به گزارش ایسنا، واکنش وزیر امور خارجه آمریکا درباره توقیف دو نفتکش یونانی توسط ایران در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.
وزارت امور خارجه آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با نیکوس دِندیاس، وزیر امورخارجه یونان گفتوگو کرده و شدیدا توقیف دو کشتی را با پرچم یونان توسط سپاه پاسداران ایران در تاریخ ۲۷ مه محکوم کرد.
در این بیانیه آن چه آزار رساندن مداوم ایران به کشتیها و مداخله در حقوق و آزادی دریانوردی عنوان شده تهدیدی برای امنیت دریانوردی و اقتصاد جهانی خوانده شده است.
همچنین آتن به نفتکشهای خود و دیگر کشتیهایی که با پرچم آن فعالیت میکنند، هشدار داد از آبهای نزدیک به ایران دوری کنند.
در موقعیتی که قیمت نفت [به دلیل تحریمها علیه روسیه در پی حمله آن به اوکراین] در بالاترین حد خود در دهه گذشته قرار دارد، به جهت احتمال رخ دادن اقدامی که پتانسیل ثباتزدایی از بازارهای جهانی را خواهد داشت، یوآنیس پلاکیوتاکیس، وزیر کشتیرانی یونان به فایننشال تایمز گفت که به کشتیهایی که تحت پرچم یونان هستند، «توصیهای موکد» کرده است از « تمامی آبهای تحت حاکمیت ایران» دوری کنند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هم در پاسخ به سوالی درباره هشدار اخیر یونان به کشتیهای این کشور که از نزدیکی مرزهای ایران عبور نکنند، گفت: من چنین هشداری را هنوز ندیدهام ولی مسئله این است که چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی.
وی خاطر نشان کرد: به دولت یونان نیز توصیه میکنیم به جای هیاهو از مسیر قانونی و حقوقی اقدام کنند، وکیل بگیرند و ما نیز به عنوان وزارت خارجه به آنها کمک میکنیم که بتوانند مسیر حقوقی را طی کنند.
سعید خطیبزاده در بخش دیگری از نشست خبری هفتگی خود تأکید کرد: در حال حاضر توقف گفتوگوها یا به عبارتی مکث صورت گرفته در گفتوگوها به دلیل بیپاسخ گذاشتن ابتکاراتی است که ایران و اروپا ارائه کردهاند و باید ببینیم چه زمانی آمریکا میخواهد تصمیم خود را اعلام کند.
وی همچنین در ارتباط با گزارش اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارتباط با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران و طرح برخی از ادعاها علیه ایران در این گزارش تصریح کرد: آنچه که در این گزارش دیده میشود چیز جدیدی نیست، گزارش ارائه شده منصفانه و متوازن نیست و بیم آن میرود که فشار صهیونیستها و برخی کنشگرها باعث شده باشد مسیر گزارش معمول آژانس از فضای فنی به سیاسی منتقل شود و انتظار ما این است که این مسیر اصلاح شود.
در همین رابطه محمدرضا غائبی سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین نیز رویکرد آژانس در جمعبندی مذاکرات بر سر مسایل باقیمانده را غیرسازنده و مخرب دانست و گفت: آژانس باید متوجه عواقب مخرب انتشار چنین گزارشهای یکسویهای که میتواند بهانه لازم را به دست مخالفان روابط ایران و آژانس و احیای برجام بدهد، باشد.
با توجه به ماموریت وزارت امور خارجه در راستای انجام امور کنسولی برای حمایت از اتباع ایران در نقاط مختلف جهان و حمایت از حقوق آنها، دستگاه دیپلماسی کشور در ایام برگزاری مراسم حج واجب که به زودی در عربستان برگزار میشود هیات کنسولی ۶ نفره به این کشور اعزام میکند .
عربستان سعودی بعد از دو سال که به خاطر شیوع اپیدمی کرونا مراسم حج را با حضور تعدادی از حجاج عربستانی برگزار میکرد این زمینه را فراهم کرده که امسال مراسم حج ، مانند سالهای قبل با حضور حجاج از کشورهای مختلف از جمله ایران برگزار شود و در همین چارچوب امسال تعدادی از شهروندان ایرانی در مراسم حج شرکت خواهند داشت .
علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه هم در صفحه شخصی خود در توییتر از سفرش به نروژ خبرداد ونوشت: در ادامه رایزنیهای اخیر منطقهای و بینالمللی، امروز عازم اسلو شدم. گفتوگوهای جدی و سازنده پیرامون موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در دستور کار این سفر است. در کنار کوشش برای پیشبرد منافع ملی از جمله لغو تحریمهای غیرقانونی، توسعه روابط ایران و نروژ نیز مورد تاکید ماست.»
ضرورت شناسایی ساختمان های ناایمن در پی ریزش ساختمان متروپل در آبادان هم موضوع مورد تاکید یک عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درمجلس شورای اسلامی بود.
محمد حسن آصفری خاطرنشان کرد که ارائه لیست ساختمان های ناایمن به تنهایی کافی نیست، بلکه باید سیاست های تشویقی در کنار اقدامات نظارتی اعمال شود تا مالکان ساختمان ها برای ایمن سازی ساختمان ها گام بردارند.
کمال علیپور خنکداری عضو کمیسیون عمران مجلس هم با اشاره به درس هایی که باید از ریزش ساختمان متروپل آموخت، بیان کرد: در مهندسی ساختوسازها آئین نامه ها و ضوابط کاملا مشخص است. مسئولیت های مهندس ناظر نیز در فرآیند ساخت یک ساختمان کاملا مشخص است. اولین عاملی که سبب وقوع حوادثی نظیر متروپل می شود، زیاده خواهی مالکان ساختمان است. مهندس ناظر نباید تحت تاثیر زیاده خواهی مالکان پروژه قرار بگیرند.
همچنین سرپرست دادسرای ناحیه یک تهران اعلام کرد که کمیته شناسایی و تعیین تکلیف ساختمانهای ناایمن منطقه یک تهران به دستور دادستان و با عضویت نمایندگان سازمانهای مسئول در شهرداری ناحیه یک تشکیل شد.
شش سال پس از حادثه دلخراش پلاسکو، یک ساختمان ناایمن دیگر در گوشهای از این ممکلت فروریخت و بیش از ۳۰ نفر را در خود دفن کرد. حالا رئیس جمهور دستور داده است که فورا ساختمانهای ناایمن شناسایی و مقاوم سازی شوند. وزیر کشور هم دستور دیگری داده است.
گزارش ایسنا در همین رابطه با عنوان "چرا از پلاسکو عبرت نگرفتیم؟" هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
انتهای پیام
نظرات