به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری العین، دولت مکلف لیبی در بیانیهای درباره مذاکره برای انتقال مسئولیتهایش اعلام کرد: این مساله حاکمیتی است و مربوط به مرجع قانونگذار یعنی پارلمان و با توافق با کابینه است.
همزمان برخی منابع اعلام کردند قرار است فتحی پاشاغا، نخست وزیر مکلف لیبی و عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی این کشور امروز (یکشنبه) در شهر آنتالیای ترکیه دیداری از پیش اعلام نشده داشته باشند.
استفانی ویلیامز، مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل درباره لیبی روز جمعه اعلام کرد، پاشاغا و الدبیبه برای بررسی امتیازدهیهای خود در پست نخست وزیری احتمالا با یکدیگر دیدار میکنند.
ریچارد نورلاند، سفیر آمریکا در لیبی نیز با انتشار توییتی ضمن تایید این دیدار نوشت، دو طرف در مسیر مذاکره گام برخواهند داشت و از قدرت نظامی دوری خواهند کرد.
کابینه پاشاغا در بیانیهای با اشاره به تلاشهای بینالمللی صورت گرفته تاکید کرد: با توجه به لزوم احترام به حاکمیت لیبی و تصمیمات آن، با هرگونه تلاش بینالمللی و منطقهای همکاری خواهیم کرد و ما از این تلاشها که از سوی کشورهای دوست در چارچوب روند انتقال قدرت از دولت وحدت ملی انجام میشوند، استقبال میکنیم.
این کابینه تاکید کرد: بحران لیبی هیچ راهحل ریشهای جز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی با سازوکار و تاریخهای مشخص و دقیق و اصول قانونی توافق شده ندارد.
در مقابل الدبیبه تاکید کرد: هدف امروز ما تلاش جدی برای برگزاری انتخابات است، انتخابات تمامی موانع موجود در راس آن کابینه ما را کنار خواهد زد و هر راهحلی به غیر از آن به معنای استمرار بحران در کشور است.
پس از تلاش روز پنجشنبه نیروهای طرفدار پاشاغا برای ورود به شهر طرابلس، تنش در لیبی و به ویژه پایتخت آن حاکم شد اما در ادامه با تلاشهای منطقهای و بینالمللی اوضاع آرام گرفت.
پافشاری نیروهای پاشاغا برای ورود به طرابلس در پی مخالفت الدبیبه با تحویل قدرت و درخواست او برای افتتاح دفاتر قانونی در دادگاه عالی جهت بررسی نقضهای صورت گرفته در جلسات سلب رای اعتماد و اعطای رای اعتماد به کابینه پاشاغا انجام شد.
خبرگزاری" نوا" ایتالیا نیز فاش کرد، احتمالاً امروز الدبیبه و پاشاغا در آنکارا با یکدیگر دیداری خواهند داشت، در این دیدار استفانی ویلیامز و نورلاند حضور خواهند داشت و طرفها درباره بحران فعلی لیبی گفتگو خواهند کرد.
همچنین برخی منابع پارلمانی به ارم نیوز گفتند، تلاشهای گستردهای با هدایت نورلاند برای انجام دیداری میان دبیبه و پاشاغا در دست انجام هستند.
اما این منابع درباره دیدار امروز پاشاغا و الدبیبه در ترکیه ابراز بی اطلاعی کردند.
نورلاند پنجشنبه گذشته گفته بود، پاشاغا به درخواستها برای آرام کردن اوضاع و تلاش برای حل اختلافات از طریق مذاکره و نه قدرت نظامی پاسخ داد.
سفیر آمریکا در لیبی در توییتی ضمن تقدیر از این موضعگیری پاشاغا درباره گفتوگوها نوشت: در دیداری که با او داشتم، تمایل خود به انجام مذاکرات با پاشاغا را که به زودی زمان و مکان آن تعیین خواهد شد، ابراز داشت.
از سوی دیگر نخست وزیر مکلف لیبی آمادگی خود را برای گفتگوی درخواست شده از سوی نهادهای بینالمللی و منطقهای جهت حل بحران فعلی لیبی اعلام کرده و و عزم خود را برای ورود به طرابلس جهت آغاز مسؤولیتهایش اعلام کرد.
او در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد: برای هرگونه گفتگو و طرح صلحی در سایه تلاشهای سیاسی منطقهای و بینالمللی جهت آغاز گفتگویی از موضع قدرت و نه ضعف آماده است.
او تاکید کرد که کابینهاش با توجه به قدرت و اختیاراتی که در لیبی دارد، در راستای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تلاش خواهد کرد.
پاشا با اشاره به مخالفت با کابینه الدبیبه با میانجیگری برخی کشورها جهت حل اختلافات و رفع بحران موجود گفت: ما این میانجیگری را پذیرفتیم.
در مقابل سفیر آمریکا در لیبی تاکید کرد: الدبیبه آماده آغاز مذاکراتی با هدف دستیابی به راهحلی سیاسی برای بحران لیبی است.
نورلاند افزود: در تماسی با الدبیبه از پایبندی او به حفظ جان انسانها و نیز آمادگیاش برای آغاز مذاکراتی جهت دستیابی به راهحلی سیاسی تقدیر کردم.
الدبیبه روز شنبه برخی طرفها را به تلاش برای ایجاد تنش و انتشار خبرهای دروغین درباره بحران سیاسی لیبی متهم کرد.
او گفت: برخی تلاش میکنند خبرهای جعلی منتشر کنند اما من این روزها هدفی جز تلاش جدی برای برگزاری انتخاباتی که تمامی موانع و در راس آنها دولت وحدت ملی را از سر راه برمیدارد، ندارم و هر راهحلی به غیر از آن به معنای تمدید بحران است و مردم لیبی هرگز آن را قبول نخواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات