• یکشنبه / ۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400070402240
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

دانشگاه اسلامی چگونه دانشگاهی است؟

دانشگاه اسلامی چگونه دانشگاهی است؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری در خصوص دانشگاه اسلامی، گفت: دانشگاهی که عدالت را تبدیل به ارزش نکند یا در عمل خود در حق دانشجویان بی‌عدالتی ورزد و همچنین خروجی علمی‌اش در راستای رفع نیازهای اساسی بشر نباشد، اسلامی نیست حتی اگر تمام واحدهای درسی، معارف دینی باشد.

احمدرضا بسیج در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تعاریف، معیارها و شاخص‌های دانشگاه اسلامی، اظهار کرد: اسلامی بودن دانشگاه‌ها یک عمل نبوده و یک فرآیند است که در آن مولفه‌های گوناگونی سهیم هستند، این مسئله جنبه‌های مختلفی را مدنظر دارد و مسائل ظاهری تنها گوشه‌ای از این موضوع را در بر می‌گیرد.

وی افزود: تعریف دانشگاه اسلامی باید منطبق با آیه « سَنُریهِمْ آیاتِنا فِی الْآفاقِ وَ فی أَنْفُسِهِمْ حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ» باشد، یعنی نهایتا معرفتی درست از زندگی، یادگیری حکمت، درست دیدن و درست عمل کردن حاصل شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص علوم تدریس‌شده در دانشگاه اسلامی، تصریح کرد: هر علمی که در دانشگاه اسلامی خوانده می‌شود و مبدا و مقصد هستی یعنی توحید و معاد نیز در آن معلوم باشد، فرق نمی‌کند کدام علم مدنظر بوده و توسط چه استادی مطرح شود.

بسیج تاکید کرد: دانشگاهی که عدالت را تبدیل به ارزش نکند یا در عمل خود در حق دانشجویان بی‌عدالتی ورزد یا خروجی علمی‌اش در راستای رفع نیازهای اساسی بشر نباشد، اسلامی نیست حتی اگر تمام واحدهای درسی، معارف دینی باشد.

وی ادامه داد: این موضوع در مورد جامعه اسلامی هم صدق می‌کند، به عبارتی دیگر جامعه‌ای که در آن ترافیک بی‌رویه وجود دارد و بزرگترین سرمایه هستی که عمر انسان‌هاست، در این ترافیک به بطالت هدر می‌رود، شهرداری‌اش اسلامی نیست، حتی اگر نام بزرگان دینی را بر تمام خیابان‌ها بگذارند، بانکی که ثروتمندان را ثروتمندتر و فقیران را فقیرتر می‌کند، بانک اسلامی نیست، حتی اگر شورای فقهی عریض و طویلی داشته باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: این تعاریف ارائه‌شده باید در جای جای دانشگاه از جمله کتابخانه، فضای فیزیکی، تفکر استاد و دانشجو، محتوای کتب دانشگاهی، ابزارها و سخت‌افزارهای به‌کار گرفته‌شده و پیدا کنند و در ادامه در زندگی‌ها اعم از زندگی اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی، هنری، آداب و رسوم و ... خود را نشان دهد.

بسیج اضافه کرد: اگر دانشجو از دانشگاه فارغ‌التحصیل شود و هم‌چنان به نماز پایبند نیست، نشان می‌دهد که آن دانشگاه اسلامی نبوده است، اگر دچار مشکل در زندگی، ازدواج، تعاملات با افراد جامعه، برخورد با سنت‌ها باشد، یعنی تغییر در سبک زندگی وی حاصل نشده است، بنابراین اسلامی بودن دانشگاه را باید از برون‌داد آن بررسی کرد.

وی در خصوص سند دانشگاه اسلامی، توضیح داد: سند دانشگاه اسلامی طی سال‌های گذشته تدوین شد، این سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و برنامه آن چگونگی پیاده شدن اهداف دانشگاه اسلامی در دانشگاه‌ها است، اما تاکنون هیچ‌کدام از دستورات این سند در دانشگاه‌ها اجرایی نشده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: موضوع اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها هم مانند موضوع حجاب، موسیقی و ... از مباحث پرسابقه و پردامنه‌ای است که کشور نزدیک به نیم قرن در حال حل آن است، اما نه تنها در عمل اقدامی صورت نگرفته، بلکه کار تئوریک و نظریه‌سازی برای آن نیز انجام نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha