• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401090100085
  • خبرنگار : 50553

دانش‌بنیان‌ها زیر ذره‌بین/ ۴

حمایت مالی از دانش‌بنیان‌ها براساس قیمت‌ سال ۹۸ است!

حمایت مالی از دانش‌بنیان‌ها براساس قیمت‌ سال ۹۸ است!

ایسنا/قزوین مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه کار خود را به صورت خانوادگی آغاز کرده‌اند، گفت: معاون علمی فناوری ریاست جمهوری سال ۹۸ مبلغ ۱۲ میلیون تومان حمایت‌ مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته در صورتی که از سال ۹۸ تا کنون شاهد افزایش قیمت‌های بسیاری بودیم اما این رقم هنوز به روز نشده است.

به گزارش ایسنا، در شرایط امروز جامعه برای فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف میز دولتی و حتی جایگاه کارمندی از پیش تعیین شده‌ای آماده نیست که بتوانند مشغول به کار شوند؛ از این رو برخی از این جوانان با استفاده از دانش خود و به کارگیری ذهن نوین به سمت اشتغالزایی دانش بنیانی رو آورده‌اند تا بتوانند برای خود و چندین نفر دیگر شغل ایجاد کنند و همچنین در راستای تولید ثروت برای اقتصاد کشور موثر باشند. البته این جوانان در مسیر حرکت خود نیاز به حمایت از سوی مسئولین دارند تا بتوانند با ذهنی نوین در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنند.

در این قسمت، ایسنا به مصاحبه با مدیرعامل یکی دیگر از شرکت‌های دانش بنیان قزوین می‌پردازد.

لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

عاطفه جمشیدی هستم، ۳۳ سال دارم؛ فارغ‌التحصیل مهندسی برق و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «شیمی فلز الوند» هستم.

چه محصول دانش بنیانی تولید کردید؟

محصولاتی که ما در این شرکت تولید می‌کنیم در تمامی صنایع کاربرد دارد؛ شرکت‌های دیگری در ایران وجود دارد که «پرلیت منبسط شده» تولید می‌کنند اما شرکت ما اولین شرکتی است که توانسته با کار تحقیقاتی در زمینه پرلیت منبسط شده اطلاعات کسب کند و به عنوان شرکت دانش بنیان شناخته شود.

شرکت دانش بنیان شیمی فلز الوند عضو انجمن جهانی پرلیت است و خوشبختانه ما توانسته‌ایم محصولی را تولید کنیم که جایگزین محصول وارداتی باشد تا از این طریق از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.

پرلیت منبسط شده در دانه‌بندی و ویژگی‌های فیزیکی مختلف در تمامی صنایع کاربرد دارد؛ در صنایعی همچون صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، ساختمان، رنگ و رزین، صنعت کشاورزی و صنایع داروسازی استفاده می‌شود.

در این سال‌ها سعی کرده‌ایم افراد بیشتری را با کاربرد پرلیت منبسط شده آشنا کنیم. به طور مثال برای کف‌سازی ساختمان که از پوکه استفاده می‌شود شاید قیمت پوکه با پرلیت منبسط شده برابر باشد با این تفاوت که پرلیت سبک‌تر است و صوت و دما را عایق می‌کند اما همچنان کسانی هستند که در عرصه صنایع مختلف فعالیت می‌کنند ولی حتی با کلمه پرلیت آشنا نیستند.

هدف اصلی از راه‌اندازی این شرکت چه بود؟

مدت بسیاری است که در صنعت فعالیت می‌کنیم، پدرم سابقه ۳۰ ساله در صنعت دیگری همانند این صنعت را دارد و ما پس از تحقیقاتی که انجام دادیم دریافتیم کشور ما به تولید پرلیت نیاز دارد و از این راه هم می‌توانیم صادرات کنیم.

بنابراین در این مسیر قدم برداشتیم از سال ۹۷ شروع به تولید کردیم، در همین زمینه یک اختراع در سال ۹۴ و دیگری در سال ۹۸ به ثبت رساندیم، سال ۹۹ به عنوان شرکت دانش‌بنیان گواهینامه دریافت کردیم، سپس با توجه به حمایت‌هایی که دریافت کردیم از سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت پیوسته صادرات به عراق، ازبکستان و تاجیکستان انجام‌ می‌دهیم.

مواد اولیه را چگونه تأمین می‌کنید؟

محصول این شرکت با تمام توان داخلی تولید می‌شود و مواد اولیه آن صدرصد داخلی است. حتی تمامی مواد لازم را از داخل خود استان قزوین تهیه می‌کنیم و این موضوع یکی از مزیت‌های ماست.

شرکت شما برای چه تعداد افراد اشتغالزایی کرده است؟

شرکت ما به صورت خانوادگی همراه با پدر و خواهرم تحصیلکرده رشته مدیریت و برادرم رشته مهندسی مکانیک برپا شد و با گذر زمان توانستیم نیروهای بیشتری جذب کنیم و هم اکنون ۲۰ نفر با این مجموعه همکاری می‌کنند؛ جوان‌ترین نیرو ۲۳ ساله و با تجربه‌ترین نیرو که پدرم هستند ۶۳ سال دارند.

برای اشتغالزایی بیشتر نیاز به حمایت بیشتر داریم؛ سه برنامه در نظر داریم، برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، در برنامه‌ریزی بلند مدت محصولی تولید خواهیم کرد که در صنایع بسیاری کاربرد دارد. این محصول یک کامپوزیت عایق نسوز دارای ویژگی‌هایی همچون سبکی، نسوز و عایق برای صوت و دما است که کابردهای بسیاری دارد.

در خصوص کامپوزیت عایق نسوز توضیح دهید؟

کامپوزیت عایق نسوز را در گریدهای مختلف ۸۰۰ تا ۱۷۰۰ درجه نسوز تولید می‌کنیم که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد؛ به طور مثال کوره‌ای که با این کامپوزیت عایق نسوز ساخته شود راندمان و بازدهی دوبرابر خواهد داشت زیرا آجرهای معمولی نسوز برای خنک شدن زمان بسیاری را هدر می‌دهند اما کامپوزیت عایق نسوز سریعاً سرد می‌شود و مجدد کار می‌کند. خوشبختانه گواهی‌نامه مربوط به این محصول را دریافت کرده‌ایم و هم اکنون این محصول در درب‌های ضدسرقت استفاده می‌شود و به مرور زمان این محصول جدید را بیشتر به بازار عرضه خواهیم کرد.

البته به دلیل اینکه تا کنون چنین محصولی وجود نداشته، وارد شدن به بازار سخت، زمان‌بر و هزینه‌بر است همان‌طور که برای محصول قبلی بسیار زمان و هزینه صرف کردیم. دراین راستا با مسئولین صحبت کرده‌ایم در حال پیگیری هستیم تا با حمایت شروع به کارکنیم، پیش‌بینی می‌کنیم بتوانیم از این راه برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی کنیم.

هم اکنون درآمد شرکت شما چقدر است؟ آیا حمایتی از شما صورت گرفته؟

به درآمد رسیدن در حوزه تولید بسیار دشوار است؛ در سال ۹۹ مجموع فروش ما ۹۰۰ میلیون تومان بود که در سال ۱۴۰۰ این درآمد به پنج میلیارد تومان رسید. خوشبختانه از زمانی که گواهینامه دانش بنیان دریافت کردیم میزان فروش شرکت ما پنج برابر افزایش یافته است.

در این مسیرحمایت مالی ویژه‌ای نشدیم فقط از پارک علم و فناوری ۲ وام سرمایه در گردش دریافت کردیم اما اینکه گواهینامه دانش‌بنیان داریم سبب شده تا در انجام امور اداری شاهد همکاری خوبی باشیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان با چه مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؟

بیشترین مشکلاتی که داریم در حوزه قوانین بیمه و مالیات است؛ ما تولیدکننده محصول دانش بنیان هستیم اما متأسفانه در برخی موارد مالیاتی گاه با مشکل مواجه می‌شویم.

در این مجموعه کارفرما هستم ۲۴ ساعته مشغول کار هستم، سالانه سرمایه اضافه می‌کنم اما از نظر بیمه تأمین اجتماعی شخص کارفرما کمترین حقوق و مزایا را دارد و با این شرایط برای کارفرما اشتغالزایی صرفه اقتصادی ندارد.

موضوع دیگر این است ما محصولی تولید کرده‌ایم که جایگزین یک محصول وارداتی شده است اما قبول کردن و استفاده از این محصول نو برای برخی شرکت‌ها پذیرفتی نیست؛ البته خوشبختانه ما اکنون به اندازه تولید، مشتری جذب کرده‌ایم.

آیا در این مسیر شاهد تبعیض جنسیتی بودید؟

خوشبختانه دراین مسیر اشتغالزایی با این که خانم هستم شاهد هیچگونه تبعیض جنسیتی نبودم و این موضوع بسیار خوشحال کننده است.

مهمترین بخش در اشتغالزایی چیست؟

همواره اعتقاد دارم در عرصه اشتغالزایی مهمتر از سرمایه مالی توانایی ارتباط‌گیری است و جوانانی که در حوزه دانش بنیان ورود می‌کنند، باید تلاش کنند، همت داشته باشند و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند تا شاهد نتیجه مطلوب شوند.

چه انتظاری از مسئولین دارید؟

معاون علمی فناوری ریاست جمهوری سال ۹۸ مبلغ ۱۲ میلیون تومان حمایت‌ مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته در صورتی که از سال ۹۸ تا کنون شاهد افزایش قیمت‌های بسیاری بودیم اما این رقم هنوز به روز نشده است. انتظار می‌روند مسئولین اگر واقعا قصد دارند برای شرکت‌های دانش بنیان حمایتی در نظر بگیرند میزان تورم را نیز در مبلغ حمایتی لحاظ کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha