محمدرضا شفیعی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ارسال مرسولات در خراسان رضوی در سال جاری اظهار کرد: شبکه پستی کشور و خصوصا پست استان، دارای رقبای پیدا و پنهان متعددی است که این مساله معایب و مزایای گوناگونی برای این شبکه به ارمغان آورده است. از جمله مزایای این مساله میتوان به توسعه خدمات و تامین نیازهای مردم به مطلوبترین شکل ممکن اشاره کرد، اما از طرفی، این مورد معایبی همچون به حاشیه کشیده شدن شبکههای پستی رسمی و بینالمللی و پررنگ شدن شبکههای موازی که دارای آسیبهای فراوان هستند نیز دارد.
وی افزود: جایگاه پست در سطح کشور باید بیش از گذشته اهمیت پیدا کند. اگرچه که کرونا نیز در پررنگتر شدن نقش این شبکه تاثیر بسزایی داشته است. تبعات و عوارض ناشی از این ویروس موجب جلب توجه عموم مردم به شبکههای پستی شد. دوران شیوه کرونا اگرچه برای پرسنل اداره پست به دلیل سنگینی حجم کار و فعالیتها دوره سخت و طاقتفرسایی بود، اما موجب افزایش چشمگیر خدمات و فعالیتهای اداره پست شد.
مدیر اداره کل پست خراسانرضوی با اشاره به ظرفیتهای مطلوبی که بیماری کرونا برای شبکههای پستی فراهم نموده عنوان کرد: در واقع شیوع بیماری کرونا موجب نمایش و ارتقاء توانمندیهای این شبکه شده و ضرورت وجودی پست در ارائه خدمات به جامعه را نمایان کند. طی سالهای اخیر، هیچگونه افزایش تعرفهای در اداره پست صورت نگرفته و این در حالی است که هزینههای پرسنل، قیمت تمام شده خدمات و... روند افزایشی داشته است.
شفیعی افزود: خرید اینترنتی مرسولات در فروردین ماه سال جاری ۲۴ هزار و ۵۵۱ فقره بوده است که این آمار ناشی از افزایش ۱۳ درصدی ترافیک خرید اینترنتی مرسولات نسبت به مدت مشابه در سال قبل است. همچنین میزان مرسولات صادره پیشتاز، یعنی سرویسهای با ارزش افزوده در فروردین ماه ۱۴۰۱، ۵۰۴ هزار و ۸۵۷ فقره بوده است که این آمار در فروردین ماه ۱۴۰۰، ۴۲۸ هزار و ۹۰۶ فقره بوده و رشد ۱۸ درصدی داشته است. مرسولات صادره ویژه در فروردین ماه سال جاری ۳۱ هزار و ۵۱۵ فقره بوده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان زیان ۳۰ میلیارد تومانی اداره پست استان طی سال گذشته گفت: زیانهای وارد شده به اداره پست خراسانرضوی در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۰ میلیارد تومان بوده است که تامین این زیان از منابع دیگری که در سطح کشور و ستاد شرکت معین شده، صورت خواهد گرفت. رویکرد پست در ایام کرونا، به دلیل ظرفیتهای جدیدی که در توزیع و دریافت خدمات پدید آمده بود منجر به جذب نیروی جدید و به کارگیری بخش خصوصی شد.
مدیر اداره کل پست خراسانرضوی ادامه داد: استفاده از توانمندی و قدرت بخش خصوصی در اداره پست اتفاق مبارکی محسوب میشود، اما این اتفاق از طرفی نیازمند پیشزمینههایی همچون تقویت زیرساختهای انسانی در شبکه پست است. بخش انسانی در شبکه پست نقش بسزایی دارد. این شبکه کاملا متکی به نیروی انسانی و انسانمحور است. لذا عوامل انسانی در بازپیرایی، منابع جدید درآمدی، تولید و... اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: طبق دستورالعملها در سال جدید، ما به دنبال ایجاد پست هوشمند هستیم که این مهم نیاز به همکاری مدیران، زیرساختها و تغییر رویکرد هوشمند دارد. با توجه به اینکه خدمات سنتی ما دیگر پاسخگوی نیازهای مردم نیست و استقبالی هم از این خدمات صورت نمیگیرد، باید نسبت به بکارگیری فناوریهای نوین و تغییر ساختار سازمانی و آموزش بیش از گذشته به نیروهای انسانی، اقدام کنیم.
مدیر اداره کل پست خراسانرضوی اضافه کرد: نکات مذکور، اضلاع تشکیل دهنده یک پست هوشمند است که انتظار میرود در آینده به خوبی در کنار هم قرار گرفته و شاهد رشد و توسعه شبکههای پستی باشیم. همزمان با سیر نزولی کرونا، آمار مرسولات پستی نیز نسبتا کاهش یافت. درحال حاضر، پست نیاز جدی و مبرمی به تغییر نگرشها و رویکرد خود دارد.
شفیعی بیان کرد: مزیت بزرگی که در پست ایجاد شده است، تغییر طیف مرسولات عادی و پستنامهها به سمت مرسولاتی همچون بسته، امانت و.. بوده است که این امر از چشماندازهای مطلوب پست در آینده محسوب میشود. در حال حاضر خوشبختانه بخش عمدهای از مرسولات ما را امانات و بستهها تشکیل میدهند.
انتهای پیام
نظرات