• چهارشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400091007697
  • خبرنگار : 71589

"ایلان ماسک" نسبت به ورشکستگی "اسپیس‌ایکس" هشدار داد!

"ایلان ماسک" نسبت به ورشکستگی "اسپیس‌ایکس" هشدار داد!

"ایلان ماسک" بنیان‌گذار شرکت فضایی خصوصی "اسپیس‌ایکس" در تازه‌ترین اظهار نظر خود گفته است که بحران‌ها و مشکلاتی که بر سر راه ساخت و توسعه موتور موشک "استارشیپ" قرار دارد، خطر ورشکستگی احتمالی را برای این شرکت به همراه دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، طبق گزارش رسانه‌ها، "ایلان ماسک" فکر می‌کند که "اسپیس‌ایکس" باید هرچه زودتر تولید نسل بعدی موتور رپتور خود را سرعت ببخشد و در غیر این صورت با عواقب شدیدی مواجه خواهد شد.

موتورهای رپتور به موشک "استارشیپ"؛ وسیله نقلیه بزرگ و قابل استفاده مجددی که "اسپیس‌ایکس" در حال توسعه آن برای ارسال افراد و محموله‌ها به کره ماه، سیاره مریخ و سایر مقاصد دورتر است، نیرو خواهد داد. هر نمونه اولیه از این موشک به تعداد زیادی موتور رپتور نیاز دارد که شامل ۳۳ موتور برای مرحله اصلی و تقویت کننده غول پیکر آن به نام "سوپر هوی"(Super Heavy) و شش موتور برای فضاپیمای مرحله دوم آن معروف به "استارشیپ" است.

گفتنی است که "اسپیس‌ایکس" در حال حاضر آزمایش پرواز مداری نمونه بیستم "استارشیپ" موسوم به "SN۲۰" را در برنامه دارد.

"اسپیس‌ایکس" می‌خواهد در سال‌های آینده ناوگان بزرگی از استارشیپ‌ها را اداره کند. "ایلان ماسک" که یک کارآفرین میلیاردر است در اوایل ماه جاری در نشست مشترک هیئت مطالعات فضایی و هیئت فیزیک و نجوم آمریکا که هر دو آنها بخشی از آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی ایالات متحده هستند، گفت: در واقع، شاید ۱۰۰۰ وسیله نقلیه برای استعمار مریخ که یکی از رویاهای دیرینه من است، مورد نیاز باشد.

بنابراین "اسپیس‌ایکس" قصد دارد در آینده نسبتا نزدیک تعداد زیادی موتور رپتور بسازد و طبق ایمیلی که چند روز پیش "ماسک" برای کارمندان "اسپیس‌ایکس" ارسال کرد، ظاهراً این شرکت در حال حاضر در مسیر مورد نظر برای مقابله با این چالش نیست.

ماسک خطاب به کارمندان: مرخصی نروید!

در این ایمیل که توسط پایگاه خبری "Space Explored" به دست آمده است، "ماسک" وضعیت تولید موتورهای رپتور را به عنوان یک "بحران" توصیف می‌کند که بسیار بدتر از آن چیزی است که چند هفته پیش به نظر می‌رسیده است. او می‌گوید که از تعطیلات آخر هفته خود برای کار روی خط تولید موتورهای رپتور چشم‌پوشی کرده است و از همه کارمندان "اسپیس‌ایکس" می‌خواهد که در صورت امکان همین کار انجام دهند.

در این ایمیل آمده است: مگر در مواردی که مسائل خانوادگی مهمی نداشته باشید یا نتوانید به طور فیزیکی به محل کار بازگردید، ما به همه نیروها برای برون رفت از یک فاجعه نیاز داریم.

"ماسک" توضیح می‌دهد که موشک "استارشیپ" برای پرتاب نسخه دوم از ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک" مورد نیاز است. این شرکت در حال حاضر بیش از ۱۶۰۰ ماهواره نسخه اول "استارلینک" و تقریباً ۱۰۰ دستگاه از ماهواره‌های پیشرفته‌تر نسخه ۱.۵ را با موشک "فالکون ۹" خود به مدار رسانده است. اما این موشک که از موتورهای موسوم به "مرلین" استفاده می‌کند، نمی‌تواند ماهواره‌های بزرگتر نسخه ۲ "استارلینک" را که "ماسک" آن‌ها را به‌عنوان پولسازهای حیاتی برای شرکت خود می‌بیند، در خود جای دهد.

به گزارش "Space Explored" در این ایمیل آمده است: ماهواره‌های نسخه ۱ به خودی خود از نظر درآمدزایی ضعیف هستند، در حالی که نسخه ۲ قوی است. علاوه بر این، ما با این فرض که ماهواره نسخه ۲ برای پاسخگویی به تقاضای پهنای باند در مدار قرار می‌گیرد، در حال افزایش تولید ترمینال‌ها به چندین میلیون دستگاه در سال هستیم که سرمایه هنگفتی را مصرف می‌کند. در غیر این صورت این پایانه‌ها بی‌فایده خواهند بود.

"ماسک" در ایمیل تاکید می‌کند که زمان برای رفع مشکل رپتورها حیاتی است.

در این ایمیل نوشته شده است: آنچه مسلم است این است که اگر نتوانیم در سال آینده به نرخ پرواز "استارشیپ" به میزان حداقل هر دو هفته یک بار دست یابیم، با خطر واقعی ورشکستگی مواجه خواهیم شد.

با توجه به اینکه "استارشیپ" به گونه‌ای طراحی شده است که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشد، "اسپیس‌ایکس" باید فقط به چند موشک عملیاتی نیاز داشته باشد تا بتواند دو بار در ماه به فضا پرواز کند. اما در حال حاضر هیچ موشک عملیاتی وجود ندارد و "استارشیپ" هنوز در مرحله پرواز آزمایشی گیر کرده است.

اما این روند می‌تواند به زودی تغییر کند، چرا که "اسپیس‌ایکس" در حال آماده شدن برای اولین پرواز آزمایشی مداری این موشک است که شامل یک نمونه اولیه به نام "SN۲۰" و یک نمونه از "سوپر هوی" به نام "بوستر ۴" می‌شود. این ماموریت برجسته می‌تواند در ماه‌های ژانویه یا فوریه انجام شود، مشروط بر اینکه اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده به آن مجوز دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha