محسن افشارچی پیش از ظهر امروز (۹ آذرماه) در جلسه اقتصاد دیجیتال استان زنجان که با حضور فعالان حوزههای مختلف اقتصاد دیجیتال برگزار شد، اظهار کرد: سهم استان زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور یک درصد ولی جمعیت و مساحت استان ۱.۳ درصد از کشور را شامل میشود که استان زنجان به لحاظ اندازه سهم کمتری دارد و باید برای رسیدن به میانگین حداقل ۳ دهم درصد نیاز به هدفگذاری درست دارد.
وی افزود: در اسناد بالادستی رشد در نظر گرفته شده برای استان زنجان ۸.۷ درصد است که این میانگین برای کل کشور ۸ درصد در نظر گرفته شده و این در حالی است که رشد اقتصادی استان زنجان در سالهای ۹۱ تا ۹۸ حدود ۹ دهم درصد بوده، پس نیاز است برای رسیدن به رشد ۸.۷ درصدی، بر روی نقاطی تمرکز کنیم که کار کمتر و نتایج بیشتری به همراه دارد.
این مسئول با اشاره به اهداف کوتاهمدت رشد اقتصادی استان، ادامه داد: اقتصاد دیجیتال و حملونقل به عنوان راهکار کوتاهمدت برای رسیدن به رشد اقتصادی در نظر گرفته شده که خوشبختانه استان پتانسیلهای زیادی در این حوزه دارد که با حمایت میتوان با آنها رشد و ثروتآفرینی کرد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال سهم ۶.۵ درصدی در اقتصاد کشور دارد، تصریح کرد: فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال نباید نگاه دولتی به کارها داشته باشند، بلکه باید نگاه فعالان این حوزه همانند بخش خصوصی و تولید ثروت باشد و مدیریت استان در حل مشکلات و موانع کمک کند.
استاندار زنجان با اشاره به بودجه اینکه اقتصاد جمهوری اسلامی به سمت حرکت به سوی شبهفدرالیسم اقتصادی است، تصریح کرد: با تصویب بودجهریزی برای سال آینده، تغییراتی در بودجه به وجود میآید، صندوق توسعه استانی ایجاد و اختیارات استانداران از ۱۵ درصد امکان تغییر افزایش مییابد.
افشارچی یادآور شد: برای رشد اقتصادی ۸.۷ درصدی، ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که میتوان بخش عمده آن را از اقتصاد دیجیتال تامین کرد و پس از آن بهرهوری، کشاورزی، صنعت و ... در اولویتهای بعدی قرار دارد. برای تحقق این مهم بخش خصوصی باید پای کار بیاید و دولتیها میتوانند کارگروه رفع گیروگور ایجاد کنند تا جوانان در پیچ و خم دریافت مجوز و سیستمهای اداری گیر نکنند.
وی در پاسخ به درخواست فعالان حوزه اقتصادی برای تامین فضای فیزیکی، خاطرنشان کرد: در جلسه روز گذشته، قول مساعدتهایی از معاونت علمی رئیسجمهور گرفته شده است. به دنبال ایجاد فضایی به مساحت ۳۰ هکتار در کنار، ولی جدای از دانشگاه زنجان هستیم، به طوری که از سازههای دانشبنیان ارزان و سریعالاحداث برای ساخت سریعتر استفاده شود تا واحدهای استارتآپی و دانشبنیان زودتر جایگیری کنند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال به مشکلاتی از قبیل لزوم تشکیل کارگروه پیگیری مصوبات، حل مشکل دریافت مجوزها، ایجاد فضای پایدار برای شرکتهای دانشبنیان، کمک به جذب سرمایهگذار خطرپذیر، مهاجرت نیروهای کارآمد، ارتباط بیشتر دانشگاهها در راستای تامین نیروی انسانی، نبود رویداد جذب سرمایهگذار در استان و ... شدند.
انتهای پیام
نظرات