• دوشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401072513416
  • خبرنگار : 71129

آمریکا کمک نظامی ۷۵ میلیون دلاری به مصر را مسدود کرد

آمریکا کمک نظامی ۷۵ میلیون دلاری به مصر را مسدود کرد

گرچه آمریکا یک کمک نظامی ۷۵ میلیون دلاری اضافی برای مصر تعیین کرده بود، اما یک سناتور دموکرات ارشد آمریکایی جلوی تخصیص این اعتبار را گرفت و به نگرانی‌ها درباره وضعیت حقوق بشری قاهره از جمله شرایط زندانیان سیاسی اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سناتور پاتریک لیهی، رئیس کمیته اعتبارات سنای آمریکا ارزیابی پیشنهادی از وضعیت مصر از سوی وزارت خارجه این کشور را در توجیه کمک نظامی مالی به قاهره رد کرد.

این کمیته صلاحیت قانونی مربوط به هزینه‌ها از جمله کمک مالی ایالات متحده به مصر را دارد.

سناتور لیهی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما باید این قانون را جدی بگیریم چون اوضاع حقوق بشری از جمله زندانیان سیاسی در مصر واقعا رقت‌انگیز و اسفبار است.

شرایط مطرح شده از سوی کنگره، دولت مصر را ملزم می‌کند تا پیشرفت دائمی و شفافی از وضعیت آزادی زندانیان سیاسی ارائه کرده و برای بازداشتی‌ها روندهای حقوقی و قضایی را ترتیب دهد. ایالات متحده حدود ۱.۳ میلیارد دلار کمک نظامی برای مصر در سال اختصاص می‌دهد که بیشتر این کمک‌های مالی هیچ شرطی ندارند.

اما وزارت خارجه آمریکا ۱۳۰ میلیون دلار کمک مالی نظامی را برای مصر در سپتامبر سال جاری میلادی بابت نگرانی‌های وسیع حقوق بشری نگهداشت و اعلام کرد که یک کمک دیگر به ارزش ۷۵ میلیون دلار را در نظر گرفت که باید پرداخت شود و علت آن را پیشرفت‌های دولت قاهره درباره وضعیت بازداشتی‌های سیاسی و روندهای حقوقی آن از جمله آزادی حدود ۵۰۰ بازداشتی سیاسی در سال جاری میلادی اعلام کرد.

اما سناتور لیهی با ارائه این کمک مخالفت کرده است. گفت‌وگوها بین دفتر او و وزارت خارجه آمریکا برای یافتن یک راه‌حل به بن‌بست خورد و این مبلغ تا ۳۰ سپتامبر هم منقضی شده است.

گروه‌های برجسته حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر، دولت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر را به سوء استفاده گسترده از جمله شکنجه و بازداشت ده‌ها هزار زندانی سیاسی متهم کرده‌اند.

این درحالیست که عبدالفتاح السیسی وجود زندانی سیاسی در مصر را رد کرده است. او همچنین گفته است که ثبات و امنیت برای مصر اولویت دارد و مقام‌های قاهره در تلاشند تا به تامین نیازهای اولیه مانند شغل و مسکن، حقوق بپردازند و آن را ارتقا دهند.

از طرفی، تحلیلگران می‌گویند قدرت‌های غربی تمایلی به انجام اقدامی جدی علیه یک متحد استراتژیک در مصر ندارند که به عنوان میانجی در موضوعات قدیمی مانند درگیری اعراب و اسرائیل عمل کرده و همچنین کانال سوئز، یکی از مهمترین خطوط کشتیرانی جهان را کنترل می‌کند.

مقام‌های آمریکایی روابط این کشور با مصر را پیچیده خوانده‌اند. مصر به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور عربی یک متحد حیاتی است و واشنگتن همچنان متعهد به حمایت از آن برای نیازهای دفاعی مشروع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha