به گزارش ایسنا، عوامل مرتبط با تناسب اندام شامل داشتن عضلات قوی، سلامت قلب و عروق، درصد چربی بدن، سیستم تعادلی بدن، انعطاف پذیری عضلات، سلامت عقلانی و روحی و همچنین استقامت عضلانی است.
در کنار ورزش کردن به عنوان یکی از مهم ترین عوامل مرتبط با تناسب اندام، رعایت کردن وعدههای غذایی در طول روز برای افراد و ورزشکاران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا بتوانند از تناسب اندام مناسب برخوردار باشند.
بر اساس این مطلب که از سوی مجتبی خانسوز، فیزیولوژیست ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: اگر حدود ۲۰۰۰ کالری انرژی روزانه فرد باشد ولی صبحانه یا نهار را حذف کند و صرفا شب، وعده غذایی مصرف کند، این روند باعث سنتز چربی و اضافه وزن میشود؛ بنابراین باید در وعدههای غذایی مختلف، انرژی روزانه خود را جذب کند که استاندارد آن بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری در وعدههای غذایی اصلی است.
زمانی که یک وعده غذایی به صورت کلی حذف شود، حرص و طمع به وعده غذایی بعدی بیشتر خواهد شد و مصرف بیشتر کالری در وعده غذایی بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری برای یک فرد نرمال، سنتز غذایی را رقم میزند و موجب اضافه وزن میشود.
زمانی که فستینگ هستید و حدود ۷ تا ۸ ساعت، یک وعده غذایی را حذف کردهاید، بدن شما صرفا از چربیها استفاده نمیکند، بلکه از پروتئینها نیز استفاده میکند و این مسئله موجب عضلهسوزی در افراد میشود.
زمانی که وعده غذایی بعدی با تایم طولانی فستینگ یا ناشتا همراه شود، کالری بالای دریافتی از وعده غذایی به عضله تبدیل نمیشود و جایگزینی عضله از دست رفته، صورت نمیگیرد و مازاد کالری به چربی تبدیل میشود. زمانی هم که چربی اضافه میشود و درصد عضله بدن کاهش میباید به صورت کلی متابولیسم بدن کاهش مییابد چرا که هر گرم عضله، ۴ برابر هر گرم چربی، متابولیسم پایه دارد.
بنابراین عضله بیشتر در بدن، موجب متابولیسم پایه بیشتر است و این اتفاق موجب میشود به صورت کلی از کالری بیشتری در طول روز استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات