به گزارش ایسنا، اکبر حاجیابراهیمزرگر، استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی در نشست تاملی بر رویکردهای بازسازی پساجنگ که در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، با تأکید بر اینکه بازسازی یک فرآیند ساده نیست و تفاوت اساسی با ساخت و سازهای متعارف دارد، گفت: بازسازی صرفاً به منابع در اختیار نیست و این دلیل نمیشود که کار ساخت و ساز فقط بر عهده بخشها و نهادهای عمومی و دولتی باشد. باید سلایق مردم در بازسازی در نظر گرفته شود و مشارکت آنها به پای کار بیاید.
بازسازی؛ کاری تخصصی با دانش بالا
وی افزود: مدتها طول کشید تا درک شود که اساساً بازسازی پس از یک حادثه، کاری تخصصی است. سطح دانش ما در حوزه بازسازی سوانح بسیار بالا بوده و جزو ترازهای نخست دنیا به شمار میرویم. بنابراین باید به خودمان اعتماد کنیم و بر این نکته تأکید داشته باشیم که در بازسازی خودکفا هستیم. این خودکفایی حاصل تلاشهای چهار دهه گذشته است.
تجارب بنیاد مسکن در بازسازی پس از جنگ و زلزله
این استاد دانشگاه با اشاره به تفاوت بازسازیهای پس از جنگ و سوانح طبیعی گفت: بنیاد مسکن در طول هشت سال دفاع مقدس و بازسازیهای پس از آن ورود کرده و در همه این فرآیندها، مشارکت مردم را به کمک طلبیده است. همچنین در بازسازی زلزله منجی و زلزله بم، تجربیات بسیار مناسبی در حوزه مسکن روستایی و شهری به دست آمده است.
وی در پایان تأکید کرد: تمام این تجربیات ارزشمند باید در بازسازیهای حملات رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات