• پنجشنبه / ۹ دی ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400100906263

مدیر امور فناوری دانشگاه شیراز:

تشریح وضعیت واگذاری مگاپروژه‌های نفتی دانشگاه شیراز

تشریح وضعیت واگذاری مگاپروژه‌های نفتی دانشگاه شیراز

ایسنا/فارس مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز به تشریح وضعیت واگذاری ۴ مگاپروژه‌ نفتی از سوی وزارت نفت به این دانشگاه پرداخت.

دکتر سید فخرالدین افضلی به معرفی دستاوردهای پژوهشی دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شیراز پرداخت و بیان کرد: دانشگاه شیراز در توسعه‌ قراردادها در سال ۱۳۹۹ رتبه‌ برتر را در میان کل دانشگاه‌های کشور کسب کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شیراز، اظهار کرد: انتخاب دانشگاه شیراز به‌ عنوان دانشگاه برگزیده‌ کشوری در سال قبل به ‌دلیل شاخص‌های برآوردی در توسعه‌ تعامل جامعه صنعت در سطح کشور بوده است که این امر باعث شد در سال۱۴۰۰ نیز در سطح دو دانشگاه صنعتی ایران یعنی صنعتی شریف و علم و صنعت در شاخص قراردادهای جاری قرار داده شود و این مهم، حاصل تلاش دانشگاهیان دانشگاه شیراز و سعی در جمع‌آوری و ایجاد سیستم داده‌های شاخص است.

مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز در ادامه با بیان اینکه مفهوم ارتباط با جامعه و صنعت در سالیان اخیر گسترش بیشتری پیدا کرده است، گفت: مأموریت‌های جدیدی برحسب مقتضیات کشور که اولویت اول آن حل مسائل و مشکلات و خودکفایی بوده، تعریف شده است. 

او گفت: این دفتر نیز سعی کرده است با همکاری دفاتر و مدیریت های مختلف دانشگاه که بعضا در معاونت‌های مختلف دانشگاه و خارج از دانشگاه قرار دارند، نسبت به پیشبرد امور اهتمام داشته باشد.

افضلی همچنین حمایت و کارسازی از فرآیندهای مشترک طرح‌های حمایتی معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان، ایجاد دبیرخانه ستاد احیای تالاب‌های استان، اجرای طرح نوین "مهجا" در راستای تعامل نوین با جامعه صنعت، مشارکت و تولیگری دبیرخانه‌های استانی همچون کارگروه پژوهش فناوری و دبیرخانه علمی کرونا؛ تولیگری دبیرخانه‌ی پدافند غیرعامل دانشگاه و انجام تحقیقات تقاضامحور برای سازمان‌ها و صنایع، همچنین برگزاری دوره تربیت مربی و ...را دیگر مأموریت‌های دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه عنوان کرد.

او در ادامه به برخی از مهم‌ترین نمونه‌برنامه‌های میان‌مدتی دفتر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه اشاره کرد.

افضلی گفت: از آن جمله مواردی چون بازاریابی پژوهشی، احیای کارگروه‌های ارتباط با جامعه صنعت، دفتر کنترل و مدیریت پروژه PMO مرکزی، افزایش توانمندی در حوزه‌ مهارت‌افزایی اشتغال، استعداد شغلی، ارائه‌ خدمات تخصصی کاریابی تخصصی، پیگیری اجرای سند الزامات قراردادها در راستای حمایت از ارتباط جامعه صنعت و حفظ و ارتقای کیفیت و بهبود رضایت کارفرمایان، تمهیدات مالی اداری جدید، به‌کارگیری مدل‌های جدید ارتباط جامعه صنعت و گسترده کردن مشارکت و افزایش سهم فعالیت‌های پژوهش کاربردی در همه حوزه‌های علمی را برشمرد.

مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز همچنین به تشریح دستاوردهای دفتر ارتباط با جامعه-صنعت دانشگاه پرداخت و توضیح داد: انعقاد ۴ مگاپروژه‌ نفتی به ارزش حدودی ۲۰۰میلیارد تومان و ۴.۷میلیون یورو از دستاوردهای دانشگاهیان دانشگاه شیراز است که وزارت نفت این مگاپروژه‌ها را که شامل ۲پروژه در صنایع بالادستی میدان محور ازدیاد برداشت از میادین منصوری و اسفند و ۲پروژه در صنایع پایین‌دستی تدوین دانش فنی متانول و ایزومریزاسیون نفتای سبک است، به دانشگاه شیراز واگذار کرده است.

افضلی هدف از این اقدام وزارت نفت را استفاده از توان علمی متخصصان بومی، دستاوردهای علمی، افزایش روحیه‌ی خودباوری و ایجاد انگیزه در قشر آینده‌ساز جوان برشمرد و افزود: با دستور رئیس دانشگاه و همکاری معاونت اداری و مالی دانشگاه فضایی برای آزمایشگاه‌های فاز دوم مگاپروژه‌ها در محل ساختمان‌های جهان‌پارس و دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه درنظر گرفته شده است و برنامه‌ آینده نیز تأسیس انیستیتوهای مشترک است.

او بیان کرد: در راستای کارآفرینی و اشتغال‌زایی از محل مگاپروژه‌های نفتی منعقد شده با دانشگاه شیراز، بیش‌از ۳۰نفر از اعضای هیأت‌ علمی دانشگاه شیراز، ۸ نفر اساتید خارجی مشاور و همکار، مجموعاً ۱۵۶نفر پژوهشگر اعم از محقق پسادکتری، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد، ۴نفر پژوهشگر امریه‌ی سربازی، ۲۵نفر کارشناس متخصص فعال در این مگاپروژه‌ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به کار گرفته شده‌اند.

مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز ادامه داد: زیرپروژه‌های این مگاپروژه‌ها نیز توسط بخش‌های مختلف دانشکده‌ مهندسی شیمی، نفت و گاز، بخش عمران دانشکده‌ مهندسی، دانشکده‌های مهندسی برق و کامپیوتر؛اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی؛ مهندسی مکانیک و بخش‌های شیمی و علوم زمین در دانشکده‌ علوم در حال انجام است. معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه نیز نظارت بر فعالیت‌های این مگاپروژه‌ها را در دفتری مجزا تحت پیگیری دارد که بخشی از آن عملیاتی شده است.

افضلی به سازوکارهای درنظر گرفته شده برای مگاپروژه‌های نفتی هم اشاره کرد و گفت: از جمله مکانیسم‌های نظارتی و راهبری به کار گرفته ‌شده در خصوص مگاپروژه‌های نفتی می‌توان از تاسیس کمیته‌ راهبری نفت دانشگاه شیراز در سال ۱۳۹۶ نام برد که با عضویت رئیس دانشگاه، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، مدیر، معاون و کارشناس امور فناوری و طرح‌های کاربردی و همچنین مدیران مگاپروژه‌ها و برحسب موضوعات کمیته، افراد مدعو تشکیل شده است و نقش اساسی در پیشبرد درخواست و برطرف‌کردن چالش‌های پیش روی مگاپروژه‌ها دارد.

او اضافه کرد: دفتر امور فناوری و طرح‌های کاربردی در سال‌های اخیر ضمن پیگیری مستمر تعامل با جامعه صنعت، برای انعقاد قراردادهای جدید و اجرای کامل تعهدات مالی کارفرمایان بر آن بوده است که سازوکارهای اختصاصی را برای پایدارکردن درآمدهای پژوهشی ایجاد کند؛ در این زمینه می‌توان به درخواست تأسیس ساختارهای مشترک با جامعه-صنعت مانند انستیتو متانول و ایزومریزاسیون اشاره کرد که زمینه‌ساز قراردادها و ارجاع دائمی کارهای پژوهشی در آینده را به‌طور مستمر ایجاد می‌کند. 

افضلی اظهار کرد: در مراسم افتتاحیه‌ سراسری پروژه‌های دانشگاهی با حضور ریاست جمهوری، در گذشته فهرست پروژه‌های مرتبط با حوزه‌های ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه شیراز با پیگیری‌های دفتر امور فناوری و طرح‌های کاربردی معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز، در دستور کار نیز قرار داده شد. این پروژه‌ها مشتمل بر افتتاح مکان اختصاص داده شده برای تجهیزات آزمایشگاهی، ساختمان‌های دو مورد انستیتوهای متانول و ایزومریزاسیون و فاز دوم آن‌ها، فاز دوم پروژه ازدیاد برداشت میدان منصوری و رونمایی شروع به کارمیدان اسفند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha