• دوشنبه / ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401061411031
  • خبرنگار : 71214

در گفت وگو با ایسنا بررسی شد

هدف‌ رئیس‌جمهور از دادن ماموریت‌های جدید به بانک مرکزی

هدف‌ رئیس‌جمهور از دادن ماموریت‌های جدید به بانک مرکزی

یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد که رئیس‌جمهوری برای رسیدن به دو هدف اصلی رشد اقتصادی و کاهش تورم، ۱۰ ماموریت را برای بانک مرکزی تعیین کرده است اما می توان در کنار آنها از روش‌های باکیفیت‌ دیگری هم برای رسیدن به اهداف مورد نظر استفاده کرد.

عباس دادجوی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ماموریت‌های تعیین شده برای بانک مرکزی از سوی رئیس‌جمهوری اظهار کرد: به نظر می‌رسد وظایفی که روز گذشته از سوی رئیس‌جمهوری برای بانک مرکزی مشخص شد، در راستای تحقق چند هدف اصلی رشد اقتصادی مناسب و کاهش تورم است تا کشور بتواند از تورم فزاینده رها شود.

وی با بیان اینکه ۱۰ ماموریت مورد تاکید رئیس‌جمهوری برای رسیدن به این دو هدف تعیین شده است، افزود: البته این موضوعات و ماموریت‌ها پیش از این هم خصوصا با شدت گرفتن تحریم اقتصادی از سال ۱۳۹۰ به گوش می‌رسید اما در این میان آنچه اهمیت بیشتری دارد راه‌حل‌ها، ابزارها و متخصصانی است که بتوانند این اهداف را محقق کنند. در این راستا بهتر است که بانک مرکزی تیم مدیریتی و کارشناسی خودش را تقویت کند تا فضای تخصصی بهتری را نسبت به گذشته در زمینه سیاست‌های پولی شاهد باشیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: در درجه دوم باید دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها متناسب با شرایط اقتصادی و در مدت زمانی کوتاه اصلاح و اعداد و هدف‌گذاری‌ها به روزرسانی شود. می‌توان به دستورالعمل تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها، آیین‌نامه اشخاص مرتبط و کنترل سقف ترازنامه بانک‌ها اشاره کرد که باید هر شش ماه یک بار بر اساس نیاز کشور بازبینی شود. نکته مهم این است که باید از روش‌های باکیفیت‌تر دیگری هم برای رسیدن به اهداف‌مان استفاده کنیم. یعنی اگر چه همه این ماموریت‌ها گفته شد اما باید مشخص شود که نحوه دسترسی بنگاه‌های اقتصادی به ویژه بنگاه‌های متوسط و کوچک به سرمایه در گردش آن هم در این شرایط اقتصادی و با سیاست‌های در پیش گرفته شده، چیست؟

دادجوی توکلی گفت: کاهش رشد نقدینگی قطعا سیاستی بوده که همیشه توصیه می‌کردیم و اما کاهش رشد نقدینگی اگر بخواهد بخش تولید را نابود کند یا انقباض در بخش‌های تولیدی ایجاد کند، اثر رکودی شدیدتری را دارد و به نظر می‌رسد که مدل‌های تامین سرمایه در گردش باید به وضوح مشخص‌تر باشد که چیست و کدام بخش‌ها، با چه حجمی، چه هدفی، چه عقودی و با چه نرخ و سررسیدی حمایت می‌شوند؟ به عبارت دیگر باید سنجش‌پذیر باشد.

وی تاکید کرد: باید از سه عنصر نیروی متخصص بیشتر، اصلاح مستمر فرآیندها و استفاده از روش‌هایی که در عمل بتواند دو هدف مذکور را پوشش دهد، استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha