• دوشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401051007624
  • خبرنگار : 71415

فروریختن باقیمانده سیلوهای غلات در بندر بیروت

فروریختن باقیمانده سیلوهای غلات در بندر بیروت

بخشی از سیلوهای ذخیره غلات در بندر بیروت روز یکشنبه، چهار روز قبل از دومین سالگرد انفجار عظیم ۲۰۲۰ در پایتخت لبنان که به این سیلوها آسیب رساند، فروریخت و ابری از گرد و غبار را در شهر بیروت ایجاد و خاطرات دردناک انفجار مذکور را که بیش از ۲۱۵ کشته برجای گذاشت، زنده کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، تا کنون گزارشی فوری در مورد وقوع جراحتهای انسانی در اثر این حادثه منتشر نشده است.

بخش شمالی سیلوها در نتیجه یک آتش سوزی برای مدت چند هفته که دود وسیعی را در سراسر بندر بیروت پخش کرد، فروریخت.

پس از این فروریزی جاده نزدیک این بندر به روی خودروها بسته شد.

نجات عون، نماینده پارلمان لبنان که در این بندر حضور داشت، در گفتگو با خبرگزاری آناتولی، با نقل قول از تیم‌های دفاع مدنی که در این منطقه کار می‌کنند، اعلام کرد این سقوط خسارتی نداشته است.

عون که همچنین خودش استاد شیمی است، افزود که هیچ چیز با توجه به اینکه گرد و غبار ناشی از این حادثه به لطف باد به سرعت پراکنده شد سلامت مردم بیروت را تهدید نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات لبنانی هفته گذشته هشدار دادند که بخشی از این سیلوها - که به جای مانده از انفجار فاجعه بار چهارم اوت ۲۰۲۰ هستند ممکن است پس از شروع انحراف در بخش شمالی آنها با سرعتی شتابان، فرو بریزد.

طارق حسین، یکی از اهالی منطقه که هنگام  این سقوط به همراه پسرش برای خرید خارج شده بود، گفت: همان حس زمانی که انفجار رخ داد را پیدا کردم، ما انفجار را به یاد داریم. او گفت: چند قطعه بزرگ سقوط کردند و پسرم با دیدن آنها ترسید.

آتش برای چند هفته در محل این سیلوها شعله‌ور بود؛ به گفته مقامات، این آتش سوزی در نتیجه تاثیر گرمای تابستانی بر دانه‌های غلات به جای مانده از زمان انفجار در داخل این سیلوها که در حال پوسیدن بودند، رخ داد.

انفجار سال ۲۰۲۰ در یک محموله نیترات آمونیوم که از سال ۲۰۱۳ در این بندر انبار شده بود، رخ داد. لبنانی‌ها عموما این حادثه را به عنوان نماد فساد و حکمرانی بد توسط نخبگان حاکم تلقی کردند در حالی که این حادثه همچنین این کشور را به سمت یک فروپاشی مالی ویرانگر سوق داده است.

آن انفجار یکی از قوی‌ترین انفجارهای غیرهسته‌ای تاریخ بوده که حدود ۶۰۰۰ نفر را مجروح و بخش‌هایی از بیروت را متلاشی و ده‌ها هزار نفر را بی خانمان کرد.

علی حامی، وزیر حمل‌ونقل و فعالیتهای عمومی در دولت موقت لبنان، به رویترز گفت که نگران است بخش‌های بیشتری از این سیلوها به زودی فرو بریزند.

ناصر یاسین، وزیر محیط زیست لبنان در حالی که مقامات نمی‌دانستند که آیا سایر بخش‌های سیلوها نیز سقوط می‌کنند یا خیر، اعلام کرده بخش جنوبی پایدارتر است.

آتش سوزی در محل این سیلوها، که در شب‌ها به رنگ نارنجی در این بندر مشابه با یک منطقه فاجعه زده قابل مشاهده بود، بسیاری از ساکنان بیروت را برای هفته‌ها در معرض خطر قرار داده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha