• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1400062921279
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

از زبان یک جامعه شناس؛

علت بروز و گسترش جشنهای نو پدید در جامعه ایرانی چیست؟

علت بروز و گسترش جشنهای نو پدید در جامعه ایرانی چیست؟

ایسنا/آذربایجان غربی یک جامعه شناس گفت: جشنهای نو پدید هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد.

منصوره ایزدی در گفت وگو با ایسنا افزود: حفظ داشته های فرهنگی از ملزومات یک کشور است و نباید با بی توجهی اجازه داد مراسمات اصیل و سنتی فرهنگیمان جای خود را به جشن های بی محتوا بدهد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری برخی از جشن ها نشان از تجمل گرایی و رخ نمایی است، تصریح کرد: برخی  از جشن ها که در بین مردم رواج پیدا کرده هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی و اسلامی جامعه ما نداشته تاجایی که برخی جشن ها در خارج از کشور نیز اینگونه که در داخل کشور و جامعه ما رواج یافته مورد توجه قرار نمی‌گیرد. 

این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: دلیل شکل گیری و گسترش برخی جشن ها همچون جشن تعیین جنسیت، جشن طلاق، جشن های هالووین را سرریز شدن ارزش های غربی ، تغییرات فرهنگی، تجمل گرایی، گسترش وسیع شبکه های مجازی و نیاز به دیده شدن به هر قیمتی است.

این جامعه شناس گسترش فضای مجازی را یکی از دلایل گسترش جشن های نو پدید دانست و یاد آور شد: گسترش فضای مجازی بدون زیرساخت، موجب ترویج  جشن های عجیب که محتوای چندانی نداشته و فقط برای خودنمایی، نمایش زندگی و گاها جمع کردن فالور در فضای مجازی است، می شود.

ایزدی اظهار کرد: جشن های همچون هالووین ، کریسمس در کشور اسلامی نوعی سرریز شدن ارزش هاست.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه در کنار پدیدار شدن برخی جشن های بی محتوا و نوپدید و غیرایرانی در کشور شاهد تغییر ماهیت در برگزاری برخی مراسمات مذهبی و سنتی خودمان نیز هستیم، افزود: متاسفانه در سال های اخیر بجای برگزاری جشن های مذهبی و سنتی ایرانی به شکل واقعی همچون جشن تکلیف، جشن چهارشنبه سوری و یلدا و حتی مراسمات عزاداری ائمه، شاهد برگزاری تجمل گرایانه این مراسمات هستیم که هیچ سنخیتی با اصل موضوع ندارند.

وی تصریح کرد: باید تا دیر نشده جلوی تغییر ماهیت این سنت های اصیل ایرانی و اسلامی با آموزش، فرهنگ سازی ، مدیریت صحیح، جذاب سازی و سیاست گذاری صحیح فرهنگی و اجتماعی  گرفته شود.

ایزدی ادامه داد: نباید مسئولان مربوطه تماشاگر تحولات فرهنگی باشند بلکه باید از پیشرفت تکنولوژی در جهت اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی و سنت های باستانی خود در بین خانواده ها و نسل جدید استفاده کنند تا بجای سریز شدن ارزش های غربی به صادر کننده سنت های اصیل ایرانی و اسلامی تبدیل شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha