دکتر اسفندیار حسنیمقدم با اشاره به ظرفیت خوب استان در زمینه گیاهان دارویی بیان کرد: هماکنون ۴ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت این گیاهان است.
وی ادامه داد: قرار است طی ۱۰ سال ۱۸ هزار هکتار به کاشت آنها اختصاص یابد که در صورت تحقق این مهم ۴۵ هزار شغل در استان ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان در ادامه گفت: هماکنون سالی صد هزار تن کود شیمیایی، ۲۵ هزار تن بذر، ۱۳۰۰ تن سم و ۵۰۰ هزار تن نهاده دامی در استان بین بهرهبرداران توزیع میکنیم.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی ارزانقیمت از محل اشتغال روستایی و عشایر به بهرهبرداران این بخش نیز اظهار کرد: در سه سال اخیر به ۷۷۰ طرح ۱۸۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و ۴ هزار شغل ایجاد شده است؛ متاسفانه بانکهای استان همکاری لازم را در این زمینه ندارند.
حسنیمقدم یادآور شد: سیلاب سال ۹۸ حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به زیربخش کشاورزی خسارت وارد آورد و از ۲۲۰۰ نقطه آسیب دیده به ۴۷۰ مورد رسیدگی شده است؛ همچنین ۳۱ هزار مورد کمک بلاعوض داده شد و ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت پرداخت شد.
وی با بیان اینکه خشکسالی امسال ۶۰۰ هزار تن کاهش محصول را به دنبال داشته است، افزود: حدود نیم درصد سدها و آبهای قابل برنامهریزی در استان وجود دارند که ظلم تاریخی در حق استان است و اگر در استان سدهای بیشتری داشتیم خشکسالی و سیل ما را اذیت نمیکرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان در رابطه با زوال جنگلهای زاگرس نیز گفت: ۴۰ درصد آب شیرین کشور از این جنگلها تامین میشود و انتظار داریم معادل نجات دریاچه ارومیه برای این عرصههای طبیعی درنظر گرفته شود.
وی به ظرفیت شیلات لرستان اشاره کرد و با بیان اینکه رتبه اول تولید را بین استانهای غیرساحلی داریم، افزود: همت و تلاش خود را در استان روی تولید خاویار گذاشتهایم و تابحال نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۵ درصد جمعیت استان عشایر هستند که حدود ۱۵ هزار خانوار میشوند، ادامه داد: یکچهارم گوشت استان توسط این قشر تامین میشود.
انتهای پیام
نظرات