگی دارد، گفت: اگرچه روند نزولی است اما یک روز آمار کمتر و روز دیگر آمار بالا میرود و به راحتی پایین نمیآید.
تزریق دوز اول واکسن به ۵۶ درصد از جمعیت فارس
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که ۵۶ درصد از جمعیت استان فارس دوز اول واکسن را دریافت کرده و ٢٤ درصد هم نیز با دوز دوم واکسینه شدهاند.
به گفته همتی، مجموع دو دوز باید حداقل به ٧٠ درصد برسد تا شاهد یک ایمنی نسبی در استان باشیم.
این مقام مسئول در علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: در صورت تداوم روند فعلی واکسیناسیون در فارس طی دو ماه میتوان همه جامعه هدف استان را واکسینه کرد.
انتهای پیام
نظرات