مهران زینلیان امروز (سهشنبه، ۱۷ اسفندماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برای احیای زایندهرود هدف ما جاری شدن آب است که برای رسیدن به این هدف، پنج محور اصلی و ۲۵ زیرمحور مشخص شده و به جد پیگیر عملی شدن آن هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در مدیریت فعلی با رویکرد جدید دانشگاهی در پی رفع مشکل هستیم، تأکید کرد: در نظر داریم اقدامات قبلی انجام شده در راستای رفع مشکل آب زایندهرود را جمعبندی کنیم و با رویکرد جدید که دانشگاهی و استفاده از مطالعات علمی است، برای رفع آن بکوشیم.
وی با تأکید بر اینکه همه مدیران به میدان آمدهایم تا مشکلات را رفع کنیم، گفت: پای کار ایستادهایم و نمیخواهیم شعاری برخورد کنیم، در نظر داریم بتوانیم گامهای بلند برداریم.
به گزارش ایسنا، زینلیان در توضیح مقدار ورودی، خروجی و حجم فعلی سد زایندهرود نیز، توضیح داد: زمانی که بارندگیها شدت گرفت، ورودی سد ۲۰۵ مترمکعب بر ثانیه بود، اما از فردای آن ورودی سد ۹۵ مترمکعب بر ثانیه شد و اکنون میزان ورودی سد ۶۳.۶ مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن ۱۲ مترمکعب بر ثانیه است، همچنین امروز حجم سد زایندهرود ۱۷۶ میلیون مترمکعب است.
وی گفت: برای کشت دوم یک روال مشخص مصوب شده که براساس آن تصمیمگیری میشود و میزان بارندگیها بر روی آن اثرگذار است و براساس حجم پشت سد و پیش بینیهای آینده شرب که خط قرمز ما است، تصمیمگیری میکنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تأکید کرد: خوشبختانه در حال حاضر با عزمی که در کشور ایجاد شده و عزم قوی که در استان شاهد آن هستیم در تلاشیم اتفاقات خوبی رخ دهد و حریم قانونی زایندهرود برای همه مورد استفاده شود.
وی ادامه داد: مسیر رفع مشکل زایندهرود سخت است، اما قابل حل خواهد بود و البته در کارگروه احیای زایندهرود از وزارت نیرو و مسئولان توجه ویژهتر را خواستار هستیم.
زینلیان با بیان اینکه بیش از ۹۳ درصد حوضه زایندهرود در استان اصفهان قرار دارد، تأکید کرد: معتقدیم مشکل زایندهرود یک موضوع ملی است و مطالبه استان این است که ردیف بودجه مشخص هرچند اندک برای زایندهرود دیده شود.
وی افزود: با مرتفع شدن مشکل زایندهرود مشکل شهرهای همجوار اصفهان نیز مرتفع خواهد شد و بهره آن به استانهایی همچون یزد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و حتی کرمان نیز خواهد رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان درباره بهرهبرداری از فاز اضطراری سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ نیز، گفت: براساس قول مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان این سامانه امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به بازگشایی اخیر زایندهرود، نیز افزود: در پی بازگشایی کوتاهمدت ۳۰ درصد زمینها زیر کشت رفت. البته این میزان بازگشایی اگرچه در مورد محیط زیست و مسائل آن زیاد اثر نداشت، اما در بحث فرونشست کاربردی است.
زایندهرود حق پنج و یا شش میلیون نفر است
زینلیان اظهار کرد: برداشتهای غیرمجاز را به جد پیگیر و به دنبال نظارت بیشتر هستیم. زایندهرود حق پنج و یا شش میلیون نفر از افراد است و موضوع فرونشست نیز در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل به جد پیگیر رفع مشکل زایندهرود هستیم.
وی در ادامه به بحث مازوت و مشکلات آن اشاره کرد و گفت: متأسفانه این معضل در اصفهان و برخی کلانشهرها وجود دارد که در اصفهان دو نیروگاه که مسئول تولید برق هستند چارهای جز مازوتسوزی نداشتند و برخلاف میل باطنی ما این کار انجام شد. اینکه گفته میشود فیلترها گران است و تاکنون این اقدام انجام نشده، قابل قبول نیست و معتقدیم باید انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اضافه کرد: نیروگاهها در شرایط اضطرار مجبور به مازوتسوزی شدند، اما اکنون با گرم شدن هوا شرایط اضطرار نداشتهایم و در حال حاضر از هشت مشعل نیروگاه منتطری تنها یک مشعل مازوتسوز بوده و مجوز آن نیز تا آخر سال است.
وی ادامه داد: البته نیروگاه برنامههایی برای بهبود سیستمهای خود به لحاظ آب بری و سوخت دارد و قرار است سیستمهای قدیمی را تعویض کند.
زینلیان درباره انتقال آب به یزد نیز، گفت: معتقدیم حوضهای که خود با فقر آبی مواجه است، نباید آب از آن به استانی دیگر خارج شود. اگر در مورد انتقال از آب کارون سخن میگوییم به این دلیل است که آب کارون به خلیج فارس میریزد.
وی تاکید کرد: معتقدیم حوضهای که آب آن مسائل زیست محیطی را به خطر میاندازد، باید با ملاحظات بررسی شود و معتقدیم تصمیم انتقال آب زایندهرود به یزد تصمیم کارشناسی نبوده و باید اصلاح شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: اگر بخواهیم مشکل اصفهان را حل کنیم، مشکل استانهای همجوار را باید باهم ببینیم و در پی رفع آن باشیم. شعارهای پوپولوسیتی و پوچ راهی برای رفع مشکل آب ندارد.
به گفته زینلیان، جاری شدن آب علاوه بر رفع مشکلات زیست محیطی، فرونشست و ... در زمینه بهبود گردشگری اصفهان و آرامش ذهنی مردم نقش دارد، اما اولویت نخست ما تأمین آب شرب مردم است.
وی در توضیح آخرین وضعیت آزادراه شرق اصفهان، گفت: تکمیل این آزادراه به دلیل حفاظت محیط زیست با تأخیر مواجه شده است. در کشورهای پیشرفته برای احداث آزادراهها در طبیعت ملاحظات را در نظر میگیرند و ما نیز باید اینگونه باشیم. متأسفانه آزادراه شرق در پی طولانی شدن و حل نشدن مشکلات آن تبعاتی همچون اضافه شدن به مبلغ قرارداد را داشته که باید به این موضوع توجه کنیم
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار کرد: نه میتوانیم راه توسعه را ببندیم و نه اینکه به محیط زیست آسیب بزنیم. سمنها باید حافظ محیطزیست باشند، اما اقدامات آنها به گونهای نباشد که کارها قفل شود و خسارات بیشتری به همراه داشته باشد. اگر این آزادراه که از سال ۱۳۵۵ استارت آن خورده اجرا شود، کمک بسیاری به شهر خواهد بود. به کمک این آزادراه اتصال کریدور شمال به جنوب اتفاق میافتد و خودروهای بسیاری وارد اصفهان میشوند.
سد زایندهرود و دریاچه آن متعلق به اصفهان است
زینلیان در پاسخ سوال ایسنا در خصوص اظهار نظر نمایندگان استانهای همجوار در خصوص ملی شدن مدیریت سد زایندهرود، گفت: واکنشهای نمایندگان در شرایط خاص خود است و شاید بیشتر جنبه تبلیغی داشته باشد. بر این باوریم همه باید از اظهارنظرهای هیجانی و احساسی خودداری کنیم و باید همه باهم مشکل را برطرف کنیم و نباید به این سخنان زیاد واکنش نشان داد.
وی تصریح کرد: سد زایندهرود و دریاچه آن متعلق به اصفهان است و سالها برای آن هزینه کردهایم و سند رسمی داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان درباره پالایش مصرف آب صنایع نیز، توضیح داد: در جلسه یکی از مصوبات این بود که شفافسازی شود و با حضور کشاورزان تصمیمگیری شود. همچنین در مورد طرح بن - بروجن اعلام کردهایم که با اصل آبرسانی مشکل نداریم و حتماً باید آب آن مناطق تامین شود، اما با بارگذاری اضافه بر زایندهرود مخالفیم و راهکار دادهایم که باید و به حوضه کارون که آب آن به خلیج فارس میریزد، منتقل شود.
وی درباره وضعیت مسکن در استان، توضیح داد: شرایط مسکن در استان وضعیت ویژهتری دارد و به همین دلیل سیاستمان این است که قبل از ساخت مسکن، احیای بافت فرسوده را داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات