• پنجشنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401060302236
  • خبرنگار : 71607

کاوش ماه در شرایط سخت

کاوش ماه در شرایط سخت

به تازگی جزئیات جدیدی از نحوه عملکرد ماه‌نورد شرکت هوافضای آمریکایی "استروباتیک"(Astrobotic) موسوم به "کیوب روور"(CubeRover) منتشر شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، هدف ماه‌نورد کوچک شرکت خصوصی "استروباتیک"(Astrobotic) موسوم به "کیوب روور"(CubeRover) این است که پس از ۱۴ روز زمینی کار کردن در تاریکی و سرما، همچنان عملکرد خود را حفظ کند. شرکت استروباتیک مستقر در پیتسبرگ در حال توسعه فناوری ارتباطات و بقا در ماه است که این موارد در ماموریتی که طی آن کیوب روور کوچک این شرکت به ماه فرستاد می‌شود، آزمایش خواهد شد. کیوب روور طوری طراحی شده است که حداقل ۲۸ روز (شب قمری ۱۴) در سطح نزدیکترین همسایه زمین دوام بیاورد.  

استروباتیک به تازگی یک قرارداد فرعی ۱.۸ میلیون دلاری با تمرکز بر "سیستم‌های حرارتی شب قمری" با Advanced Cooling Technologies منعقد کرده است که این قرارداد در راستای برنامه تحقیقات نوآوری در کسب و کارهای کوچک ناسا (SBIR) است.

این خبر روز گذشته (۲۴ اوت)، کمتر از یک هفته قبل از اعلام تاریخ پرتاب اولیه ماموریت آرتمیس ۱ اعلام شد. این مأموریت بدون خدمه و تقریبا ۴۰ روزه، دوشنبه (۲۹ اوت) برای آزمایش سیستم پرتاب فضایی (SLS)، قوی‌ترین موشک ناسا و فضاپیمای اوریون انجام می‌شود.

ماموریت آرتمیس ۱ ناسا ممکن است در تاریخ ۲۹ اوت راهی ماه شود. آرتمیس ۱، یک پرواز آزمایشی بدون خدمه به دور ماه خواهد داشت که به عنوان یک عامل مهم در آزمایش ماموریت‌های انسانی آینده عمل می‌کند. همانطور که از نام این ماموریت پیداست، آرتمیس ۱، نخستین ماموریت برنامه آرتمیس ناسا محسوب می‌شود که هدف از آن، ایجاد حضور پایدار انسان در ماه و اطراف آن تا پایان دهه ۲۰۲۰ است. اگر همه چیز در ماموریت آرتمیس ۱ خوب پیش برود، ماموریت آرتمیس ۲ در سال ۲۰۲۴، یک کپسول اوریون سرنشین‌دار را به مدار ماه خواهد فرستاد و ماموریت آرتمیس ۳ حدود دو سال بعد، فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوب ماه پیاده خواهد کرد.

استروباتیک همچنین وظیفه رساندن محموله‌ها به سطح ماه را تحت برنامه خدمات بار تجاری ماه (CLPS) ناسا بر عهده دارد. مریخ‌نورد وایپر ناسا قرار است در سال ۲۰۲۴ روی ماه فرود بیاید. پرتاب ماه‌نورد وایپر (VIPER) که قرار بود در سال ۲۰۲۳ به ماه ارسال شود، پس از درخواست ناسا مبتنی بر آزمایش بیشتر فرودگر گریفین (Griffin)، اکنون تا سال ۲۰۲۴ به تعویق افتاده است. وایپر و گریفین توسط شرکت استروباتیک (Astrobotic) ساخته شده‌اند و قرار است فرودگر گریفین، این ماه‌نورد را بر روی قمر زمین فرود بیاورد. 

شکارچی یخ وایپر قرار بود در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان/آذر سال آینده) در قطب جنوبی ماه فرود بیاید تا میزان آب موجود در این منطقه را برای ماموریت‌های انسانی ارزیابی کند. با این حال، ناسا زمان بیشتری برای ارزیابی فرودگر گریفین درخواست کرد.

ناسا (۱۸ ژوئیه/۲۷ تیر) در مورد این تصمیم گفت: هدف از آزمایش‌های اضافی، کاهش خطر کلی برای رساندن وایپر به ماه است. این آژانس فضایی جزئیات دیگری ارائه نکرد. استروباتیک نیز هیچ اظهار نظری در رسانه‌های اجتماعی یا در قالب خبر منتشر نکرده است.

ناسا اعلام کرد که به قرارداد برنامه خدمات بار تجاری ماه ناسا (Commercial Lunar Payload Services) به اختصار "CLPS" که با استروباتیک بسته شده بود، ۶۷.۸ میلیون دلار بیشتر اختصاص داده خواهد شد که بودجه کل آن را به ۳۲۰.۴ میلیون دلار خواهد رساند.

هدف از ماموریت وایپر و دیگر ماموریت‌های برنامه CLPS، آزمایش فناوری و جستجو برای منابع ماه پیش از رسیدن انسان به قمر زمین است. قرارداد اولیه ماموریت وایپر در سال ۲۰۲۰ با حداکثر بودجه ۱۹۹.۵ میلیون‌ دلار منعقد شد. استورباتیک متعاقباً شرکت فضایی اسپیس‌ایکس و موشک فالکون هوی (Falcon Heavy) را برای پرتاب این ماه‌نورد انتخاب کرد. ناسا و استروباتیک ابتدا قصد داشتند وایپر را در دسامبر (آذر-دی) سال ۲۰۲۲ به ماه پرتاب کنند، اما پرتاب آن تا سال ۲۰۲۳ به تعویق افتاد تا فرصتی برای ارتقای ماه‌نورد برای افزایش طول عمر و توانایی‌های علمی آن فراهم شود. استروباتیک یک ماموریت CLPS دیگر نیز برای تحویل یک فرودگر کوچکتر به نام پرگرین (Peregrine) به ماه در دست دارد که تا سال ۲۰۲۲ انجام نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha