• جمعه / ۱ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400110100011
  • خبرنگار : 71263

سقوط سهم اوپک از واردات نفت هند به کف ۱۵ ساله

سقوط سهم اوپک از واردات نفت هند به کف ۱۵ ساله

سهم اوپک از واردات نفت هند در سال ۲۰۲۱ به پایینترین حد در بیش از یک دهه گذشته سقوط کرد.

به گزارش ایسنا، بررسی و تحلیل آمار از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۱ توسط رویترز نشان داد اعضای اوپک که عمدتا کشورهای خاورمیانه و آفریقا هستند، شاهد افت سهمشان از واردات نفت هند به ۷۰ درصد در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سهم ۸۷ درصدی در سال ۲۰۰۸ بوده اند.

طبق آمار، واردات نفت هند در سال ۲۰۲۱ به میزان ۳.۹ درصد بهبود یافت و به ۴.۲ میلیون بشکه در روز رسید اما همچنان پایین سطح واردات پیش از پاندمی در سال ۲۰۱۹ ماند. انتظار می رود با بهبود تقاضا برای سوخت، واردات نفت هند امسال بهبود بیشتری پیدا کند. دولت با وجود افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹، قرنطینه های کرونایی را تسهیل کرده است. همین طور پیش بینی می شود حاشیه سود پالایشگرها هم قوی بماند. پالایشگاهها سال گذشته به دلیل قرنطینه هایی که به مصرف سوخت ضربه زدند، ناچار شدند نرخ پالایش را کاهش دهند.

در دسامبر واردات نفت هند به حدود ۴.۷ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در ۱۱ ماه گذشته بود و حدود پنج درصد بالاتر از نوامبر بود اما همچنان ۷.۸ درصد پایینتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

ام کی سورانا، رییس هیات مدیره شرکت دولتی هندوستان پترولیوم گفت: با فروکش کردن نگرانیها نسبت به شیوع اُمیکرون و پیش بینی ها برای فعالیت پالایشگاهها با ظرفیت کامل، واردات نفت هند می تواند حدود پنج درصد رشد کند.

سهم اوپک از واردات نفت هند کاهش پیدا کرده زیرا پالایشگاههای هندی واردات از کانادا و آمریکا را افزایش داده اند. تحریمهای آمریکا، واردات نفت از ونزوئلا و ایران را برای هند دشوار کرده و در نتیجه خریداران هندی برای تامین نفت مورد نیازشان، به آمریکا، کانادا، گویان و بعضی از تولیدکنندگان کوچک در آفریقا روی آورده اند.

نفت آمریکا ۷.۳ درصد و نفت کانادا ۲.۷ درصد سهم در واردات نفت هند داشتند که به ترتیب ۵.۵ درصد و ۰.۷ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش نشان دادند.

توقف واردات از ونزوئلا تحت فشار تحریمهای آمریکا سبب شد سهم نفت آمریکای لاتین از واردات هند به ۸.۷ درصد نزول کند که پایینترین رکورد ۱۲ سال گذشته بود. نفت خاورمیانه حدود ۶۲ درصد از کل واردات نفت هند را تشکیل داد.

بر اساس گزارش رویترز، عراق که از سال ۲۰۱۷ از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به هند سبقت گرفت، در سال ۲۰۲۱ همچنان این جایگاه را حفظ کرد. انتظار می رود صادرات نفت عراق به هند در سال ۲۰۲۲ افزایش پیدا کند زیرا شرکت هندوستان پترولیوم برای ظرفیت پالایش توسعه یافته خود ۴۵ درصد نفت بیشتری خریداری خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha