به گزارش ایسنا، دکتر سعید بیرودیان، دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهشهای زیستپزشکی با اعلام این مطلب، گفت: کارگروه/کمیتههای اخلاق در پژوهش علاوه بر بررسی و تائید طرحنامهها، موظف هستند بر «اجرای طرحهای پژوهشی/پایاننامهها و نحوه انتشار نتایج آنها» نیز نظارت کنند. این موضوع بهویژه درخصوص کارآزماییهای بالینی با موضوعات حساس و مداخلات جدی و طرحهای مرتبط با کار بر روی حیوانات آزمایشگاهی اهمیت بسیار زیادی دارد.
بیرودیان با بیان اینکه نظارت بر حسن اجرا و رعایت الزامات و استانداردهای اخلاق در پژوهش در طی روند اجرای طرح، با چالشهای مختلفی روبهروست، گفت: مقرر شد با هدایت متخصصان اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاری مشارکت متخصصان سایر دانشگاهها، طرحی برای رفع چالشهای موجود و شفافسازی نحوه نظارت اخلاقی بر مطالعات با عنوان «تدوین رویه عملیاتی استاندارد از پیش تعیینشده (SOP) جهت نظارت اخلاقی بر طرحهای پژوهشی در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی» اجرا شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به گفته دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی، تاکنون دو جلسه جهت تعیین اهداف، روش اجرا و غیره برگزار شده است.
انتهای پیام
نظرات