به گزارش ایسنا، متحدان غربی اوکراین پیشتر گفتهاند که یکی از درخواستهای کلیدی روسیه مبنی بر اینکه کییف هرگز به ائتلاف نظامی ناتو ملحق نشود، غیر قابل بحث است و درهای این ائتلاف باید به روی اعضای جدید باز باشند.
با این حال وادیم پریستایکو، سفیر اوکراین در لندن در مصاحبه با شبکه خبری بیبیسی گفت که ممکن است کشورش بخواهد از مطالبه پیوستن به ناتو به منظور دور کردن سایه جنگ، دست بکشد. او گفت، اوکراین ممکن است "انعطافپذیر" عمل کند.
سفیر اوکراین در پاسخ به اینکه آیا کییف قصد دارد برنامههایش برای عضویت در ناتو را کنار بگذارد، با وجود اینکه این مساله در قانون اساسی اوکراین آمده است، گفت: ممکن است... خصوصا در شرایطی که این چنین تهدید شویم، با آن از ما باجگیری شود و به سمت جنگ سوق داده شویم.
در تازهترین تلاش برای یافتن راهکاری دیپلماتیک، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان امروز (دوشنبه) با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در کییف و بعد روز سهشنبه در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دیدار میکند. با این حال مقامهای برلین احتمالا حصول پیشرفت را بعید میدانند.
در همین حال، بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس قصد دارد مذاکرات دیپلماتیک تازهای را در سراسر اروپا به راه بیندازد تا روسیه را "از آستانه جنگ عقب بکشد."
در واشنگتن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن گفته است که حمله ممکن است "هر لحظهای" رخ دهد. سالیوان گفت، آمریکا "از نزدیک یک عملیات پرچم دروغین بالقوه از سوی مسکو را که بهانهای برای یک حمله تمام عیار باشد و مسکو با آن ادعا کند که به تخاصم اوکراین جواب میدهد" زیر نظر دارد.
ادعاهایی درباره تدارک روسیه برای حمله به همسایه خود -اوکراین- در شرایطی مطرح میشود که نیروهای روس در خاک روسیه مستقر هستند و مسکو جابجایی نیروهایش در اراضی خودش را حق خود میداند. روز یکشنبه، یوری اوشاکوف، مقام سیاست خارجی ارشد روسیه، هشدارهای آمریکا درباره تهاجم قریبالوقوع را "یک هیستری که به اوج خود رسیده است" توصیف کرد.
انتهای پیام
نظرات