• سه‌شنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401061511412
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مدیرعامل سازمان:

‍ ثبت جهانی ژئوپارک ارس تایید شد

‍ ثبت جهانی ژئوپارک ارس تایید شد

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از تایید ثبت جهانی ژئوپارک ارس در نشست شورایعالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو داد.

 مجید کیانی، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بنابر اعلام مشاور ژئوپارک ارس، روز دوشنبه چهاردهم شهریورماه جلسه شورای‌ عالی شبکه جهانی یونسکو به پایان رسید و طی این جلسه ژئوپارک ارس با دریافت رای اکثریت اعضای شورا به عنوان ژئوپارک جدید جهانی ایران پذیرفته شد.

وی با تاکید بر اینکه اخذ تاییدیه اعضای شورای عالی شبکه جهانی یونسکو مهم‌ترین مرحله پذیرش در ژئوپارک‌های جهان است، افزود: اوایل زمستان امسال ژئوپارک ارس توسط شورای اجرایی یونسکو بررسی می‌شود و پس از تایید توسط این شورا، اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ حکم رسمی جهانی شدن ژئوپارک جهانی ارس توسط دبیرکل یونسکو تنفیذ خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با تشکر از تمامی افرادی که در رشد، توسعه و تمکیل ژئوپارک ارس همکاری کرده‌اند، یادآور شد: ژئوپارک ارس ساماندهی و جامعه محلی را با آموزش‌ و تکمیل زنجیره توانمندسازی، درگیر کرده و ضروری است طی چندماه باقی مانده نیز با ارائه بهترین عملکرد و فعالیت‌ها، اطمینان و نظر مساعد شورای اجرایی یونسکو را به‌دست آورد.

گفتنی است؛ ارزیابان رسمی شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو خردادماه سال جاری طی چند روز حضور در ارس و بازدید میدانی و انجام بررسی‌های مورد نیاز، گزارش‌های لازم جهت بررسی این ژئوپارک در نشست شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو را تهیه نمودند.

ثبت ژئوپارک‌ها و حفظ ژئوپارک در فهرست یونسکو کاری دشوار و طولانی و نیازمند مدیریتی قدرتمند است اما یک ژئوپارک در صورت موفقیت، می‌تواند باعث فقرزدایی منطقه‌ای، حفظ طبیعت و ارتقای فرهنگی و علمی افراد محلی و گردشگران شود.

پدیده «پرمین ـ تریاس» که گذر ۲۵۰ میلیون ساله زمین را در یک سنگ نشان می‌دهد مهمترین ویژگی ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظیر در جهان است.

قلمرو ژئوپارک ارس با مساحت ۱۶۷۰ کیلومتر مربع، دارای ۳۱ سایت متنوع و اصلی است که در استان آذربایجان‌شرقی واقع شده و قلمرو آن در محدوده شهرستان جلفا است. ژئوپارک ارس تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین‌شناسی و تنوع ساختارهای تکتونیکی و پدیده‌های زمین شناختی در کنار تنوع سایت‌های مختلف را ارائه می‌کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.

ارس دومین ژئوپارک خاورمیانه می‌شود که به ثبت جهانی خواهد رسید.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha