• پنجشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۱ / ۱۹:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401092416531
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

وزیر جهاد کشاورزی؛ پای درد دل کشاورزان و دامداران

وزیر جهاد کشاورزی؛ پای درد دل کشاورزان و دامداران

ایسنا/خراسان جنوبی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سفر به سرایان همزمان با برگزاری کمیته برنامه ریزی کشاورزی شهرستان سرایان پای صحبت نمایندگان کشاورزان و بهره برداران کشاورزی شهرستان نشست و در جریان مسائل و مشکلات مهم کشاورزان و بهره برداران قرار گرفت.

سیدجواد ساداتی نژاد، عصر امروز پنجشنبه ۲۴ آذر در کمیته برنامه ریزی کشاورزی سرایان با بیان اینکه اقدامات اساسی در حوزه کشاورزی در حال انجام است از حمایت برای کشاورزان و انجام کشاورزی قراردادی گفت و افزود: در نظام خرده مالکی کشاورز به تنهایی با توجه به شرایط موجود و حجم کم تولید گرفتار مشکلات بسیاری می شود و خرده مالکی اقتصادی و مقرون به صرفه نیست.

به گزارش ایسنا، وی، کشاورزی قراردادی را راه خروج از بحران بیان کرد و افزود: در کشاورزی قراردادی کشاورز خرده مالک با داشتن قرارداد با یک صنعت تبدیلی شروع به کشت و کار می‌کند و بسیاری از دغدغه‌هایش کاهش می‌یابد و شرکت پشتیبان حمایت لازم را از وی از کاشت تا برداشت دارد.

وی دیگر موضوع را الگوی کشت مطرح کرد و افزود: باید کشاورزی این منطقه به سمتی برود که اقتصادی باشد و با شرایط منطقه همخوانی داشته باشد و در بودجه یارانه ۱۴۰۰ بر اساس الگوی کشت پیش خواهیم رفت.

ساداتی نژاد از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای صندوق های توسعه بخش کشاورزی و صندوق خرد زنان گفت و افزود: ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون تخصیص یافته که به استان ها به زودی ابلاغ می‌شود. همچنین در بسته پرورش شتر مرغ بسته حمایتی در نظر گرفته شده است و برای بحث زعفران نیز جلساتی داشته‌ایم و حمایت‌ها در این زمینه نیز انجام خواهد شد و به زودی ساز و کار جدید خرید حمایتی اعلام می‌شود تا دغدغه کشاورزان کاهش یابد.

وزیر جهادکشاورزی برای تامین جو مدت دار و بسته حمایتی ویژه قول مساعد داد و افزود: برای حفظ نباتات و مبارزه با آفات هم پیگیری ها انجام خواهد شد و اعتبارات لازم اختصاص می یابد.

ساداتی نژاد درباره رفع تداخلات کشاورزی و مسائل مطرح شده درباره تداخل اراضی با منابع طبیعی خواستار سند دار شدن اراضی و حل مشکل شد و از کمک ویژه برای صندوق خرد زنان عشایری به ویژه سرایان خبر داد و افزود: در حوزه صنعت مرغ داران خرید تولیدات را به عهده اتحادیه ها گذاشته ایم و اتحادیه تولیدات را خرید و در سردخانه ها نگه داری و در زمان مناسب و نیاز به بازار عرضه می کنند و اگر ضرری باشد دولت آن را جبران خواهد کرد؛ تمدید پروانه‌ها باید از حالات سالانه خارج شود و سه ساله باید تمدید انجام شود.

وی از نامه نگاری برای امهال وام‌ها گفت و افزود: سامانه دام دار کارت برای استان فعال و امهال آن به زمان مناسب موکول خواهد شد.

ساداتی نژاد برای تحقیق در حوزه کشاورزی و اعتبار در این حوزه هم قول مساعد داد و از بسته حمایتی برای شتر مرغ داران و اختصاص دامدار کارت برای آنان گفت و افزود: مجوز راه اندازی مرکز خدماتی، تامین زیرساخت ها برای گلخانه ها، برنامه ریزی برای ظرفیت دانشکده کشاورزی، حل مشکلات سامانه ای برای دامداران از دیگر قول های وزیر برای رفع مشکلات بود.

وزیر جهادکشاورزی همچنین صادارت دام را آزاد اعلام کرد و افزود: برای احداث سردخانه و راه اندازی مجدد کارخانه شیر سرایان هم تسهیلات و هم حمایت انجام خواهد شد.

مهم‌ترین مشکلات دامداری و کشاورزی  

حجت الاسلام غلامرضا مرتضایی نیا، امام جمعه شهرستان سرایان، نیز با برشمردن مشکلات حوزه دامداری و کشاورزی سرایان خواستار پیگیری مسائل و مشکلات و اختصاص بودجه ویژه برای شهرستان شد.

