به گزارش ایسنا به نوشته ایندیپندنت، ژنرال میلی پس از آن، زیر ضرب انتقاد قرار گرفته است زیرا برخی گزارشها درباره تماسهای تلفنی او با همتای چینیاش در آخرین ماههای دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق جمهوریخواه، اخیرا منتشر شدهاند. دیگر موضوع جنجالی، جلسهای است که گفته میشود او با برخی رهبران پنتاگون در زمینه سلاحهای هستهای داشته است. اینها از جمله مواردیاند که در کتاب «خطر» آمدهاند، آخرین اثر باب وودوارد، خبرنگار باسابقه واشنگتن پست، که آن را همراه همکارش، رابرت کوستا، نوشته است. این کتاب هفته آینده منتشر میشود و در حال حاضر، بخشهایی از محتوایش به رسانهها درز کرده است.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون، در نشستی خبری گفت نمیتواند از جزئیات این تماسهای تلفنی یا جلسه مکرر بگوید اما تاکید کرد که وزارت دفاع آمریکا ملاحظهای در مورد هیچیک از مواردی که در کتاب «خطر» آمده ندارد.
ژنرال میلی در سال ۲۰۱۸ با حکم ترامپ به این سمت انتخاب شد. جو بایدن، که در ژانویه سال جاری به ریاستجمهوری رسید، میلی را در سمتش ابقا کرد.
کربی گفت: صحبت من اینجا در مورد صحت مطالبی که در کتاب آمده نیست اما رئیس ستاد مشترک ارتش بهعنوان مشاور ارشد نظامیِ هم وزیر دفاع و هم رئیسجمهوری کاملا حق دارد خواهان بررسی پروتکلهای مربوط به تسلیحات هستهای شود. هیچیک از مطالبی که من در این زمینه خواندهام ایجاد نگرانی نمیکند.»
سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که گفتوگوی تلفنی بین رئیس ستاد ارتش و همتایانش حتی در کشورهای مخالف آمریکا مثل چین امری کاملا معمولی است. کربی گفت آستین «اعتماد و اطمینان کامل به ژنرال میلی و عملکردش دارد».
بایدن هم به خبرنگاران گفته بود که به ژنرال میلی «اعتماد بسیار» دارد. این در حالی است که برخی جمهوریخواهان خواهان اخراج میلی شدهاند. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، تاکید کرد که رئیسجمهوری آمریکا «اعتماد کامل به رهبری ژنرال میلی، میهندوستی او و وفاداریاش به قانون اساسی دارد».
در کتاب «خطر» میخوانیم که ژنرال میلی در ماه اکتبر، یعنی چند روز پیش از انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، با ژنرال لی ژوئوچنگ در ارتش چین تماس گرفته بود. تماس دیگر دو طرف در ماه ژانویه و در پی یورش طرفداران ترامپ به کنگره آمریکا در واکنش به انتخاب بایدن بوده است.
سرهنگ دیو باتلر، سخنگوی ژنرال میلی، روز چهارشنبه گفت رئیس ستاد ارتش از عملکرد خود دفاع میکند.
باتلر گفت: «رئیس ستاد مشترک ارتش در تماس مداوم با روسای دفاع در سراسر جهان از جمله چین و روسیه قرار دارد. این گفتوگوها نقشی حیاتی در بهبود درک مشترک از منافع امنیت ملی آمریکا، کاهش تنشها، ارائه شفافیت و جلوگیری از عواقب غیرمنتظره یا تخاصم دارند.»
دیگر رویدادی که در کتاب نقل شده جلسه میلی با مقامهای عالیرتبه پنتاگون است که گفته میشود در آن، رئیس ستاد ارتش میخواست مطمئن شود ترامپ در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید دست به حمله هستهای نمیزند. سرهنگ باتلر در این زمینه نیز واکنش نشان داد و گفت این دیداری عادی و طبق روال بوده است.
باتلر گفت: «این جلسه در مورد پروتکلهای تسلیحات هستهای برای این بود که به رهبران نظامی در پنتاگون روندهای دیرین و مستحکم موجود یادآوری شود چرا که رسانهها در این زمینه گزارشهایی منتشر کرده بودند.»
انتهای پیام
نظرات