مرتضی نظری ۷ آبان ماه ۱۴۰۱ از استقبال بیش از ۳۰۰۰نفر از این جشنواره گردشگری خبر داد و اظهار کرد: رویداد گردشگری سفر به زیستگاه زاغ بور پنجشنبه و جمعه ۵ و ۶ آبان ماه امسال همزمان با فصل طلایی پاییز و زمان مناسب پرندهنگری در روستای هدف گردشگری قلعه بالا بخش بیارجمند برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود افزود: بازدید از بافت پلکانی روستای هدف گردشگری قلعه بالا، حمام تاریخی قلعهبالا، صنایعدستی فاخر زنان هنرمند منطقه و سوغات متنوع، پارک ملی توران و سایت تخصصی نگهداری یوزپلنگ آسیایی و زیستگاه زاغ بور و گورخر آسیایی از جمله برنامههای این رویداد گردشگری بود که مورد توجه گردشگران قرار گرفت.
نظری با اشاره به برپایی ۱۲ غرفه عرضه و فروش صنایعدستی و سوغات محلی در حاشیه این رویداد گردشگری گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی و ورکشاپ های تخصصی در زمینه پرندهشناسی، جانورشناسی و خزنده شناسی، آموزش و فرهنگسازی برای کودکان، گردشگری مسئولانه و رصد تخصصی آسمان از دیگر برنامههای این جشنواره بود که برای نخستین بار اجرا شد.
او با اشاره به اینکه این رویداد گردشگری با هدف بازدید گردشگران از زاغ بور، پرنده بومی - انحصاری ایرانی که زیستگاه اصلی آن زیستکره حیات وحش توران است، برگزار شد، افزود: زاغ بور یا زاغ کویری، پرندهای از خانواده کلاغیان است اما تفاوتهای زیادی با دیگر کلاغها و زاغها دارد، از جمله زمینزی بودن به طوری که حتی در هنگام احساس خطر نیز دویدن را به پرواز ترجیح میدهد.
او اضافه کرد: این پرنده دارای صدای خوش و رنگ نخودی مایل به قهوهای است و از زاغ بور به عنوان جواهر کمیاب و نادر کویر یاد میکنند.
شهرستان شاهرود دارای یک شهر، هشت منطقه نمونه و نیز هشت روستای هدف گردشگری است. از این تعداد ۲ منطقه نمونه گردشگری زیستکره توران و رضا آباد و سه روستای هدف گردشگری قلعه بالا، رضاآباد و زمانآباد در بخش بیارجمند واقع است.
انتهای پیام
نظرات