وی با اشاره به اقدامات و پیگیری‌های جهاد کشاورزی برای حل مشکلات این حوزه و با بیان اینکه شهرستان سرایان در حوزه صنعت و معدن چندان اندوخته‌ای ندارد و کشاورزی و دامداری حرفه اصلی مردم منطقه است، آفت زدن باغات انار، افت قیمت شدید محصولات کشاورزی به ویژه گندم و پنبه، خواستار نظارت در این حوزه شد و افزود: احیای قنوات، احداث گلخانه ها، تخصیص اعتبار و تسهیلات ارزان قیمت در این راستا، توجه ویژه به حوزه دامداری، رسیدگی مشکلات عشایر ، تامین نهاده ، سررسید تسهیلات کشاورزی و امهال تسهیلات از جمله خواسته‌های دامداران، کشاورزان و عشایر این منطقه است که خواستار توجه ویژه به آن هستیم. 

امام جمعه سرایان با اشاره به گرانی‌های روز افزون در همه حوزه ها و فشار اقتصادی به مردم با وجود تلاش دولت خواستار رسیدگی و کاهش قیمت کالاهای اساسی شد. وی در ادامه به مشکل ایجاد شده در حوزه مخابراتی و دریافت هزینه اضافه، مشکلات حوزه  بهداشتی و درمان و دانشکده کشاورزی شهرستان خواستار اعتبارات ویژه برای شهرستان شد.

مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این کمیته با بیان اینکه سرایان تولید کننده زعفران، گندم، جو، پسته و انار و حرفه ۹۵ درصد مردم شهر سرایان دامداری و کشاورزی است و تولیدات دامی بسیار بالاست از کوچ عشایر به سبب کمبود نهاده  گفت و افزود: گرانی نهاده ها، وجود دلالان و افت قیمت محصولات دامی و عدم تناسب بین هزینه های تولید و فروش محصولات دامی از دیگر مسائل است که فعالان حوزه خواستار تخصیص تسهیلات ارزان قیمت برای حمایت در این حوزه شد.

نماینده زعفران کاران با اشاره ارزش زعفران و سه هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت این ادویه گران قیمت در سرایان و تولید ۱۵ تن زعفران خشک در این شهرستان نسبت به مدت زمان کوتاه خرید حمایتی این محصول توسط دولت و افت قیمت این محصول و حضور دلالان برای بدست گرفتن بازار خواستار خرید حمایتی این محصول با مدت زمان بیشتر توسط دولت شد. رجبی با بیان اینکه بیشتر زعفران سرایان دسته دختر پیچ است خواستار تجدید نظر در بخشنامه‌ها و خرید با قیمت مناسب دسته‌های دختر پیچ زعفران شد.

نماینده دامداران نیز با اشاره به دام دار کارت خواستار فعال کردن سامانه دامدار کارت و تقاضای تمدید وام شد. پیروزی عدم تناسب و ناهمخوان بودن هزینه تولید و قیمت خرید محصولات در بازار از دیر پرداخت شدن مطالبات دامداران توسط کارخانجات گلایه کرد و خواستار رسیدگی شد. نماینده عشایر نیز در کنار مشکلات مطرح شده در حوزه دامداری‌ها خواستار بهبود ایل راه‌ها و آبرسانی پایدار به مناطق عشایری و نهاده ارزان قیمت و علوفه مدت دار، تمدید وام‌ها شد.

نماینده انار کاران نیز با آفات خواستار حمایت ویژه برای مبارزه با آفات و احداث سردخانه و جبران خسارت ها به این سبب برای باغ داران با تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض شد.

ساداتی نژاد امروز در سفر به سرایان از مجتمع دامداری شهرستان بازدید کرد. در این بازدید جمعی از دامداران مشکلات خود را با وزیر مطرح و خواستار پیگیری و رفع مشکلات شدند.

تامین زیرساخت‌های مجتمع از جمله تامین گاز، تامین علوفه و نهاده‌های دامی با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود و گرانی نهاده، برنامه ریزی مناسب برای تامین نهاده ارزان قیمت، مکفی نبودن سهمیه نهاده های تخصیص یافته، کاهش قیمت دام و مقرون به صرفه نبودن دامداری با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود و گرانی نهاده‌ها، درخواست امهال وام‌های کشاورزی و دامداری، کاهش نرخ سود تسهیلات در این حوزه، تخصیص وام ارزان قیمت، حذف دلالان و واسطه ها، خرید تضمینی دام و سایر موارد از  مسائل مطرح شده در دیدار رو در روی دامداران و کشاورزان سرایان با وزیر جهاد کشاورزی داد.

در این دیدار وزیر جهاد کشاورزی قول مساعد برای پیگیری داد. مجتمع دامداری ۴۰ هکتاری سرایان دارای ۱۶۵ واحد ۱۰،۲۰ و ۳۰ رأسی گاو شیری است که روزانه ۵ تن شیر را روانه بازار می کند.

در چند سال اخیر زیرساخت آب و برق این مجموعه به صورت کامل اجرا شده است و اکنون تخصیص اعتبار برای تامین زیرساختهای گازرسانی و آسفالت راه‌های آن از مطالبات مطرح شده در این بازدید بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha