سیدمحمدرضا هاشمی در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه استان بر لزوم انتخاب مدیران شایسته تاکید و اظهار کرد: تاکنون نیز هیچ فشاری از سوی هیچ کس در انتصاب مدیران وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه مشاوره در انتصابات امر معقولی است افزود: این مشاورهها با حفظ جایگاهها انجام میشود و تاکنون نیز نه از سوی نمایندگان و نه از سوی گروههای سیاسی فشاری وجود نداشته است.
عالیترین مقام اجرایی استان ادامه داد: در گزینش همکان و مدیران به ویژگیهایی نظیر پاکدستی، تخصص، تعهد، همراهی با سیاستهای دولت سیزدهم ، انقلابی بودن و توانایی و توانمندی فرد توجه دارم.
تصمیم نهایی در انتصاب مدیران را خودم میگیرم
هاشمی بر لزوم حفظ شأن و منزلت جایگاهها و مناصب در انتصاب مدیران تاکید و خاطرنشان کرد: در سابقه 29 ساله خدمتم نیز همواره به نظرات و حرفهای دیگران به خوبی گوش داده اما تصمیم نهایی در انتصاب مدیران را خودم میگیرم.
وی بر لزوم جهادی بودن مدیران به عنوان یک اصل تاکید و تصریح کرد: در این شرایط که با جنگ اقتصادی روبرو هستیم نیازمند مدیرانی جهادی هستیم که خدمت برای آنها در اولویت باشد تا گرهای از مشگلات مردم باز کنند.
این مدیر ارشد اجرایی با بیان اینکه در این شرایط به مدیرانی کارآمد و جهادی نیاز داریم افزود: ما به مدیرانی نیاز داریم که در قید ساعت اداری و غیراداری و جمعه و غیرجمعه نباشند. آن دسته از مدیران که درب اتاق خود را می بندند و از پشت میز به اداره می پردازند در این شرایط نمی توانند موثر باشند در این شرایط به مدیرانی نیاز داریم که در میدان باشند.
تصویب 145 طرح و پروژه از 25 دستگاه در سفر رئیسجمهور
استاندار سمنان در ادامه به دستاوردهای سفر رئیسی به سمنان پرداخت و گفت: در این سفر 145 طرح و پروژه از 20 نهاد عمومی و دستگاه اجرایی مصوب شد که راه و شهرسازی استان با 20 پروژه بیشترین سهم را از مصوبات این سفر دارد.
وی ادامه داد: همچنین در تین سفر استانی15 طرح حمایتی کمیته امداد، 13 پروژه وزارت نفت که عمدتا در مناطق محروم هستند، 13 طرح جهادکشاورزی استان، 9 طرح بهداشت و درمان، 8 طرح آموزش و پرورش، 8 طرح وزارت علوم، 7 طرح ستاد اجرایی فرمان امام؛ 6 طرح ورزش و جوانان،6 طرح صنعت، معدن و تجارت،6 طرح وزارت نیرو، پنج طرح بانکهای استان، پنج طرح بنیاد مستضعفان، چهار طرح میراث فرهنگی، چهار طرح فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهار طرح وزارت کشور، سه طرح تعاون،کار و رفاه اجتماعی، دو طرح صندوق کارآفرینی امید ، دو طرح بنیاد مسکن، یک طرح بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و..به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه اعتبارت این طرحها از 1400 تا 1402 جذب می شوند افزود: عمده تخصیص این طرحها در سال 1401 خواهد بود و مدیران دستگاههای متولی موظفند که از همین امروز پیگیر پروژهها باشند.
هاشمی از پیش بینی 4000میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های عمرانی در سفر استانی دولت به استان خبر داد و اظهار کرد: همچنین 10 هزار میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات نیز در این سفر مصوب شد که تلاش می شود مشکلات واحدهای صنعتی، معدنی، و کشاورزی از طریق آن مرتفع شود.
وی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان دستگاه مسوول در تامین این اعتبارات نام برد و افزود: علاوه بر این بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و وزارتخانههای مرتبط نیز محل تامین اعتبارات این طرح ها و پروژهها هستند.
تشکیل ستاد پیگیری مصوبات سفر در استان
این مسوول اجرایی از برنامهریزی برای تشکیل ستاد پیگیری مصوبات سفر در استان خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر این ستاد همه دستگاه هایی که ذز این سفر طرح و پروژه ای برای آنها تعریف شده نیز موظفند که ستاد فرعی پیگیری مصوبات مرتبط با دستگاه خود را تشکیل و پیگیر اجرایی شدن مصوبات باشند.
استاندار سمنان با اشاره به جنگ اقتصادی با جمهوری اسلامی بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران تاکید کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها 56 واحد از 1700واحد صنعتی این استان با ظرفیت 100درصدی فعالیت میکنند و ماباقی واحدهای صنعتی استان عمدتا زیر 80 تا زیر 40 درصد درصد فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از این واحدها توان افزایش ظرفیت خود به 100درصد را دارند ادامه داد: این واحدها در صورت حمایت، میتوانند هم نیروی انسانی و اشتغال خود را افزایش دهند و هم میتوانند به تولید سه شیفته بپردازند.
استاندار سمنان از سرمایه در گردش به عنوان یکی از جدیترین دغدغههای تولیدکنندگان استان نام برد و گفت: خوشبختانه در سفر اخیر رئیسجمهور به استان اعتبارات خوبی برای اعطای تسهیلات به واحدها پیشبینی شده که میتواند این دغدغه تولیدکنندگان را مرتفع کند.
وی با اشاره به مشکل نقدینگی واحدها اضافه کرد: بحث نقدینگی و سرمایه در گرش واحدها هم در شورای هماهنگی بانک های استان و هم در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح و تلاش خواهد شد که این دغدغه تولیدکنندگان مرتفع شود. ضمن اینکه دولت تسهیلات قابل توجهی برای حمایت از بخش صنعت و تولید پیشبینی کرده است.
استاندار سمنان افزود: در جریان سفر رئیس جمهور 10 هزار میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافته که تلاش می شود از طریق آن مشکلات واحدهای مشکلدار حل شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در ارتباط با عدم روشن بودن وضعیت شرکت تعاونی سهام عدالت استان سمنان با اشاره به سهم کسر بالایی از هماستانی ها از این شرکت، وعده داد: وضعیت شرکت تعاونی سهام عدالت استان سمنان که 220 هزار از شهروندان استان سهامدار آن هستند را پیگیری کند.
وی همچنین از معاون اقتصادی استاندار خواست: وضعیت شرکت تعاونی سهام عدالت استان سمنان که تاکنون به دلیل برخی ابهامات در صورت های مالی در بازار سرمایه پذیرفته نشده را به جد پیگیر شود.
وی با اشاره به تماسها و نامههای مردم به رئیس جمهور در این سفر گفت: تعدد این تماس و نامهها گویای محبوبیت رئیس جمهور و امید مردم به حل مشکلات است.
بیشترین محتوای درخواستهای سمنانیها از رئیسی
هاشمی از بیش از 32 هزار نامه و تماس با سامانه سامد در جریان سفر رئیسی به سمنان خبر داد و گفت: بیش از 21 هزار نفر در جریان سفر با سامانه سامد تماس برقرار کردند و بیش از 11 هزار نامه نیز تحویل مراکز تعبیه شده در جریان سفر دولت، شده است.
وی گفت: 29 هزار و 600 مورد از این تماس ها و نامه ها درخواستهای مالی نظیر درخواست وام قرض الحسنه، وام خوداشتغالی، کمک مالی، وام خرید مسکن یا خرید خودرو و...بوده است. همچنین تعدادی از نامه ها درخواست تبدیل وضعیت نیروها و یا در خواست اشتغال بوده، 521 مورد نیز گزارش های مردمی و یا انتقادات بوده و 82 مورد نیز تقدیر از سفر رئیس جمهور بوده است.
استاندار سمنان با بیان اینکه بیشترین تماس ها از سمنان بوده اضافه کرد: 16 هزار از نامه ها و تماس ها مربوط به مرکز استان بوده، 7 هزار و 270 مورد مربوط به شاهرود، 2249 مورد مربوط به شهرستان دامغان، 1887 مورد مربوط به مهدیشهر، 854 مورد از شهرستان میامی476 مورد از شهرستان سرخه و 656 نامه و یا تماس نیز از گرمسار و آرادان ثبت شده است.
همچنین استاندار سمنان وعده داد با توجه به ظرفیت بالای این استان در حوزه صنایع دستی و عبور سالانه بیش از 15 میلیون زائر حرم رضوری از شهرهای مختلف استان در ورودی همه شهرهای استان بازارچه دائمی صنایعدستی راهاندازی کند.
سیدمحمدرضا هاشمی اظهار کرد: استان سمنان در حوزه گردشگری از استعداد بسیار قابل توجهی برخوردار است و مسوولان باید برای بهرهبرداری از این پتانسیل برنامهریزی کنند.
وی با اشاره به عبور میلیونی زوار و گردشگران از محورهای این استان خاطرنشان کرد: فلسفه ایجاد کمربندیها، ایجاد بستر و گذری برای عبور خودروهای سنگین بود که در داخل شهرها مشکلاتی ایجاد میکردند نه اینکه همه مسافران و خودروهای عبوری بدون ورود به شهرها از کمربندیها عبور کنند.
رئیس شورای برنامهریزی استان تصریح کرد: باید به گونهای برنامهریزی شود که زوار و مسافران عبوری از استان وارد شهرهای استان شوند. باید برای ماندگاری مسافران در استان نیز برنامهریزی درستی شود.
وی با بیان اینکه عبور سالانه بیش از 15 میلیون زائر زمینه مساعدی برای درآمدزایی در بخش گردشگری است افزود: استان سمنان در بخش های سه گانه میراث فرهنگی و خصوصا صنایعدستی از ظرفیت بالایی برخوردار است لذا باید بستری برای عرضه این محصولات ایجاد شود و راه اندازی نمایشگاه های دائمی در ورودی همه شهرهای در مسیر زوار میتواند به رونق این صنعت پردرآمد در استان کمک کند.
زوار رضوی را به داخل شهرها بیاورید
هاشمی از تعدد زوار به عنوان بهترین منبع برای درآمدزایی و به حرکت درآمدن چرخ بازار نام برد و گفت: ایجاد مراکز فروش در مسیر و توسعه مجتمعهای بین راهی جدا از پتانسیل درآمدزایی به کاهش تصادفات در استان نیز کمک خواهند کرد.
وی از 856 اثر ثبت شده در استان به عنوان یک پتانسیل کم نظیر دیگر در استان یاد کرد و افزود: وجود دو شهر نمونه بینالمللی گردشگری و بیش از 30 روستای هدف گردشگری ، دیگر ظرفیت مهم استان در این بخش است. البته همزمان باید برای ایجاد زیرساختهای گردشگری نیز برنامهریزی کنیم توسعه مراکز بومگردی میتواند به رونق این صنعت پردرآمد در استان کمک شایانی کند.
هاشمی با بیان اینکه باید ورود مسافران و زوار به داخل شهرهای استان مدیریت شود ادامه داد: گردشگری یک فرصت طلایی برای توسعه اقتصادی است چرا که صنعتی زودبازده و درآمدزا است و در مقایسه با دیگر بخشها نیز سرمایهگذاری کمتری برای اشتغالزایی میخواهد.
برخی مدیران کرونا را بهانه کردند
استاندار سمنان بر لزوم تلاش بیشتر مدیران در این بخش تاکید و اظهار کرد: متاسفانه برخی از مدیران در این یکی دو سال، کرونا را بهانه کردند و کمتر به این بخشها توجه میکنند گاه برخی شوراها و جلسات، چندین ماه گذشته و برگزار نشده است.
وی بر لزوم حضور میدانی مدیران تاکید و اضافه کرد: بدیهی است که رعایت پروتکلهای بهداشتی امری ضروری است اما نباید وجود همهگیری به بهانهای برای ماندن مدیران در پشت میزها تبدیل شود.
استاندار سمنان با بیان اینکه من از زمان ورودم به استان تاکنون 5 سفر رسمی به شهرستانهای استان داشتم افزود: علاوه بر این دو سفر به مناطق روستایی محروم استان نیز داشتم و همچنین از 32 واحد صنعتی و تولیدی استان نیز بازدید کردم تا بیش از پیش در جریان وضعیت قرار گیرم..
وی با بیان اینکه در این سفرها 65 مصوبه داشتیم افزود: استاندار به عنوان نماینده عالی دولت باید همچون رئیسجمهور که در این مدت سفرهای استانی متعدد داشته، در شهرستانها حضور بیابد.
عالیترین مقام اجرایی استان با اشاره به آخرین وضعیت همهگیری کرونا در استان گفت: در حال حاضر دو شهرستان دامغان و شاهرود در وضعیت قرمز قرار دارند، همچنین سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی و چهار شهرستان دیگر استان در وضعیت زرد کرونایی هستند.
استان سمنان در واکسیناسیون در دو دز 5 درصد بالاتر از میانگین کشوری
وی با ابراز خرسندی از وضعیت واکسیناسیون در استان گفت: وضعیت استان چه در واکسیناسیون دز اول و چه در واکسیناسیون دز دوم بیشتر از میانگین کشوری است.
هاشمی ادامه داد: میانگین واکسیناسیون دز اول در کشور 81 درصد و در استان سمنان 86درصد است. همچنین میانگین واکسیناسیون دز دوم در کشور 60 و در استان سمنان 65 درصد است.
استاندار سمنان ضمن هشدار در خصوص هرگونه عادیانگاری در ارتباط با رعایت پروتکلهای بهداشتی افزود: متاسفانه برخی دستگاههای اجرایی به عادیانگاری میپردازند و همین در میزان رعایت پروتکلها در جامعه نیز موثر است.
وی بر لزوم برخورد با تخلفات در این حوزه تاکید و تصریح کرد: دستگاههای نظارتی هر جا که نیاز باشد باید ورود کرده و با متخلفان برخورد کنند چرا که سلامت مردم در اولویت است.
انتهای پیام
نظرات