• دوشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۰
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1400080301197
  • منبع : نمایندگی ایلام

کارشناس ارشد تغدیه تشریح کرد؛

باید و نبایدهای تغذیه در کودکان اوتیسمی

باید و نبایدهای تغذیه در کودکان اوتیسمی

ایسنا/ایلام کارشناس ارشد تغدیه و مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام گفت:کودکان اوتیسمی به طور معمول نسبت به چند نوع غذای خاص و مورد علاقه‌شان تمایل نشان داده و در برابر غذاهای جدید بسیار مقاومت می‌کنند و این امر اگر به درستی مدیریت نشود تنوع کم غذایی به کمبود برخی ریزمغدی و آهن منجر خواهد شد.

«الهام رنجبر»  در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: درکودکان  مبتلا به اوتیسم علاوه بر طیف وسیع اختلالات رفتاری، انواع حساسیت‌های غذایی نیز وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها رژیم غذایی هر کودک از دیگری متمایز می‌شود.
وی با بیان اینکه  در این کودکان انتخاب غذا مسئله‌ی حائز اهمیتی است، تصریح کرد:  کودکان اوتیسمی به طور معمول نسبت به چند نوع غذای خاص و مورد علاقه‌شان تمایل نشان داده و در برابر غذاهای جدید بسیار مقاومت می‌کنند و این امر اگر به درستی مدیریت نشود تنوع کم غذایی به کمبود برخی ریزمغدی‌ها از جمله امگا3، روی، ویتامین‌های گروه B و آهن و... برای کودک منجر خواهد شد و رشد کودک را از نظر قد و وزن  تحت تاثیر قرار می‌دهد، مصرف بی‌رویه مواد غذایی قندی در این کودکان باعث اضافه‌وزن می‌گردد به طوری‌که چاقی در این کودکان نیز شایع است.
رنجبر گفت: برخی مطالعات نشان داده‌اند که رژیم غذایی حاوی گلوتن و مقدار فراوان کازئین و غذاهای حاوی شکر و رنگ مصنوعی باعث تشدید علایم رفتاری در این کودکان می گردد، بنابراین حذف مواد غذایی حاوی گلوتن(شامل انواع مواد غذایی حاوی گندم و آرد گندم از قبیل نان، کیک و کلوچه، ماکارونی، همبرگر ، سوسیس، کالباس، ورمیشل و آش رشته و..) و کازئین( از قبیل انواع شیر ، ماست ،کشک و پنیر) و رنگهای مصنوعی غذایی که در انواع شکلات‌ها ، شیرینی های تر، انواع آب میوه های صنعتی،  شکر و کافئین شاید بتواند به کاهش اختلال توجه، اختلال خواب و بیش‌فعالی این کودکان کمک کرده باشد.
این کارشناس‌ارشد تغدیه در پایان گفت: با توجه به اینکه حذف برخی گروه‌های غذایی باعث کاهش دریافت ویتامین‌ها و مینرال‌های مورد نیاز این کودکان خواهد شد در این صورت پایش دوره‌ای رشد و تجویز  مکمل‌های مورد نیاز بر حسب سن، جنس، قد و وزن کودک زیر نظر مشاور و متخصص تغذیه و یا پزشک توصیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha