به گزارش ایسنا، شرکت علوم فضایی و فناوری چین در بیانیهای گفت: این موشک در ساعت ۱۰:۳۵ صبح از مرکز پرتاب ماهواره تائییوان در استان شانشی در شمال چین پرتاب شد و به زودی ماهواره آزمایشی شیان ۱۳(Shiyan 13 ) را در مدار از پیش تعیین شده خود قرار خواهد داد.
این اولین پرتاب موشک چین در سال ۲۰۲۲ و ۴۰۶ امین ماموریت خانواده موشکهای لانگ مارچ بود.
شرکت علوم فضایی و فناوری چین گفت که این ماموریت، آغاز برنامه ماموریتهای فضایی چین در سال ۲۰۲۲ است و انتظار میرود امسال بیش از ۴۰ پرتاب داشته باشند.
سال گذشته، شرکت علوم فضایی و فناوری چین ۴۸ ماموریت پرتاب را با کمک موشکهای لانگ مارچ خود انجام داد. همه ماموریتها نیز موفقیت آمیز بود و این موضوع لانگ مارچ را به شلوغترین پرتابگر جهان در سال گذشته تبدیل کرد.
چین در سال ۲۰۲۱ در مجموع ۵۵ پرتاب مداری انجام داد که این تعداد پرتاب بیش از هر کشور دیگری بود و ایالات متحده با ۵۱ پرتاب در آن دوره در رتبه دوم قرار گرفت.
لانگ ماچ ۲ دی توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای که یکی از زیرمجموعههای شرکت علوم فضایی و فناوری چین است، توسعه یافته است و وزنی معادل ۳۰۰ متریک تن دارد و قادر به ارسال چندین ماهواره به مدارهای مختلف است. این موشک ظرفیت حمل ابزار تا ۱.۲ تن به مدار خورشیدآهنگ با ارتفاع ۷۰۰ کیلومتر را دارد.
مدار خورشیدآهنگ یک نوع مدار قطبی به مرکزیت زمین(یا سیارات دیگر) است که همواره نسبت به زمین(سیاره میزبان) در یک ساعت خاص قرار دارد. به عبارت دیگر، نقاط زیر ماهواره در نیمی از مدار در هر لحظه در یک ساعت مشخص از شبانه روز هستند. این مدار برای ماهوارههایی استفاده میشود که برای انجام ماموریتشان نیازمند یک وضعیت نوردهی مشخص هستند یا مطابق ماموریتشان باید از بالای قطبهای زمین گذر نمایند.
در ۱۶ اکتبر سال ۲۰۲۱، فضاپیمای "شنژو-۱۳" حامل سه فضانورد چینی سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲اف"(که از خانواده موشکهای لانگ مارچ است) از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد. هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳هستند.
"شنژو-۱۳" هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام "تیانه"(Tianhe) متصل شد. آنها قرار است شش ماه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانیترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند. شنژو- ۱۳ آخرین ماموریت سال گذشته میلادی برای ساخت ایستگاه فضایی بود. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند. از آن زمان، آنها دو پیادهروی فضایی انجام دادهاند و قرار است شش ماه در ایستگاه کار کنند که این عملیات طولانیترین ماموریت فضایی چین خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات