• چهارشنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400063123422
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تاکید کرد؛

آتش‌نشانی بانک اطلاعاتی مکان‌های پرخطر شهر همدان را تشکیل دهد

آتش‌نشانی بانک اطلاعاتی مکان‌های پرخطر شهر همدان را تشکیل دهد

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان بر تشکیل بانک اطلاعاتی از اماکن نهادها، سازمان‌ها و مکان‌های خطرپذیر سطح شهر توسط سازمان آتش‌نشانی تأکید کرد.

علی‌اکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری زیست‌محیطی و بهداشت شورا، افزود: در صورت تهیه بانک اطلاعاتی نقشه شهر و بلوک بندی کردن، سازمان آتش‌نشانی در هنگام بحران و حوادث می‌تواند سریعتر به اهداف مورد نظر رسیده و به وظایف خود عمل کند.

نظری با تاکید بر اهمیت آموزش ضمن خدمت نیروهای آتش‌نشانی، اظهار کرد: باید با بکارگیری از تجربه و علم روز، افزایش ایمنی و کاهش خطر پذیری در شهرها را در برنامه داشته باشیم.

وی هماهنگی لازم برای کارایی سیستم ها را ضروری دانست و افزود: عدم هماهنگی در شهر ایجاد بسیاری از مشکلات می‌شود که باید در این زمینه اقداماتی داشته باشیم.

نظری با تاکید بر اهمیت آموزش در حوزه ایمنی و کاهش خطرات، اظهار کرد: آموزش در این زمینه برای توانمندسازی کارکنان لازم است و نکته دیگر، آموزش شهروندان است که متاسفانه در این زمینه با آن کمتر پرداخته شده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان همچنین اضافه کرد: سازمان آتش نشانی شهرداری در این حوزه گروه‌های هدف را مشخص کرده و آموزش دهد تا در هنگام بحران از آنها به عنوان نیروی کمکی بکار گرفته شود.

نظری با تأکید بر اینکه تحقیق و پژوهش باید سرلوحه کار سازمان آتش‌نشانی قرار گیرد، اضافه کرد: همچنین باید از تجربیات و اقدامات کشورهای موفق در امر بحران و بهره‌گیری شود .

وی توانمندسازی پرسنل در حوزه آموزش را حائز اهمیت دانست، اظهار کرد: توجه به رفاهیات پرسنل باید اولویت قرار گیرد چراکه نیروهای آتش نشانی از نظر روحی و روانی مشکلی نداشته و رفاهیات آنها فراهم باشد، این باعث افزایش انگیزه و آرامش آنها شده و به وظایف خود به خوبی عمل می‌کنند.

نظری گفت: باید از نظر مالی نیز به آنها توجه کنیم چرا که این افراد در خط مقدم حوادث هستند و در زمان‌های بحران سلامت آنها در خطر است و نباید نگاه اداری با آنها داشته باشیم و لازم است از ابتدا به همکاران آتش نشانی به ویژه پرسنل که عامل دفاعی هستند توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

یک عضو شورای شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به عملکرد مطلوب سازمان آتش نشانی در سال‌جاری اظهار کرد: با حضور مدیریت جدید، تحولات خوبی  ایجاد شده که جای تقدیر دارد.

علی رحیمی‌فر اضافه کرد: با توجه به عملکرد سازمان آتش‌نشانی رضایتمندی اجتماعی از این سیستم بهتر شده، که قابل توجه است.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی شهرداری همدان نیز در این جلسه به ارائه گزارش عملکرد این سازمان در سال جاری پرداخت و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۴ هزارو  ۲۸۳ مورد تماس با سازمان آتش‌نشانی صورت گرفته که از این تعداد هزار و ۹۴۶ مورد منجر به عملیات امداد و نجات و تعداد ۸۳۵ مورد منجر به نجات شهروندان شده است.

سید صادق پورسینا اضافه کرد: از یک هزار و ۹۴۶ مورد عملیات سازمان ۷۹۲ مورد عملیات اطفاء حریق، ۹۹۸ مورد امداد و نجات و ۵۶ مورد احتیاط حریق بوده است.

پورسینا با اشاره به کمبود تجهیزات سازمان آتش‌نشانی در حوزه عملیات امداد و نجات‌، اظهار کرد: عمر خودروهای سازمان بویژه خودروی نردبان ۲۱ ساله است که قابلیت مطلوب را در زمان بحران جهت امداد و نجات ندارند.

وی با اشاره به اینکه قیمت خودروی نردبان در حال حاضر به ۵۵ میلیارد تومان رسیده است، گفت: طی دهه اخیر به دلیل تحریم‌ها و منابع محدود مالی تاکنون وزارت کشور هیچگونه اعتباراتی را به شهرداری‌ها در این زمینه اختصاص نداده، که در این زمینه ما نیز مکاتبات متعددی را جهت جذب اعتبارات داشته‌ایم اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

پورسینا همچنین از استقرار اکیپ‌های خودرویی عملیاتی سیار در نقاط مختلف شهر خبر داد و یادآور شد: ۱۵۶ مورد استقرار خودروهای اکیپ سیار در مناسبت‌های مختلف در اماکن حساس و پرتردد شهر در ساعات مورد نیاز داشته‌ایم که این اکیپ‌ها به جای ایستگاه‌های آتش نشانی استفاده می‌شوند و در صورت بروز حوادث می‌توانند با تسریع در امداد رسانی خدمات مطلوبتری را ارائه دهند.

پورسینا اضافه کرد: در سال جاری ۶۵ شیر آتش نشانی(هیدرانت) در سطح شهر اصلاح و نصب شده است و در سال جاری نیز تیم غواصی ۱۰ نفره را تشکیل داده‌ایم.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی شهرداری همدان در ادامه سخنانش ایمنی شهر را در گرو تجهیز آتش نشانی دانست و گفت: خوشبختانه سازمان آتش نشانی شهرداری همدان در تربیت نیروی انسانی متخصص هیچ کمبودی ندارد ولی در بحث تجهیزات آتش‌نشانی کمبودهایی داریم که رفع آنها نیازمند اخذ منابع ملی است.

سید صادق پورسینا افزود: در صورت اختصاص کمک‌های لازم جهت خرید تجهیزات مدرن ، بسیاری از نگرانی‌های مدیران و پرسنل آتش‌نشانی و همچنین همشهریان رفع خواهد شد.

وی در ادامه به برگزاری کلاسهای آموزشی و فرهنگ سازی در سطح شهر در خصوص ایمنی و بحران، اضافه کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا آموزش‌هایی را در سطح شهر داشته‌ایم متاسفانه با بروز کرونا این آموزش‌ها کاهش یافته که جهت جبران این از طریق فضای مجازی وارد شدیم اما به اندازه کلاسهای حضوری موفق نبوده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha